Tak caute vsetci!
V sobotu som sa bol mrknut na najuznavanejsi revival band PF na svete. A stalo to za to. Musim povedat, ze chlapci z tejto formacie si dali zalezat, ze k tvorbe PF pristupuju s maximalnou uctou. Nechybali zname "rekvizity" - ako kruhove premietacie platno, laser show a vynimocny sveteleny park. Zaciatok koncertu patril celemu pasmu (asi prvej tretine) The Wall - s bombastickym zaciatkom (ticha pasaz na gajdach a potom uvod In The Flash), nasledovali Thin Ice, Another Brick In The Wall Pt.1 a 2. Dalsie cisla patrili skladbam z The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, ale zaznela aj originalna prerabka slavnej Set The Controls For The Heart Of Sun z roku 1968, ONe Of These Days ( s pedal steel guitar), dlasie songy z The Wall (Mother, Young Lust, Hey You, Nobody Home), prekvapujuco The Great Gig In The Sky (ktoru perfektne odspievali 2 z 3 vokalistiek), Shine On You Crazy Diamond....Cele vystupenie oficialne koncilo s Comfortably Numb a pridavok sa konal v podobe Wish You Were Here a na uplny zaver Run Like Hell.
Musim povedat, ze dojmy mam vynikajuce: premietane animacie su verne prerobene pomocou pocitacovej grafiky (s obcasnym pridanim nejakej kengury:-) ), kvadrofonicky zvuk a hlavne verna interpretacia skladieb. Aj som sa cudoval, ze to tak dokazu, hrali aj veci, do ktorych by sa podla mna malokto pustal...a zvladali to s prehladom.
Hrali v zostave: basa+spev, gitara1+spev, gitara2+spev, saxofon, klavesy, bicie a 3x vokalistky.
Gitara1 - za sebou a vedla seba dva vysoke racky, pravdepodobne s vystupom do 2 komb znacky Fender s pridavnymi bednami. Gitara2-tu nebolo vidiet aparat, pravdepodobne sa kontroloval len cez monitor. Bicie-klasicka zostava podobna Masonovej (bubenik bol spickovy), basa - vynikajuca, bola aj bezprazcova v Hey You...
Vynikajuce momenty boli pre mna v skladbe Pigs-mraz mi behal po chrbte, ked gitarista hral cez Talk Box solo-bolo to uzasne.
Zvuk bol vynikajuci, podla mnohych Kosice a Steel Arena take nieco nikdy nezazili....verne zvukove efekty...pacil sa mi humorny tah, ked pocas "preladovania radia" pred Wish You Were Here hral namiesto Schumana Men At Work:-))) Bomba narazka na svoj australsky povod. Kengury sa mihali dost casto na platne, celkom humorne, ale decentne dotvarali zname obrazky a filmy, ktore PF zvycajne pustaju do skladieb. Atmosfera bola uzasna, vacsina posluchacov boli detailni znalci PF a kazdy si pochvaloval vykon tychto chlapcov...WyWH spievala s nimi cela Steel Arena...
Svetelna show bez chyby, vynikajuco vygradovane...Nemam co dodat...urcite na to nikdy nezabudnem.
Pre ilustraciu odkaz na fotky a clanok:
http://www.inforoznava.sk/kultura/v-kosiciach-hral-australsky-pink-floyd