Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 06:43:19
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 76928 krát)
0 užívateľov a 15 Hostí prehliada túto tému.
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #285 kedy: 14. Máj , 2008, 20:28:52 »

Mozno nastastie.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #286 kedy: 14. Máj , 2008, 20:29:06 »

mile deti poviem Vam rozpravku. kde bolo tam bolo, isiel raz gitarar z Gibsonu a gitarar zo Slovenska na spolocne nakupy. Obaja si nakupili zo vsetkeho po jeden velky kus. a tak sa nasi kamarati, rozhodli, ze si to rozdelia presne na polovicu a to vsetko. vykresy si prekopirovali, a pustila sa kazdy sam do stavby uz samostane. obaja su velmi precizni a pracoviti. za nejaky cas, cuduj/necuduj sa svete spravili 2 tie iste nastroje, podla toho isteho vykresu a gitari zneli rozne. pekna p*čovina, ze...deti ?!
sam som zazil totoznu situaciu a hrali dost odlisne

ale rozne hraju aj dva rovnake tipy u rovnakeho vyrobcu, tak co tu tym riesite.
v kvalite tonu, vo farbe, sustain vo vsetkom sa to moze lisit
a aj sa to odlisuje

ide o to, ze su kategorie gitar, ktore su vyssie, stredne, nizke *toto su rozdiely velke
a aj v tych kategoriach su rozdiely *mensie, ale kopec razy dost podstatne
Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #287 kedy: 14. Máj , 2008, 20:32:14 »

Samozrejme sa už bavíme v triede kvalitných nástrojov, kde sú rozdiely malé, o to však podsatnejšie smerom k dokonalosti nástroja. Majo napíš im prosím Ťa prečo máš PRS a nie napodobeninu od Fokusa...alebo domáceho stolára.. Na zdravie!
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 20:38:57 od acdc100 » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #288 kedy: 14. Máj , 2008, 20:38:01 »

ano ja som chcel poukazat na rozdiely medzi dvomi gitarami toho isteho typu a toho isteho vyrobcu, a typu z toho isteho materialu, co spravi gitarar zo SR a firma. tie rozdiely by mali byt cca rovnake alebo presnejsie by to malo byt v rovnovahe. cize gitara od SK vyrobcu "musi" zniet rovnako odlisne ako iny kus, tej istej gitary ad toho isteho vyrobcu ( vravime samozrejme o kvalitnej robote a nemusi to byt ina SK vyrobca )
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #289 kedy: 14. Máj , 2008, 20:46:39 »

V dnesnej dobe je po svete strasne vela vyrobcov, a nelisia sa ani tak vzhladom rovnakeho modelu gitary, ale rozdielom vo zvuku.
Keby brali vsetci vyrobcovia rovnaky hardware a hlavne drevo, tak hra rovnako podobne LP od VINTAGE, TYME, .... a aj GIBSON a nakoniac aj Sivcak a vsetci vyrobcovia. Len takto to nefunguje a nikdy nebude. Tie rozdiely tam nie su pre nic za nic.  Popiskujem si
Drevo robi najviac, tazko sa to popisuje, ale to je vec, ktora sa neda zmenit snimacom, hracom, predzosilovacom. Drevo je drevo - tam su rozdiely (pokial sa bavime v zvukovych rozdieloch gitar, nie celkoveho zvuku + hrac + aparat.)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #290 kedy: 14. Máj , 2008, 20:53:37 »

Samozrejme sa už bavíme v triede kvalitných nástrojov, kde sú rozdiely malé, o to však podsatnejšie smerom k dokonalosti nástroja. Majo napíš im prosím Ťa prečo máš PRS a nie napodobeninu od Fokusa...alebo domáceho stolára.. Na zdravie!
Pretoze som chcel zvuk Paul Reed Smitha, tie gitary ma oslovili zvukovo. Keby mi islo len o vzhlad, tak si ju vystruzlikam aj doma na kolene z nedavno zrezanej ceresne co mam pod oknom.  :)
Stacilo by mat TO drevo co pouzivaju u PRS a mozme to vo velkom vyrabat aj u nas v SK (a hralo by to dobre). Len to by sme museli mat prave TO drevo, nie akoze mahagon a akoze palisander ...... ze sak to bude hrat podobne.
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #291 kedy: 14. Máj , 2008, 21:34:56 »

Joe, este chvilu a zacnem s tym, ze po tolkych rokoch aktivneho hrania a sustavnemu vystavovaniu sa decibelov z vypecenych Marshallov sa meni subjektivne vnimanie zvuku u jednotlivca  ha ha ha
jasne, akoby si hudecovi vravel, je to v paprciach..

mam gitaru ktora mi vyhovuje, na ktorej sa mi dobre hra a s ktorou som spokojny..
tiez mam aj korejsku kopiju a tiez som s nou spokojny.. a medzi tymi dvoma gitarami je desatnasobny cenovy rozdiel..
 Na zdravie!
presne Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele  ide o to byt spokojny ja mam aj drahe gitary aj lacne aj robene...a je mi jedno na ktoru hram nebavi ma to riešit, lebo je to nezmysel....ja u nikoho nič na posratie nepočujem a znovu hovorim andrej hra na šunke  a komu tu hra tak strat???nikomu   použiva skreslovač danelectro octav fuzz do čisteho zvuku alebo cez simulator a lampovy HK......venujte energiu podstatnym veciam nie kokotinam....ked je niekto ale bohaty nech si kupuje lamborgini....na čo nezarobim za vystupenie to si nekupujem Na zdravie!
Zaznamenané

joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #292 kedy: 14. Máj , 2008, 21:37:35 »

no neviem...., ja som iba stolár, myslel som, že keď zachováš rozmery, materiál, vlhkosť dreva, dobu sušenia, moridlá, lak, tak potom by to malo byť to isté, chcem povedať, malo by to mať takú istú kvalitu
nie malo ale je....problem je v tom že vyrobcovia pytaju skoro tolko ako za origoš a to je vela....
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 21:39:47 od joe » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #293 kedy: 14. Máj , 2008, 21:44:29 »

nie malo ale je....problem je v tom že vyrobcovia pytaju skoro tolko ako za origoš a to je vela....
neries kokotiny..aj za origos si pytaju firmy vela a nikoho to netrapi  ha ha ha
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #294 kedy: 14. Máj , 2008, 21:49:42 »

neries kokotiny..aj za origos si pytaju firmy vela a nikoho to netrapi  ha ha ha
to je pravda ešte že su činankovia ha ha ha
Zaznamenané

acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #295 kedy: 14. Máj , 2008, 21:59:37 »

To áno, robia dobré čínske rezance a výbornú ostrokyslú polievku...  Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #296 kedy: 14. Máj , 2008, 22:01:46 »

to je pravda ešte že su činankovia ha ha ha
len oni pracuju za misku ryže a rano cesou do prace si vytnu strom z ktoreho vecer je hotova gitara..
Zaznamenané

FALLGRAPP
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #297 kedy: 14. Máj , 2008, 22:07:48 »

To áno, robia dobré čínske rezance a výbornú ostrokyslú polievku...  Na zdravie! Na zdravie!
Na zdravie!
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #298 kedy: 14. Máj , 2008, 22:11:53 »

Ano,ale len v "Custom" reštauraciach. V bežnych "vyvarovniach" je to ...fuuj. Na zdravie!.
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 22:13:36 od udry » Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #299 kedy: 14. Máj , 2008, 22:24:10 »

To neviem porovnať, stravujem sa len v čínskom CUSTOM shope  ha ha ha ha ha ha Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.