Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 00:13:08
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aka 4x12 bedna k Mesa boogie caliber 50+  (Prečítané 28318 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #75 kedy: 15. Október , 2008, 17:12:17 »

no vsak o to ide, exhumer napisal ze nehlada marshalloidny zvuk, cize bedna Stiletto nebude pre neho - ja som mu napisal ze je to blbost, ze bedna Stiletto je len premenovana Rectifier Traditional
a okrem toho Stiletto ma marshalloidny charakter, priznava to sam vyrobca, nie je to ziadny "klon medzi markom a rectom" precitaj si recenziu http://www.musicplayers.com/reviews/guitars/2006/0806_MesaBoogieStilettoAce.php

Za prve: TEBA som nemyslel s tym zosikom
Za druhe: Ja som na tom hral a pocul som Recto, Marka, aj stiletto. A to, ze je tam EL34 neznamena, ze to musi hrat ako Marshall. Samozrejme, ze to vychadza z BRITSKYCH tradicii, ale rozhodne to ma charakterom iny zvuk. Žmurk
Za tretie: Je to jedno. Bavím sa skvele  Keby som chcel Marshall sound, tak si kupim marshall.
 Zdravíčko
« Posledná zmena: 15. Október , 2008, 17:12:53 od Branko » Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #76 kedy: 15. Október , 2008, 17:22:09 »

Uz ked sme pri tom zosiku, tak Stiletto je taky klon medzi markom a rectom. Ziadne medzi marshallom. TO NIE. Tieto dva znacky sa nedaju porovnavat. A inak, by si videl, ci s tym nemozes hrat metal. Len sa pozri kolko metlakov pouziva stiletto zosik na stranke MESY. Zdravíčko

Taks tym Markom podla mna nemas pravdu. Stiletto ma oproti Rectu standardne EL34 ale daju sa samo menit za 6L6. Na skreslenom kanaly mas Crunch a Tite, tie su a-la Marshall a Fluid, ten je a-la Rectifier. Cize v skratke by sa dalo povedat, ze je to Rectifier hodeny do Marshallu  Na zdravie!

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #77 kedy: 15. Október , 2008, 17:23:53 »

http://www.musiccenter.cz/Engl-E412SS-Standard-Cabinet-4x12-V60/Kytarov%C3%A9-boxy/:3:16375

co toto? fajn cena, vyzera fakt bytelne, tie v60 tiez nemusia byt zle...
Zaznamenané

stoka!
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #78 kedy: 15. Október , 2008, 17:25:07 »

Za prve: TEBA som nemyslel s tym zosikom
Za druhe: Ja som na tom hral a pocul som Recto, Marka, aj stiletto. A to, ze je tam EL34 neznamena, ze to musi hrat ako Marshall. Samozrejme, ze to vychadza z BRITSKYCH tradicii, ale rozhodne to ma charakterom iny zvuk. Žmurk
Za tretie: Je to jedno. Bavím sa skvele  Keby som chcel Marshall sound, tak si kupim marshall.
 Zdravíčko

sak hej, aj tak je to v podstate jedno... Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #79 kedy: 15. Október , 2008, 23:29:37 »

Cize v skratke by sa dalo povedat, ze je to Rectifier hodeny do Marshallu  Na zdravie!
ked uz v skratke, tak klasicke recto je vytunena JCM800-vka. ironia, ze ikona americkeho soundu ma britske korene  ha ha ha

sorry za OT

aby som nebol ot..exhumer: prebehni si forum.grailtone.com nedavno si tam useri zalozili "DC clan", mozes vypozorovat, ze co oni pouzivaju, pripadne sa ich tam spytat.. osobne si myslim, ze nesrpavis chybu hocijakou znackovou bednou a co ti sadne najviac zistis postupne, casom  :)
« Posledná zmena: 15. Október , 2008, 23:30:09 od styrioci » Zaznamenané
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #80 kedy: 16. Október , 2008, 08:45:38 »

http://www.musiccenter.cz/Engl-E412SS-Standard-Cabinet-4x12-V60/Kytarov%C3%A9-boxy/:3:16375

co toto? fajn cena, vyzera fakt bytelne, tie v60 tiez nemusia byt zle...
cena je fajn, ale nemam tusenie ako hraju V60
ale ved Stiletto bedna je len premenovana Rectifier Traditional...to, ze zosilovac Stiletto ma marshaloidny charakter s tym nema nic spolocne
no niekto tu spominal, ze je to kopia 1960AV tak preto som to spomenul, to ze je stiletto zosilovač a aky ma zvuk a dalsiu teoriu viem, hral som na roadking bednu, ale zase iba cez roadking II hlavu...vidim to tak, ze sa budem rozhodovat medzi nejakym tym lacnejsim englom,rectifier bednou,marshall 1960AV a Orange PPC412...ale stale uvazujem o moznosti 2x12 bez toho krabicoveho charatkteru
Zaznamenané

WEIRD THRASH
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #81 kedy: 16. Október , 2008, 08:53:31 »

nerozumiem tomu, ze "krabicovy efekt". Je sice pravda, ze dost casto hravam na 4*12. Ale pocul som 2*12 Framus, Mesa, Marshall,... a nejak som nemal pocit, aby nestihala, alebo aby som mal pocit krabicoveho efektu... Zvlast Mesa hrala, alebo poviem, ze sa zvukovo vyrovnala Marshall 4*12. Mesu myslim 2*12.

Ale tak ako Martin povedal, ze Orange 2*12 s V30 je spravna volba. Ale aj tak Mesa k Mese. Raz kupis a VER, ze nebudes lutovat. Tak budes hladat iba kompromisy a  nahrady, nebudes spokojny.
Radsej naspor a kup si origos bednu k tomu.
Z vlastnych skusenosti hovorim, ze vzdy je to tak lepsie, ako "nahrady".
 Na zdravie!
Zaznamenané

exhumer
stály hosť

Egatimer

« Odpoveď #82 kedy: 16. Október , 2008, 09:09:57 »

no ja mam home made bednu, je sice spravena dobre nerezonuje tam nic ani pri vysokych a hlasitostiach, ale zmeni sa zvuk ked to vykurima mam taky krabicovy pocit z nejpo zvukovej stranke(koncepcne je to hybrid, co sa tyka rozmerov), kabelaz je tam riadna, 2x V30 8ohm reproduktory...skusim este uchytit repro zvonku(ako to ma carvin)
Zaznamenané

WEIRD THRASH
misofg
stály hosť
Príspevkov: 931

ABCDEFUCK

« Odpoveď #83 kedy: 16. Október , 2008, 09:15:46 »

V skúšobni mám vedľa seba boxy Orange PPC 212 a Marshall 1960AV. A 98 % hrám na Orange boxe. Raz za pár mesiacov dostanem chuť tak to zapojim do tej Marshallackej a vydržím to pár minút a zase prepnem  späť na Orange.

A síce na 4x12 pomarančovej bedni som ešte nehral ale verím že bude tiež max. OK. Lebo tá 2x12 je veľmo veľmo fajnová.
Pomarančové bedne majú len jednu nevýhodu. Že sú skurvene ťažké. Tá Orange 2x12 je ťažšia ako ta 1960AV.
Toť moje skúsenosti.  :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #84 kedy: 16. Október , 2008, 09:20:32 »

Pomarančové bedne majú len jednu nevýhodu. Že sú skurvene ťažké.
4*12 je ako jedna krava. fakt to vazi okolo 60kg. Ale co je lahke, to nehra. A to plati aj u zosikov. Žmurk

Ja mozem povedat, ze ja som hral na 4*12 Orange. Fakt super bedna. A momentalne dve moje oblubene znacky MESA a ORANGE. Niet lepsej bedne. Ci uz sa hra metal, jazz, pop, rock...
A s tou vahou.... Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #85 kedy: 16. Október , 2008, 09:40:37 »

poriadna bedna nieco vazi  :)
Zaznamenané
exhumer
stály hosť

Egatimer

« Odpoveď #86 kedy: 16. Október , 2008, 10:13:26 »

na muzike som mal moznost je prenasat PPC412 ... uplna nadhera ?§!.
Zaznamenané

WEIRD THRASH
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #87 kedy: 16. Október , 2008, 10:43:33 »

hudba je tazka chlapci... Na zdravie! Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #88 kedy: 16. Október , 2008, 11:44:31 »

a to este treba skusit aj bedne ako Diezel, VHT a podobne ze jo? :) to uz je tiez ina kavicka..
Zaznamenané

exhumer
stály hosť

Egatimer

« Odpoveď #89 kedy: 16. Október , 2008, 11:54:40 »

a to este treba skusit aj bedne ako Diezel, VHT a podobne ze jo? :) to uz je tiez ina kavicka..
to uz by som ale povedal, ze tieto bedne potrebuju presne tie aparaty na ake su stavane
Zaznamenané

WEIRD THRASH
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 22 otázok.