Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 14:50:54
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jeff Buckley (1966-1997)  (Prečítané 6953 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #15 kedy: 20. Jún , 2008, 10:45:24 »

Ked hovoris o radiach, tak na Slovensku existuje CELOPLOSNE Radio_FM, ktore dava taku alternativu, ze to ani ja neprekusujem vzdy. V Cechcach maju maximalne Radio1 a aj to len v Prahe. Dalej tu mas Radio Hej, ktore hraje len CZ a SK hity... jasne, ze nezahraju tunajsich Striguli alebo Wayd, ale poprock tam pustia. Funradio hra pop, a preco nie? Minule som pocuval Radio Okey a nebola to katastrofa...

V TV je velmi slusna stanica Ocko, kde ti zahraju aj ten death metal... Musicbox je odpad, ale aj tam zahraju vselijake slovenske podivnosti, ktore by v radiach v zivote nedali, tam staci zaplatit zjavne...

Takze asi zrazil pesiimsta s optimistom  Na zdravie!

PS: 80 roky boli zjavne v globale najzufalejsie obdobie pre pop music.
U mna slovo pop evokuje vsetky tie nabliskane blondiny s drahymi autami a 10-timi HW doladzovacmi spevu v aparature :). I ked je fakt, ze aj Greenwood hovori o Radioheadackych veciach ako o "nice pop songs". Ale potom sa trosku miesa terminologia. Celkovo by som ich alebo takeho Jeffa ako pop nezaskatulkoval. Kedze oproti tomu, co sa dnes nazyva pop je to brutalna alternativa:)

Radia sice velmi nepocuvam, ale Radio_FM je fajn. Dokonca hraju aj nas  Na zdravie! Zatial sice v nocnych hodinach, ale aj to potesi.
Za ostatne radia to pekne zhrnul Petko z Polemicu:
"Nepotešilo smerovanie dramaturgií mnohých významných slovenských rádií k uniformite a protežovaniu overených hitov, česť výnimkám. Potešilo, že nám vyšlo prvé DVD Live po 19-tich rokoch fungovania kapely a rastúci záujem o kapelu tam, kde sa cíti najlepšie - na koncertých pódiách."

A kedze Polemic hra uz 20 rokov, myslim, ze chalan vie o com hovori.

Celkovo najvacsi problem na Slovensku je, ze podobne ako v literature (vid. Koloman Kertezs Bagala) neexistuje zabehnuty retazec na hladanie kvalitnej hudby. Nie su tunejaki agenti, ktory by hladali zaujimave talenty a posuvali ich ako navrhy spolocnostiam. Tie by si vyberali a navrhovali zaujimave nahravacie zmluvy. Ide o prachy a hity. Cest vynimkam.
A nie je to otazka pesimizmu. Ja som styri roky hral da sa povedat profesionalne v kelstskej kapele Keltieg. A ked v tej brandzi fungujes, tak pochopis ako to cele fici, minimalne u nas. A rychlo pochopis, ze idealy typu - ked budem hrat naozaj dobry rock and roll, tak budem druhy Hendrix po vsetkych strankach.

Ale na druhej strane, mam isty surrealisticky tik, ze ak je nieco naozaj dobre a vynimocne, tak sa to prekope na denne svetlo aj z najvacsej diery. To je najvacsia palivova sila mojmu optimizmu Žmurk
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #16 kedy: 20. Jún , 2008, 11:49:39 »

Celkovo najvacsi problem na Slovensku je, ze podobne ako v literature (vid. Koloman Kertezs Bagala) neexistuje zabehnuty retazec na hladanie kvalitnej hudby. Nie su tunejaki agenti, ktory by hladali zaujimave talenty a posuvali ich ako navrhy spolocnostiam. Tie by si vyberali a navrhovali zaujimave nahravacie zmluvy. Ide o prachy a hity. Cest vynimkam.

To je kapitalizmus. Ale mozno si nasiel medzeru na trhu, tak mozes vhupnut do podnikania a mozes skusit prevadzkovat radio, kde budu hrat, co ty chces... pripadne rozbehnut vydavatelstvo, kde budes vydavat kapely ake sa ti pacia a este na tom budes aj zivit svoju rodinu. Idealne.

Ja som so stavajucim ramcom spokojny, viem si najst presne taku muziku aku chcem. Nemyslim, ze to bolo niekedy tak super ako teraz.

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #17 kedy: 20. Jún , 2008, 14:46:00 »

Ja som so stavajucim ramcom spokojny, viem si najst presne taku muziku aku chcem. Nemyslim, ze to bolo niekedy tak super ako teraz.

Pre posluchaca je to idealne. To mas uplnu pravdu. Nikdy nebolo jednoduchsie zohnat si muziku, aka je ti po chuti ako dnes. Pre kapely je to vsak uplne naopak. Zrejme nikdy nebolo tazsie presadit sa a ziskat zmluvu s vydavatelstvom - kedze vydavatelstvo musi kalkulovat s tym, ze cim dalej tym viac ludi si vytorrenti mp3 a cim dalej tym menej ludi si kupi CD, z ktoreho budu oni profitovat. Preto, ked sa dnes narodi Jeff Buckley, tak moze svoje mp3 zavesit zadarmo na net. Ale to ho nepresadi na koncerty, nedostane do radii a nenatoci mu klipy. Cize nedostane k ludom, ktori by ho aj boli pocuvali, ale jednoducho sa k jeho hudbe nedostanu. Pretoze koniec koncov nezname veci sa aj omnoho tazsie zhanaju cez torrenty a net...
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #18 kedy: 20. Jún , 2008, 15:13:40 »

Pre posluchaca je to idealne. To mas uplnu pravdu. Nikdy nebolo jednoduchsie zohnat si muziku, aka je ti po chuti ako dnes. Pre kapely je to vsak uplne naopak. Zrejme nikdy nebolo tazsie presadit sa a ziskat zmluvu s vydavatelstvom - kedze vydavatelstvo musi kalkulovat s tym, ze cim dalej tym viac ludi si vytorrenti mp3 a cim dalej tym menej ludi si kupi CD, z ktoreho budu oni profitovat. Preto, ked sa dnes narodi Jeff Buckley, tak moze svoje mp3 zavesit zadarmo na net. Ale to ho nepresadi na koncerty, nedostane do radii a nenatoci mu klipy. Cize nedostane k ludom, ktori by ho aj boli pocuvali, ale jednoducho sa k jeho hudbe nedostanu. Pretoze koniec koncov nezname veci sa aj omnoho tazsie zhanaju cez torrenty a net...

To je stary neinternetovy podhlad na vec. Ja vidim zase vacsinou pozitiva a tieto stare distribucne kanaly ma nejak netrapia. Ja sa dozviem/vypocujem o novej kapele na nete a MTV2, takze mi nejake radio ale vobec nechyba. Ked vidim, ze je niekde nejaky koncert a kapelku nepoznam, podho na bandzone/myspace a som v obraze. Ked ma kapelka rozum, tak po koncerte mi mozu predat nejake CD, tricka a iny merchadising...
Zaznamenané

evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #19 kedy: 20. Jún , 2008, 19:48:38 »

Velmi invencny chlapik. Jedna z velkych inspiracii Yorkea aj Bellamyho.
Stihok som si vypocut song Grace a z konca neskutocne citit MUSE...teda naopak Beeee
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #20 kedy: 20. Jún , 2008, 20:04:15 »

Velmi zaujimave to je teda...super Na zdravie!
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #21 kedy: 18. Apríl , 2010, 10:57:55 »

ze ja som odignoroval tento klenot, furt to davam teraz dokola. ja som nevedel ze ten album je 94, to je rok kedy este radiohead hrali neznesitelny popik. tie influences su uplne zrejme, ja tam pocujem aj travis napriklad. ten album je paradne vyvazeny, a ten moderny TELE sound - uplna krasa.  Zdravíčko
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 18. Apríl , 2010, 17:14:36 »

ze ja som odignoroval tento klenot, furt to davam teraz dokola. ja som nevedel ze ten album je 94, to je rok kedy este radiohead hrali neznesitelny popik. tie influences su uplne zrejme, ja tam pocujem aj travis napriklad. ten album je paradne vyvazeny, a ten moderny TELE sound - uplna krasa.  Zdravíčko

Vitaj v klube. Inak najlepsie je to pocuvat doma v klude a taka Corpus Christi, Ta uplne pohlti a dostane. Tak ako cely album.
Zaznamenané

killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #23 kedy: 22. Apríl , 2010, 22:01:29 »

wauuu...skvelé to je ... o džefovi som akurát čítal, teraz si to konečne dávam...no nič idem stiahnuť a mám čo v noci počúvať, dík za tip!
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #24 kedy: 22. Apríl , 2010, 22:55:28 »

ty si nič neodignoroval: 25. Máj , 2008, 14:09:08 » máš príspevok k tejto téme  Som frajer
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #25 kedy: 22. Apríl , 2010, 23:28:02 »

ty si nič neodignoroval: 25. Máj , 2008, 14:09:08 » máš príspevok k tejto téme  Som frajer
sak ja ho poznam od jak ziva ale nikdy som mu tak na chut neprisiel
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.