Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

uhlik - alternativa za drevo

Started by joey, 23. Jún , 2008, 22:17:23

BrokenWings

Aj tak to nikdy nebude mať dušu.
Čo vyrobil človek ju nemá.
Drevo stvorila príroda,je v ňom akási energia,jedinečnosť.Nech ho aj spracoval človek,esenciu mu nedal.

MageZ

Quote from: BrokenWings on 23. Jún , 2008, 23:26:46
Aj tak to nikdy nebude mať dušu.
Čo vyrobil človek ju nemá.
Drevo stvorila príroda,je v ňom akási energia,jedinečnosť.Nech ho aj spracoval človek,esenciu mu nedal.

A uhlik vyrobil clovek z coho?  :laugh: To je rovnaka priroda ako drevo. :)

BrokenWings

Quote from: MageZ on 23. Jún , 2008, 23:33:54
A uhlik vyrobil clovek z coho?  :laugh: To je rovnaka priroda ako drevo. :)

EE.Uhlík je už odliata prepracovaná sračka.
Nemal by som pocit,že je to živé.
Preto som si aj nevzal Cort Curbow,kde by som tiež mohol povedať,že plast je z ropy.

joey

MageZ

Quote from: BrokenWings on 23. Jún , 2008, 23:38:00
EE.Uhlík je už odliata prepracovaná sračka.
Nemal by som pocit,že je to živé.
Preto som si aj nevzal Cort Curbow,kde by som tiež mohol povedať,že plast je z ropy.

A to vyrezane drevo (zo ZABITEHO stromu), x rokov SUSENE, namorene a ponatierane jedovatymi chemickymi sajrajtami je krasna ziva priroda. ;)

midlo

robia sa napriklad klarinety, ale tam je kombinacia 95percent dreva v prasku a zvysok su uhlikove vlakna. Vraj to hra na nerozoznanie. Neviem, nepocul som. Tie husle mi pripadaju, ze maju malo parnych vyssich harmonickych (nie tak makky zvuk ako drevo), ale z youtube takzo sudit, hlavne ked su ovela hlasnejsie ako drevene, to treba pocut nazivo..

Tomino

ked uz sme pri tom a drevo je v podstate uhlik len v inom tvare.  :)
!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!

udry

jedna carbonova gitara. Netvrdim,že by som na nej permanentne hraval,ale vyskušat by som rad  http://www.carbonfibergear.com/6-sexy-carbon-fiber-guitars/.

BrokenWings

Quote from: Tomino on 24. Jún , 2008, 00:37:46
ked uz sme pri tom a drevo je v podstate uhlik len v inom tvare.  :)
Aj ty si v podstate uhlík v inom tvare.More,toto je už aký argument...ehm,zbytočný.

Martinlm

Quote from: midlo on 24. Jún , 2008, 00:27:15
(...) ale z youtube takzo sudit, hlavne ked su ovela hlasnejsie ako drevene, to treba pocut nazivo..
Su hlasnejsie? Podla coho sudis?

Zvuk

Quote from: MageZ on 24. Jún , 2008, 00:08:35

A to vyrezane drevo (zo ZABITEHO stromu), x rokov SUSENE, namorene a ponatierane jedovatymi chemickymi sajrajtami je krasna ziva priroda. ;)

Sa skor jedna o vnutornu strukturu materialu a ta je maximalne tak vysusena , namorena asi nie  ;D , teda pokial nesklincovavas latkovy plot . Na niektore akusticke hud.nastroje sa na prednu rezonancnu dosku nedava dokonca ani lak .
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.

MageZ

Quote from: Zvuk on 24. Jún , 2008, 07:06:41
Sa skor jedna o vnutornu strukturu materialu a ta je maximalne tak vysusena , namorena asi nie  ;D , teda pokial nesklincovavas latkovy plot . Na niektore akusticke hud.nastroje sa na prednu rezonancnu dosku nedava dokonca ani lak .

Pride mi to, ako ked sa polovnik chvali trofejami s tym, ako on miluje prirodu, preto sa nimi obklopuje.  :laugh:

marrtin

Quote from: BrokenWings on 24. Jún , 2008, 00:46:44
Aj ty si v podstate uhlík v inom tvare.More,toto je už aký argument...ehm,zbytočný.
tak to asi ťažko, možno nejaké uhľovodíky, voda a zanedbateľné stopové prvky...

Quote from: BrokenWings on 23. Jún , 2008, 23:26:46
Drevo sa vplyvom sucha sťahuje (scvrkáva) a vplyvom vlhka rozťahuje (naboptnáva), je hydroskopické a toto asi uhlíkový nástroj mať nebude
Les Paul + Marshall, čo iné?

mario bross

vsetko co mame je z prirody. aj ta umela lidlacka voda. nic nevzniklo len tak ;)