brmbolec
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 26. August , 2008, 14:00:31 » |
|
šak triolový, kvartolový...ahc,hcd,cde....
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 26. August , 2008, 14:02:03 » |
|
mysli tym vselijake tie triolove alebo sestnastkove vybehavania stupnic s vracackamiu zase od dalsieho tonu. taka ta vata, co bezne gitariusti potom vysivaju v tempach . ale tiez sa mi nezda, zeby sa to volalo rozklad toniny kua, šak niekto musí začať písať históriu
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 26. August , 2008, 14:02:59 » |
|
kua, šak niekto musí začať písať históriu hej:) nepoznam nic co by sa volalo rozklad toniny, takze odteraz to moze byt prave toto
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 26. August , 2008, 14:03:52 » |
|
šak triolový, kvartolový...ahc,hcd,cde.... Ok, viem co myslis, normalne cvicenia, ale rozklad toniny sa to nevola ani nahodou . Alebo ok, mozme to tak odteraz volat teda .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 26. August , 2008, 14:07:25 » |
|
Ok, viem co myslis, normalne cvicenia, ale rozklad toniny sa to nevola ani nahodou . Alebo ok, mozme to tak odteraz volat teda . doteraz sa to volalo sekvencie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 26. August , 2008, 14:13:48 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 26. August , 2008, 14:16:25 » |
|
nemyslím že je to kravina, ...a ak je tak mi to niekto vyvráťte Je to kravina, nikto ti to vyvracat nemusi. Ved uz len ten samotny nazov je nezmyselny, "rozklad toniny". Ked uz tak skor stupnice, ale aj to je blbost. Je len rozklad akordu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 26. August , 2008, 14:24:01 » |
|
Je to kravina, nikto ti to vyvracat nemusi. Ved uz len ten samotny nazov je nezmyselny, "rozklad toniny". Ked uz tak skor stupnice, ale aj to je blbost. Je len rozklad akordu.
prečo by nemohol byť rozklad tóniny-stupnice keď môže byť rozklad akordu? Čo je rozklad akordu? Hranie jeho tónov v istom slede, 1,3,5,3,1..3,5,8,5,3... kvartolový rozklad tóniny 1,2,3,4,2,3,4,5 Kua, inak teraz ma napadlo že rozklad akordu je v podstate blbosť, ono je to v podstate rozklad tóniny ale vo väčších intervaloch
|
|
« Posledná zmena: 26. August , 2008, 14:27:37 od brmbolec »
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 26. August , 2008, 14:25:09 » |
|
pocuj mlady nevym co ti tu radili tak mozno zopakujem ja som svoje solo vanie vycvicil v niekolkych fazach. : 0. najdi si ucitela gitary (zus-ku nepreferujem), zaplatis cca 250 za hodinu ale ak ho nebudes mat a niesi ktovie aky husty talent bude ti tvoje ucenie trvat 2 az 3 krat tolko a usetreny cas mozes vyuzit na brigadu s coho si zaplatis ucitela. 1. nauc sa vsetky - mody, prstoklady alebo co- pentatoniky je ich 5 na pituovej gitare mozno aj viac . 2. necvici len stupnice, toje na rozcvicku, zameraj sa na svoje usi, skus odpocut uc sa sola je v tom vela finticiek. A uc sa ich poradne az ked budes schopny pouzivat svoje veci az vtedy si tam dopln. 3 improvizuj najprv do bluesu a troj akordovych lahkych veci, zameraj sa na zakladne tony v akordoch povedzme mas blues od A a podklad ti hra prave tak svoju solovu vetu zakonci ackom. Improvizuj kratke vety ucelene ziadne haky baky to pride. 4 na youtube si najdi rozne techniky a finticky na solovanie odpozeraj nauc sa. 5 ked sa budes dobre ovladat v bluese prejdi na molove a durove stupnicky. Pentatonika je najednoduchsi harmonicky zaklad az ked budes ten dobre ovladat chod dalej v dur molovych veciach. 6 VELKY POZOR. KEd budes tvorit svoje veci nech to nepripomina trenovanie stupnic. MELODIE - hladaj odkukavaj kopiruj odpocuvaj. 7 v stadiu ked budes schopny ist dale na rozsirene polohy uz nebudes potrebovat poradit. Budes schopny viac menej zistit co potrebujes s ucebnic na internete, vyukovych videi atd. 8 rovnake ako nulte - NAJDI SI UCITELA
|
|
|
Zaznamenané
|
!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 26. August , 2008, 14:26:58 » |
|
hej:) nepoznam nic co by sa volalo rozklad toniny, takze odteraz to moze byt prave toto rozklad toniny je napriklad ked sa nejaka tonina dlho nepouziva tak zomrie a zacne sa rozkladat. Typickym prikladom je tonina heses
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 26. August , 2008, 14:28:06 » |
|
prečo by nemohol byť rozklad tóniny-stupnice keď môže byť rozklad akordu? Čo je rozklad akordu? Hranie jeho tónov v istom slede, 1,3,5,3,1,3,5,8,5,3... kvartolový rozklad tóniny 1,2,3,4,2,3,4,5 Kua, inak teraz ma napadlo že rozklad akordu je blbosť, ono je to v podstate rozklad tóniny ale vo väčších intervaloch Ja to vzdavam ... . Mas pravdu, zacnem sa znova ucit na gitaru, pripadne to vsetko hodim do smeti, nema to pre mna dalej vyznam .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 26. August , 2008, 14:29:13 » |
|
Je to kravina, nikto ti to vyvracat nemusi. Ved uz len ten samotny nazov je nezmyselny, "rozklad toniny". Ked uz tak skor stupnice, ale aj to je blbost. Je len rozklad akordu.
ale sak akord svojou podstatou urcuje toninu nie??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 26. August , 2008, 14:29:57 » |
|
Ja to vzdavam ... . Mas pravdu, zacnem sa znova ucit na gitaru, pripadne to vsetko hodim do smeti, nema to pre mna dalej vyznam . ´ pocuj ked to budes hadzat do smeti povedz kedy a kde
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 26. August , 2008, 14:31:17 » |
|
´ pocuj ked to budes hadzat do smeti povedz kedy a kde Nikto by to nechcel, ved nemam ani len poriadny Les Paul, ani 30wattove kombo ktore s krabickou ma celkom dobry zvuk .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|