Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 20:36:22
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Páni?Poradíte pri kúpe Notebooku?  (Prečítané 22361 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #75 kedy: 14. Apríl , 2009, 11:12:55 »

ako ?
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #76 kedy: 14. Apríl , 2009, 11:33:14 »

mate niekto trochu prehlad ? co sa da aktualne dnes povazovat za "seriozny" NB ? v lacnych vodach. na word, internet, pustit si pesnicku a film. mozno Photoshop. s moznostou fungovania na WinXP.

dik.

Na to staci aj netbook s Atomom, len ci nebude vadit mensi LCD display...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #77 kedy: 14. Apríl , 2009, 12:11:01 »

asi tak ako radi MageZ, zvladne to v podstate to co chces, nestoji to vela, ma to vystup na externy monitor, keby vadila mensia obrazovka.. osobne si skromne myslim, ze investovat momentalne nejako extra vela penazi do stroja s tym, aby na tom slo XP, teraz ked mu konci podpora, je zbytocne..takze davam hlas inforamtickej modlitebnej knizke  :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 14. Apríl , 2009, 12:21:58 »

vobec nechapem, co mi pisete. viem co je Notebook a to je cele.

zaujimalo by ma skorej take to, ze vzdy sa o nejakych znackach tvrdi, ze OK a o inych, ze radsej nie... tak reku ci niekto, kto mate prehlad viete, ktora znacka je v sucasnosti povazovana za OK.

musi byt pekny a vsetko na nom musi byt standardne, cize ziadny maly display a pod :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #79 kedy: 14. Apríl , 2009, 12:43:41 »

vobec nechapem, co mi pisete. viem co je Notebook a to je cele.

zaujimalo by ma skorej take to, ze vzdy sa o nejakych znackach tvrdi, ze OK a o inych, ze radsej nie... tak reku ci niekto, kto mate prehlad viete, ktora znacka je v sucasnosti povazovana za OK.

musi byt pekny a vsetko na nom musi byt standardne, cize ziadny maly display a pod :)
pise sa o tom, ze dnes hocijaky najlacnejsi notebook zvladne v pohode HW poziadavky ake malo XP, rovnako aj to na co pises, ze to potrebujes. pri tych lacnych je v podstate jedno aka znacka, vsetko je to na jedno kopyto. zo skusenosti vlastnej, znamych a spoluziakov mozem odporucit HP, Fujitsu Siemens, Asus... to su vacsinovo zastupene znacky.. pokial to nehadzes o zem, tak v 99% to bude fungovat, zvysne percento su vyrobne vady.

to s tou podporou bolo male ot, zajtra konci XP bezna podpora a prechadza do fazy rozsirenej podpory (zadarmo budu uz len aktualizacie), ktora potrva do aprila 2014 tusim..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #80 kedy: 14. Apríl , 2009, 12:52:57 »

XP lebo sme konzervativci. do roku 2014 je to v poho. su na trhu NB, kde sa da narvat XP ?
Zaznamenané
kewin
pravidelný návštevník
Príspevkov: 181

« Odpoveď #81 kedy: 14. Apríl , 2009, 12:56:31 »

XP lebo sme konzervativci. do roku 2014 je to v poho. su na trhu NB, kde sa da narvat XP ?

urcite su, aky mas rozpocet cca ? ja mozem odporucit znacku MSI mame tri v robote a su dost v pohode ziadny problem, dost som sa obaval ked dosli ale teraz som viac nez spokojny
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #82 kedy: 14. Apríl , 2009, 13:01:32 »

neviem aky mam rozpocet. aky mam mat ? musi byt kurevsky rychly, Word sa musi otvarat rychlostou blesku, Firefox tiez. jo - musi mat wifi a bezne periferie. a nech dobre pali DVDcka - teda neviem, ci je pravidlo, ze notebookove napalovacky su vzdy nahovno, ja som totiz zazil len take :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #83 kedy: 14. Apríl , 2009, 13:18:17 »

HW poziadavky nie su problem, ale sustredil by som som sa na drivery.  zistit si co najpodrobenjsie aky HW ma vybrany model a ci nie je problem zohnat ovladace na XP, pri novsom HW to moze byt problem.

hlavne na nejake specialitky bacha (ako ma napr HP tie dotykove klavesy na ovladanie multimedii). tiez bacha aku instalacku XP mas, nie vsetky maju podporu pre SATA disky (mam instalacku so SP2 a tento problem som nemal, aj ked som bol na to upozornovany, ze XP nepodporuje SATA. zrejme SP2 a vyssi by mali byt za vodou v tomto).

preistotu si nechaj ako zalohu Vistu, ktora tam bude predinstalovana, alebo si sprav dualboot Vista a XP, pogoogli, ci niekto neriesil nieco podobne s nb, ktory mas vybraty. mne to dost pomohlo, ked som instaloval priatelke XP na HP notebook, ktory prisiel s Vistou, tesne po tej vlne, ked sa davali aj XP aj Vista do NB a mal som problem ponachadzat vhodne drivery, tak som vygooglil kdesi dost velky balik driverov, ktore zabrali..

neviem aky mam rozpocet. aky mam mat ? musi byt kurevsky rychly, Word sa musi otvarat rychlostou blesku, Firefox tiez. jo - musi mat wifi a bezne periferie. a nech dobre pali DVDcka - teda neviem, ci je pravidlo, ze notebookove napalovacky su vzdy nahovno, ja som totiz zazil len take :)
ako uz bolo spomenute, pokial nemas XP zajebane hocijakymi kokotinami, co zvykne hocikto poinstalovat lebo smajliky a taky toolbar a taky toolbar na ramiky k fotkam a hentaka p*čovina... (dost bezne, lebo sak neklikni na dajaku chujovinu co na teba pekne farebne blika) a nezeru ti system, tak na hocakom sucasnom aj najlacenjsom NB ti XP s beznymi aplikaciami, co potrebujes (office, firefox, multimedia), pobezi svizne, o to sa neboj Žmurk
« Posledná zmena: 14. Apríl , 2009, 13:26:45 od styrioci » Zaznamenané
Maros
nováčik
*
Príspevkov: 16

« Odpoveď #84 kedy: 14. Apríl , 2009, 13:23:14 »

Pokial to ma mat XP, tak idealne by bolo vziat nejaky bussiness model, napr Lenovo ThinkPad, Toshiba Tecra, Dell Vostro, nejake HP, tie sa stale daju kupit aj s XP + je aj oficialna podpora pre XP, maju pevnejsie sasi, resp dlhsiu zaruku(ta Toshiba ma standardne 3 roky) atd.Cena tychto modelov zacina tak od 650-700 EUR. Nie su vsak dizajnovo take vycackane ako multimedialne, maju skor konzervativny dizajn, co sa vsak niekomu vyhovuje. XP sa zvacsa da rozbehat aj na tych multimedialnych, avsak je s tym casto babracka, problemy s ovladacmi atd.
skus pozriet napr. tieto:
http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=25619
http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=25560
http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=33854
« Posledná zmena: 14. Apríl , 2009, 13:27:08 od Maros » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #85 kedy: 14. Apríl , 2009, 13:41:48 »

od jakej cenovej hadiny sa uz zacinaju pohybovat NB ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #86 kedy: 14. Apríl , 2009, 13:53:00 »

od jakej cenovej hadiny sa uz zacinaju pohybovat NB ?
tie pidi "netbooky" (atom procak, maly display) okolo 270Eur

klasika od 380Eur
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #87 kedy: 14. Apríl , 2009, 14:23:00 »

a naco sa zamerat hlavne a naco davat pozor pri klasike od 380 Eur ?
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #88 kedy: 14. Apríl , 2009, 14:27:20 »

a naco sa zamerat hlavne a naco davat pozor pri klasike od 380 Eur ?

aby ta neo***bali a nepredali ti za 380 taky co stoji 280 :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #89 kedy: 14. Apríl , 2009, 14:35:25 »

to aby som si zobral niekoho skusenejsieho so sebou. a hlavne osahat a vybrat z viacerych kusov.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 22 otázok.