Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 18:07:04
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jeff Buckley (1966-1997)  (Prečítané 6989 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« kedy: 25. Máj , 2008, 12:56:12 »

Tak trochu rozsirim evanjelium za dobru hudbu...

V polovici 90. rokov som bol v plnej puberte a fical som na vlne americkeho grungu a crossoveru v zavese s konciacou vlnou anglickeho psychadelickeho indies. Zaujimave, ze aj s odstupom casu rovnako ako vtedy ma najviac zasiahol album Grace od Jeffa Buckleyho, ktory par rokov na to tragicky zahynul a o mozno najvacsom talente tej doby sa nic poriadne nevie (Grace je pre mna samozrejme nr. 1 z vydanych albumov v 90. rokoch). O co ide. O pesnickarsky rock v tej najlepsej podobe. Na albume je niekolko coververzii lepsich ako od originalnych autorov a k tomu par genialne genialnych pesniciek Jeffa. Jeho hlas z vas dostane tie pocity o akych ste ani nevedeli, ze mate alebo este mate. Neuveritelne. Nespocitam kolkokrat som uz pustal album Grace a vzdy je to zazitok deluxe, ktory sa neda pocuvat ako spotrebna radiova zalezitost. Ak aj nieco robite, vsetko nechate tak a pocuvate. Zatvorite dvere od reality, date si na hifi spravnu hlasitost.... a je co pocuvat.

PS: Jeff aj jeho spolugitarista hravali na Telecastroch s ladenim Drop D. Co som videa pozeral, tak najcastejsie mal zaveseny Fender Telecaster v blonde uprave, ´62 reissue.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_buckley
http://www.youtube.com/results?search_query=Jeff+Buckley&search_type=
http://www.nacerno.cz/view.php?cisloclanku=2007052901
« Posledná zmena: 25. Máj , 2008, 12:59:09 od spyros » Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #1 kedy: 25. Máj , 2008, 13:09:08 »

:) aj ja hram na telecasteri v drop-d... ani som nevedel ze buckley hral.

mne sa paci ale urcite by som ho zas az  do nebies nevychvaloval. nikdy som nechapal co je na nom az tak pecialne.
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #2 kedy: 25. Máj , 2008, 15:18:00 »

urcite by som ho zas az  do nebies nevychvaloval.

OK. Za tieto slova zhoris v pekle  Na zdravie!
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 25. Máj , 2008, 15:30:13 »

Mam DVD Live In Chicago- a pravdupovediac dost som sa nudil. Ale gitarovy zvuk fajn-combo Fender+combo Mesa. Na zdravie!
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #4 kedy: 26. Máj , 2008, 17:14:35 »

no tak toto je pan muzikant... tiez mam od neho Grace a ked som maturoval, kazdy vecer som sa chodil prechadzat a pocuval som prave tento album... brutalna muzika... moja srdcovka  Bravooo
Zaznamenané
Martin Horny
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #5 kedy: 18. Jún , 2008, 18:56:20 »

suhlasim so spyrosom. Buckley je jeden z mala spevakov tzv. pop music, pri ktorom mi naskakuje "husia koza". Aj ked bol hlavne spevak a skladatel, mal by co povedat aj mnohym gitaristom. Vrele odporucam.  :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #6 kedy: 18. Jún , 2008, 21:44:30 »

Matkoooo, rad ta tu konecne vitam na tom nasom gitarovom fore  Je to frajer
Zaznamenané
Martin Horny
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #7 kedy: 19. Jún , 2008, 16:13:16 »

Tesi ma Majko :)  Na zdravie!
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #8 kedy: 19. Jún , 2008, 16:46:38 »

OK. Za tieto slova zhoris v pekle  Na zdravie!

Velmi invencny chlapik. Jedna z velkych inspiracii Yorkea aj Bellamyho. Uz som sa nim pred casom zaoberal ale teraz ako som si pozrel ten klip ku Grace ma nanovo oslovil a urcite si zozeniem cely album. Je vsak velka skoda, ze momentalne je v hudobnom biznise taka situacia, ze takyto muzikant by dnes sotva dostal zmluvu...
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 19. Jún , 2008, 19:03:28 »

Velmi invencny chlapik. Jedna z velkych inspiracii Yorkea aj Bellamyho. Uz som sa nim pred casom zaoberal ale teraz ako som si pozrel ten klip ku Grace ma nanovo oslovil a urcite si zozeniem cely album. Je vsak velka skoda, ze momentalne je v hudobnom biznise taka situacia, ze takyto muzikant by dnes sotva dostal zmluvu...

Tak zase nie je to az take zle... spominany Muse je momentalne povazovany za naj koncertnu kapelu, co prevzala zezlo po U2 a nie je to komercia. Skor naopak.

Ale taky ako Buckley tak skoro nebude... zaujimave je, ze pri pocuvani ma vzdy oslovi ina skladba... momentalne vedie Dream Brother.

Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 19. Jún , 2008, 22:32:19 »

Tak zase nie je to az take zle... spominany Muse je momentalne povazovany za naj koncertnu kapelu, co prevzala zezlo po U2 a nie je to komercia. Skor naopak.

Ale taky ako Buckley tak skoro nebude... zaujimave je, ze pri pocuvani ma vzdy oslovi ina skladba... momentalne vedie Dream Brother.

Lenze napr. spominany Muse pretlacila ista produkcna spolocnost, ktora mala rozne paky. Cize mali velke stastie chalani. A v zaciatkoch boli odpisovani, ze maju prilis podobny sound Radioheadu. I ked podla mna uz vtedy bolo evidentne, ze sa ich muzika ubera vlastnym originalnym smerom.
Navyse to bolo asi 10 rokov dozadu. Teraz su nahravacie spolocnosti v uplne inom stadiu. CD-cka sa cim dalej tym menej predavaju a ide im vice mene o krk. Som zvedavy ako sa to cele vyvinie. Internet nezastavis. A tak sa vsetci novodobi Buckleyovia postracaju v mase kopii uspesnych kapiel a neoriginalnych komercnych projektov pretlacanych za ucelom zisku...

Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 19. Jún , 2008, 22:46:44 »

Lenze napr. spominany Muse pretlacila ista produkcna spolocnost, ktora mala rozne paky. Cize mali velke stastie chalani. A v zaciatkoch boli odpisovani, ze maju prilis podobny sound Radioheadu. I ked podla mna uz vtedy bolo evidentne, ze sa ich muzika ubera vlastnym originalnym smerom.

V Anglicku netreba tlacit tymto stylom, na to tam je NME a Melody Maker. A s tym Radiohead tam bola ta rodinna spojitost...

Navyse to bolo asi 10 rokov dozadu. Teraz su nahravacie spolocnosti v uplne inom stadiu. CD-cka sa cim dalej tym menej predavaju a ide im vice mene o krk. Som zvedavy ako sa to cele vyvinie. Internet nezastavis. A tak sa vsetci novodobi Buckleyovia postracaju v mase kopii uspesnych kapiel a neoriginalnych komercnych projektov pretlacanych za ucelom zisku...

Vychadzas z predpokladu, ze peniaze zmozu vsetko, talent a praca nic, a tak to nefunguje. Potom by momentalne najbohatsi clovek na svete mohol vsetko...  Som frajer

Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 19. Jún , 2008, 23:02:48 »

Vychadzas z predpokladu, ze peniaze zmozu vsetko, talent a praca nic, a tak to nefunguje. Potom by momentalne najbohatsi clovek na svete mohol vsetko...  Som frajer
Nie to nie. Niesom taky pesimista ako to vyznelo. Ale myslim si, ze talent zmoze cim dalej tym menej, pretoze cim dalej tym menej ludom zalezi viac na talente ako na peniazoch. Napriek tomu vsak verim, ze taki su aj v hudobnej brandzi. A ze aj v beznych ludoch je aj nejaka nekonzumna tuzba po kulturnom a teda aj hudobnom naplneni. Nejaka tuzba hladat viac ako ti naserviruje Funradio. I ked na Slovensku je to podla mna obzvlast zle. Niekde som cital, ze aj v 80. rokoch bola na hudobnom poli zufala situacia. A potom sa to na prelom 90. zase rozbehlo. Ale neviem presne v com ta kriza vtedy spocivala...
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #13 kedy: 20. Jún , 2008, 08:18:53 »

Nie to nie. Niesom taky pesimista ako to vyznelo. Ale myslim si, ze talent zmoze cim dalej tym menej, pretoze cim dalej tym menej ludom zalezi viac na talente ako na peniazoch. Napriek tomu vsak verim, ze taki su aj v hudobnej brandzi. A ze aj v beznych ludoch je aj nejaka nekonzumna tuzba po kulturnom a teda aj hudobnom naplneni. Nejaka tuzba hladat viac ako ti naserviruje Funradio. I ked na Slovensku je to podla mna obzvlast zle. Niekde som cital, ze aj v 80. rokoch bola na hudobnom poli zufala situacia. A potom sa to na prelom 90. zase rozbehlo. Ale neviem presne v com ta kriza vtedy spocivala...

Ked hovoris o radiach, tak na Slovensku existuje CELOPLOSNE Radio_FM, ktore dava taku alternativu, ze to ani ja neprekusujem vzdy. V Cechcach maju maximalne Radio1 a aj to len v Prahe. Dalej tu mas Radio Hej, ktore hraje len CZ a SK hity... jasne, ze nezahraju tunajsich Striguli alebo Wayd, ale poprock tam pustia. Funradio hra pop, a preco nie? Minule som pocuval Radio Okey a nebola to katastrofa...

V TV je velmi slusna stanica Ocko, kde ti zahraju aj ten death metal... Musicbox je odpad, ale aj tam zahraju vselijake slovenske podivnosti, ktore by v radiach v zivote nedali, tam staci zaplatit zjavne...

Takze asi zrazil pesiimsta s optimistom  Na zdravie!

PS: 80 roky boli zjavne v globale najzufalejsie obdobie pre pop music.
Zaznamenané

Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #14 kedy: 20. Jún , 2008, 09:06:03 »

PS: 80 roky boli zjavne v globale najzufalejsie obdobie pre pop music.

Podla mna v 80s vznikla kopa kvalitnej popovej muziky, nie je to az take tragicke ako sa to zda s odstupom casu, ked je to cele prezentovane ako obdobie nevkusnej fialovej farby, ramennych vypchavok, legin a natupirovanych vlasov.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.114 sekund, 23 otázok.