Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« kedy: 25. Máj , 2005, 14:16:44 » |
|
Nasledovny: zharam nejaky ton na strune. Tento necham zniet - a ked potom vytiahnem ton na inej strune, tremolo sa kusok nahrna a povodny ton sa posunie dole. Mam dotiahnut pruziny a znova nastavit oktavy? Alebo sa s tym zmierit?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 25. Máj , 2005, 14:27:46 » |
|
Predat tremolo a kupit pevnu kobylu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 25. Máj , 2005, 15:28:59 » |
|
Ma to tu vyhodu, ze mozem robit vibrato smerom dole na praznych strunach
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 25. Máj , 2005, 16:30:10 » |
|
MartinLM: problem vyriesis pevnou kobylkou. Pripadne sa da spravit z FloydRose kvazi pevna kobylka, ked ho v priestore kde su struny tremola vystuzis. Uz som takuto zmenu robil kamaratovi, ktory si kupil gitaru s Floydom a potom zistil, ze gitara je dobra, ale chce pevnu kobylu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 25. Máj , 2005, 17:14:40 » |
|
Ja nemam Floyd Rose, mam nejaky wilkinson model od gotoh. Zasa az tak mi to nevadi, aby som menil kobylku, ale zvlastne je, ze som si to do teraz neuvedomoval :hm:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 25. Máj , 2005, 18:21:43 » |
|
ja ti to kludne urobim na pevno.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 25. Máj , 2005, 21:29:19 » |
|
martinLM - BINGO, prisiel si na beznu vlastnost tremola nastaveneho na tremolovanie :1: Aj pretoto sa neda hovorit pri tremolovych gitarach o neviem akej univerzalite. Ak danu vec normalne hravas ako bezny stavebny prvok sola, nacvic si pri takomto vytahovani miernym tlakom pravej ruky na tremolo protitlak, aby sa Ti jednoducho ostatne struny pri vytahovani nepovolovali. Da sa to kompenzovat aj miernym vytiahnutim dotycnej znejucej struny volnym prstom, pravda ak Ti nezneje takto prazdna struna. Je to o cviku, uchu a kompromise.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 25. Máj , 2005, 21:37:05 » |
|
MartinLM, aj o tomto som ti hovoril, keď sme sa stretli, tuším máš slabú pamäť. Treba sa s týmto problémom zmieriť, keď máš tremolo-páku a naučiť sa popri vyťahovaní vytiahnutého tónu aj jemne posunúť ten tón, ktorý pri ňom držíš, tak aby sa doladil. Je to síce ťažké na naučenie a ladenie, ale ja to takto riešim, takže viem, že sa to dá.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 25. Máj , 2005, 22:23:48 » |
|
Pitu, aj som vahal, ze tam teba spomeniem - ano, pamatam si. Ale az dnes som si to uvedomil, ze preco mam taky problem vytiahnut strunu d o 1,5 tona Tam je to najokatejsie. Aj som o tom tusim tuan niekde cital, ale necakal som, ze sa ma to tyka. Ale da sa tak dosiahnut Eb ton na hrubej E strune, co je fajn
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 25. Máj , 2005, 22:31:39 » |
|
Nie je jednoduchsie dosahovat znizovanie ladenia hrubej struny pakou tremolo systemu ? Ci Tvoj tremolo system plni nejaku inu funkciu ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 26. Máj , 2005, 12:42:24 » |
|
Rastis ) Na Ibanezke tento problem mam tiez, ale pri makksich strunach. Pri .010 je to o nieco lepsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 26. Máj , 2005, 13:05:03 » |
|
Moj tremolo system plni funkciu ozdoby.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 26. Máj , 2005, 15:35:29 » |
|
MartinLM, tak ho aspon nejako vycackaj, ked je na ozdobu. Vies, natri ho nazeleno, alebo tak nejak. ) Poznal som jednoho chalana, ktory mal staru jolanku zavesenu na stene v izbe ako ozdobu. Vadil mu na nej leskly chrom. Tak vsetko co bolo z chromu (lad. mechanika, a aj struny, knofliky,...) natrel ciernou fixou. Pani masaker. Skusil som si na nej minutku zahrat a mohol som zahodit nove biele tricko do kosa. Ruky som si umyval 3 dni, kym neboli cierne od fixy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 26. Máj , 2005, 19:12:15 » |
|
ja mam tiez diamantku na stene na okrasu. dakujem za tip ako sa zbavit nechcenej gitarovej navstevy. 'pocuj nezahras si na tejto diamantke?' all: tusil som ze s tymito tremolami su len problemy. nemam, nechcem mat, hoci sa tym daju robit super veci... najlepsie by mi sadla pevna kobylka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 26. Máj , 2005, 21:29:29 » |
|
locksmith: vidis, pomaly dochadzas nato, ze Jolanka is the best ) :hairy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 27. Máj , 2005, 12:41:42 » |
|
Jasne Locksmith pridem si zahrat na nej, a budem sa citit ako nechcena gitarova navsteva???
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 27. Máj , 2005, 16:10:16 » |
|
dr.karpathorky. to som nemyslel na teba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 27. Máj , 2005, 16:58:13 » |
|
locksmith, ved ja som len zo srandy, neber to vazne. ver mi, ze ako navseva u teba by som sa tak necitil.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 27. Máj , 2005, 17:33:44 » |
|
dr.karpathorky: si vitany:) idem nafarbit jolanku a otravit vino... :combo:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 28. Máj , 2005, 00:46:44 » |
|
Locksmith: ides farbit Jolanku? to snad nie, sak zas stupne na cene )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 28. Máj , 2005, 09:45:05 » |
|
OK, spravime si romanticky vecer. :aach:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 28. Máj , 2005, 22:47:42 » |
|
...otravit vino...:combo: Netreba. Jablcne Tecso vino v krabici sa predava uz otravene.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 30. Máj , 2005, 14:07:51 » |