plichto
Hosť
|
|
« kedy: 05. Júl , 2008, 09:08:38 » |
|
Zdravím, zháňam niečo také ako elektronickú príručku na linux pre začiatočníkov. Nainštaloval som si Ubuntu, a potrebujem sa čo najrýchlejšie zorientovať.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
plichto
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 05. Júl , 2008, 09:21:43 » |
|
Diky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
fataljoe
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 24. Jún , 2010, 21:55:49 » |
|
skusal niekto to Ubuntu studio?
|
|
|
Zaznamenané
|
Not everyone likes METAL.... FUCK THEM!!!!
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 24. Jún , 2010, 23:42:41 » |
|
Btw. Ardour sa celkom pekne vyvija, coskoro by mala byt verzia 3.0.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 25. Jún , 2010, 05:55:17 » |
|
a to na linux su aj nejake pouzitelne vst?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 25. Jún , 2010, 11:54:35 » |
|
pekne, pekne. mozno sa to tu uz niekde riesilo, ale co nejaka schopna nahrada guitar pro na linux? nemyslim teraz ten rozhejgany tuxguitar, ci ako sa to pred 3-ma rokmi volalo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 25. Jún , 2010, 11:59:27 » |
|
a cez wine to nejde? potom uz jedine vm_ware ->win_xp ->guitar pro ... ked som skusal chvilu fungovat na linuxe tak som potom tak skoncil ze som viac casu travil vo windowse na virtualnej masine ako na linuxe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 26. Jún , 2010, 12:39:11 » |
|
Prípadne VirtualBox->WinXP-> SoftKtoryTreba .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 28. Jún , 2010, 11:09:43 » |
|
myslim ze linux je fajn. jediny problem co mi to robi je ten, ze neviem ovladat ventilator. stale ide naplno a ide mi hlava prasknut z toho zvuku. vo xp-ckach mam na to utilitu ktora to zreguluje a je uplne ticho. keby som prisiel na to ako to spravit v ubuntu, tak si zapiskam od radosti.
|
|
« Posledná zmena: 28. Jún , 2010, 11:10:01 od Locksmith »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 28. Jún , 2010, 11:53:49 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 28. Jún , 2010, 12:57:06 » |
|
myslim ze linux je fajn. jediny problem co mi to robi je ten, ze neviem ovladat ventilator. stale ide naplno a ide mi hlava prasknut z toho zvuku. vo xp-ckach mam na to utilitu ktora to zreguluje a je uplne ticho. keby som prisiel na to ako to spravit v ubuntu, tak si zapiskam od radosti.
Na mojom si to riadi doska sama. Ide to uplne mimo OS. V biose som nastavil minimalne otáčky vetráku a samé si to pridáva podla teploty. Čo som sa skôr čudoval že bola priamo v ubuntu utilita ktora umožnuje bežať na podtaktovanom cpu s tým že mu pridáva podľa záťaže resp. potreby . (ale to už musí podporovať aj cpu)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 28. Jún , 2010, 13:17:48 » |
|
no google je moj kamarat ale zatial som nenasiel riesenie ktore by mi fungovalo. nasiel len jeden sialeny navod (pre trochu iny linux skill ako mam ja) kde cez terminal musis zadat prikazy, ktorymi priamo ovladas teplotne senzory. take veci nebudem radsej skusat aby mi nebolo potom do smiechu.
pozriem este v tom biose, mozno tam nieco take mam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 28. Jún , 2010, 13:19:27 » |
|
Na mojom si to riadi doska sama. Ide to uplne mimo OS. V biose som nastavil minimalne otáčky vetráku a samé si to pridáva podla teploty. Čo som sa skôr čudoval že bola priamo v ubuntu utilita ktora umožnuje bežať na podtaktovanom cpu s tým že mu pridáva podľa záťaže resp. potreby . (ale to už musí podporovať aj cpu) to mas nejaku extra dosku? ja mam asus p5kc.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 28. Jún , 2010, 15:18:37 » |
|
Asi myslis lm-sensors. Problem je v tom, ze ked si nainstalujes tu utilitku od vyrobcu, tak oni vedia ktory vetrak patri k comu, ale lmsensors to nevie, tak sa to musi priradit a nakalibrovat. Ak ti to najde tie spravne ovladace, tak ta kalibracia nie je zlozita, staci odpovedat na par otazok co ti to vypise. Tu je nejaky postup https://help.ubuntu.com/community/SensorInstallHowto ale ja nemam ubuntu tak neviem ci je to aktualne. Na vetraky je fancontrol a pwmconfig.
|
|
« Posledná zmena: 28. Jún , 2010, 15:22:39 od lenivy »
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 28. Jún , 2010, 15:30:55 » |
|
uz keby som mal toto riesit na kompe tak ma v momente jebne stary dobry windows
|
|
« Posledná zmena: 28. Jún , 2010, 15:36:47 od zakky »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 28. Jún , 2010, 18:33:49 » |
|
Zase to neni take ruzove, ja som si nainstaloval vo windowsoch orig. program a..nic. Pol hodinka googlenia, nakoniec to vyriesil speedfan.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 28. Jún , 2010, 18:47:39 » |
|
cervenam sa. nasiel som v biose q-fan control, ktory by mal regulovat otacky. pocitac je teraz taky tichy ze mam obavy ci sa ten ventilatro toci dostatocne yngsteen, dik ze si to spomenul. v zivote by som to v tom biose nezbadal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 29. Jún , 2010, 19:54:22 » |
|
cervenam sa. nasiel som v biose q-fan control, ktory by mal regulovat otacky. pocitac je teraz taky tichy ze mam obavy ci sa ten ventilatro toci dostatocne yngsteen, dik ze si to spomenul. v zivote by som to v tom biose nezbadal. Hehe, mas ASUS dosku ze ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 29. Jún , 2010, 20:37:33 » |
|
ano. asus p5kc. vela krat som si v biose pozeral ze vco sa tam da ale nikdy mi netrklo co s tym q-fan control... zatmenie trvalo vyse dvoch rokov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|