Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 18:21:44
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: novy RUMBURAX - produkoval Roland Grapow  (Prečítané 85342 krát)
0 užívateľov a 20 Hostí prehliada túto tému.
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #30 kedy: 20. Máj , 2008, 17:15:56 »

s tou ang je to mierne otrepane ale pokial budes hrat na Slovensku tak 80% ludi ti na koncerte nebudu rozumiet ani slovo...na druhej strane ktorej kapele zo Slovenska sa uz podarilo prerazit vonku s ang textami?  Na zdravie! tak som to myslel
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #31 kedy: 20. Máj , 2008, 17:34:05 »

Citácia: gm_viktor
pripajam sa k joeovi, keby toto pocujem tak nepoviem ze je to slovenska kapela..
A o tomto vravím... To je ako dobre, že si každý myslí že je to nejaká zahraničná kapela? máme taký škaredý jazyk že sa zanho hambíme? Neviem, nejak tomu stále nerozumiem...
Drvivá väčšina SVK kapiel hrá anglicky, a preto sa to zdá všetkým už úplne normálne  Je mi do plaču
« Posledná zmena: 20. Máj , 2008, 17:34:34 od pelko » Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #32 kedy: 20. Máj , 2008, 17:40:59 »

no jo, to mas pravdu...
ale pocul si uz do podobneho stylu slovenscinu, podla mna by si sa dost natrapil s textom ktory by ta pasoval
a pochybujem ze by to ludia prijali len skrz tu slovencinu...

je malo kapiel, co takto nakladaju a ficia do toho zo slovenskymi textami...mozno je to skoda...ale ta slovencina by tam bola asi na ukor kvality, podla mna
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #33 kedy: 20. Máj , 2008, 17:42:46 »

Slovencina v tvrdej muzike znie paradne v Testimony - Of Life and Death napriklad.
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #34 kedy: 20. Máj , 2008, 17:45:28 »

Presne tak... Nie že by slovenčina v takejto hudbe bola na úkor kvality ale práve naopak, je perfektná...
A hlavne keď spevák spieva štýlom že nieje veľmi dobre rozumieť, vtedy to fakt nemá chybu  Na zdravie!
Zaznamenané
joey
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 20. Máj , 2008, 17:48:06 »

zase na druhej strane ja netvrdim ze ma mat kapela komplet repertoar so svk textami no prave ked ma mlada svk kapela vsetko len ang texty tak prave to mi pride mierne umelo vyprodukovane...

dalsia vec je ta ze co som pocul texty Dogmanu tak som padol na rit z toho ako sa da vyhrat so slovencinou...i ked je pravda ze styl dogmanu je niekde inde nez styl Rumburaxu
« Posledná zmena: 20. Máj , 2008, 17:49:30 od joey » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 20. Máj , 2008, 17:49:57 »

K tej slovenčine. Zoberme si pribuzny jazyk- češtinu. A mnohe česke rockove,metalove,nu-metalove a čo ja viem ake kapely  problem s českymi textami nemaju.  Na zdravie! A problem nemali ani slovenske kapely v minulosti. Na zdravie!
« Posledná zmena: 20. Máj , 2008, 17:52:20 od udry » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #37 kedy: 20. Máj , 2008, 18:18:16 »

zase naci vnucovat slovencinu kapele ktora ma chut spievat po anglicky. ked sa vedia lepsie vyjadrit po anglicky, tak naco to silit.
Zaznamenané

o-yep sro
joey
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 20. Máj , 2008, 18:22:36 »

zase naci vnucovat slovencinu kapele ktora ma chut spievat po anglicky. ked sa vedia lepsie vyjadrit po anglicky, tak naco to silit.

vcelku rozumne a pravdive no si myslim ze aj mierne naivne...podla mna 80% svk kapiel pisu ang texty pretoze je to "in"
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #39 kedy: 20. Máj , 2008, 18:27:27 »

my robime vacsinou skladby tak ze zacneme hrat a text pride sam, spontane niekoho napadnu slova...a vacsinou je to anglictina...naopak je to so slovenskymi textami, tie mame na papiery a robime k nim hudbu...malokedy je to naopak...iba obcas sa snazime niekam napchat tu slovencinu...
ked berie niekto anglictinu ako image, tak dajme tomu...ale niekomu tam ten jazyk proste pasuje
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 20. Máj , 2008, 18:31:51 »

V podstate maš pravdu,ale na druhej strane si treba uvedomit,že text ma velku "moc". Mnohe skladby si ludia zapamätaju hlavne kvôli textu. A žial znalost angl.  u slov. naroda je velmi biedna. Preto ja by som preferoval slovenske texty. Pre"dobytie zapadneho trhu" samozrejme anglicke.  Takže stare komunisticke riešenie: "Pre domaci trh-slovenčina,na export anglina." Na zdravie!
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #41 kedy: 20. Máj , 2008, 18:37:36 »

V podstate maš pravdu,ale na druhej strane si treba uvedomit,že text ma velku "moc". Mnohe skladby si ludia zapamätaju hlavne kvôli textu. A žial znalost angl.  u slov. naroda je velmi biedna. Preto ja by som preferoval slovenske texty. Pre"dobytie zapadneho trhu" samozrejme anglicke.  Takže stare komunisticke riešenie: "Pre domaci trh-slovenčina,na export anglina." Na zdravie!

s tym plne suhlasim, otazne je, ze ako to kapela so sebou zamysla. je jasne ze tlacit sa do radii je s anglictinou nema velmi velky vyznam. s takymto zanrom je to ale do komercnych radii ajtak zbytocne. a na druhej strane, ked maju tu anglictinu naozaj dobru a nieje to len nejaka poanglictena slovencina, tak to ma tiez svoje caro. z tohto masofka asi nebude aj keby to boli texty pametatelne na prvy sup. ale ze ma text "moc" je nepopieratelne.
Zaznamenané

o-yep sro
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #42 kedy: 20. Máj , 2008, 19:58:54 »

preco do kelu riesite, preco rumburax spieva/nespieva po anglicky? Proste sa tak rozhodli a je to. Slovencina je prilis makka na tvrdsie zanre a toto mi nevyvrati nikto. Jedine na co sa hodi tak aby bola aj zrozumitelna je ska, funky a pod. Na druhej strane nechapem potom, naco spievat po slovensky a este k tomu nezrozumitelne v nejakom grindovom nasupe, ked si to aj tak nikto nezapamata a polovicu textu tvori nieco v style 'Vruaaabaabruaaaaaaayyyy uuubababraaaaaayyyy ' ! A ze 'slova maju moc'.. houby.. na koncerte cloveka rozprudi hudba a udernost a nie slova o jankovi a marienke..  Rumburax sa tymto pocinom posunul opat onieco dalej a ak im to neposerie management resp budu mat niekoho schopneho, tak by to mohli dotiahnut daleko. Len musia byt priebojni.. Vyborne chalani, takto sa to ma robit!
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 20. Máj , 2008, 20:09:28 »

preco do kelu riesite, preco rumburax spieva/nespieva po anglicky? Proste sa tak rozhodli a je to. Slovencina je prilis makka na tvrdsie zanre a toto mi nevyvrati nikto. Jedine na co sa hodi tak aby bola aj zrozumitelna je ska, funky a pod. Na druhej strane nechapem potom, naco spievat po slovensky a este k tomu nezrozumitelne v nejakom grindovom nasupe, ked si to aj tak nikto nezapamata a polovicu textu tvori nieco v style 'Vruaaabaabruaaaaaaayyyy uuubababraaaaaayyyy ' ! A ze 'slova maju moc'.. houby.. na koncerte cloveka rozprudi hudba a udernost a nie slova o jankovi a marienke..  Rumburax sa tymto pocinom posunul opat onieco dalej a ak im to neposerie management resp budu mat niekoho schopneho, tak by to mohli dotiahnut daleko. Len musia byt priebojni.. Vyborne chalani, takto sa to ma robit!
No,pokial si .........  hlavu o podium,tak stači ta udernost. Na zdravie!
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #44 kedy: 20. Máj , 2008, 20:12:16 »

. Slovencina je prilis makka na tvrdsie zanre a toto mi nevyvrati nikto.

chlapik vypocuj si skladbu zatva http://bandzone.cz/emor

proste len ludia nie su na to zvyknuti 
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.