No páni...vzhľadom na to, že som sa na net nedostal asi mesiac (a zisťujem, že som o nič neprišiel),
reagujem na Rastisov výkrik do tmy až dnes.
Ja uš som mysleu, že po roku bude táto trápna záležitos s nepodarenú Johanú taktne premlčaná, ale budiž
Poslenný rok je príčinou teho, že som sa prestal uš takmer čuduvať šeckému a veci, keré som kedysik
považuval za samozrejmé a naopak, tak za samozrejmé uš nepovažujem a naopak. Čil neviem, či som volakeho
nedomotal vyše, jak som seba scel, ale to je jenno.
Ja som si onehdá mysleu, že také sólo sa dá vymysleť najneskuor do týdňa a za pol dňa nahrať aj s
jebbačkú ge tomu. Šak ja som moje solo vymysleu asi za hodinu a celé mi to trvalo nahrať možno tri
hodiny, a zahral som ho celé na jeden šup. No budiž, z týdňa sa stalo týdňov padesát dva, alebo ani
neviem kolko...tagže pre mňa ďaleko ďaleko po funuse. A jako to uš býva, smotanu zlíže volagdo iný, jako
autor skladby. Tak sa pýtam. Gdo to vymysleu? Gdo to celé zložel? No gdo?
Ale pojme g veci:
Feeling dobrý, správne "nečistoty", ktoré som ja do svojho sola nedokázal dostať, pretože nemám takú
techniku ako Rastis. Ale zdá sa mi, že na stavbe sóla sa podpísal dlhý čas jeho tvorby. Čakal som, že sa
rozbehne už prv, ako keby Rastis sa snažil doň vybrať to najlepšie, ale sa celkom netrafil. Tie rýchle
pasáže mohli byť práve premyslenejšie, myslím, že občas ti to niekde "uletelo". To je môj dojem. Vôbec
táto skladba, zdá sa, nie je jednoduchá pre vymyslenie dobrého sóla, ako sa na prvý pohľad zdá... na čo
som pyšný, že som ani ja nezahral do nej celkom márne sólo, zvlášť pri mojich skromných hráčskych
schopnostiach. Celkom by som rád, keby sa ešte niekto podujal "pretiahnuť" Johanku...Pre porovnanie ešte
pôvodná skladba
http://i-dca.sk/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&lid=10Keďže takmer všetci ľudia akolo mňa chytili Rastisov syndróm nekonečne dlhých termínov a ja nemám istotu,
kedy by mi môj priateľ zavesil na net moju novú skladbu, dávam z nej aspoň ukážku. Pracovný názov je
Candlebox. Koho navnadila, môže mi napísať a ja mu pošlem podklad, do ktorého môže nahrať svoje sólo
Halooo Rastis, do dvochotku to stihneš
P.S:
V sobotu 16.8.2008 sa v DCA zastavili Silent Duo. Konečne som videl Piťua naživo. Je to profík, hral
perfektne, aj chlapík na ústnu harmoniku bol vynikajúci...pre mňa dokonalé až nadmieru. Mám radšej trocha
chybičiek, alebo lepšie povedané, viac nasadenia a emócií, ako keby sa hralo "na doraz", nie s takou
ľahkosťou
Viem, publikum bolo málo početné, Dubnica je jednoducho nekultúrna diera, to musím priznať,
a podpísalo sa na malej návštevnosti aj zlé počasie a začiatok v dosť pokročilých večerných hodinách (už
bola tma a zima)...Inak výber pesničiek nie je podľa môjho vkusu, priveľmi známe a otrepané piesne pre
poslucháčov od 8 do 80 rokov, aby si každý prišiel na svoje. Myslím, že Piťu by pri svojich hráčskych
kvalitách mohol byť viac originálny (myslím vlastnú tvorbu, alebo možno iný výber repertoáru)...potom by
to jeho hru posunulo úplne inde. Škoda, ale prebraté veci nie sú mojim koníčkom, možno tak na zábave
alebo svadbe...
Páni, lúčim sa zatál, možno zas o pol roka, aj keť bych bol uš račej ňjekedy, keby sa totok skurvené leto
uš skončelo a začala sa tá skurv*ná zima...tým myslím otchot do večných lovíšť, pretože žiť s bolesťami
po zbytek života ma neláka, a to uš ťahám takýto život osem rokof...Dúfam, že pokál zhebnem, podarí sa mi
zložiť aspoň dvacať ďalších sklďieb. Gdo si pomysleu čilek, že sa potrebujem vykecať, tak sa neymýleu
Ze Sovjeckym zvazom ždy pripravený a nigdy vácej!