Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 20:05:52
Strán: [1] 2 3 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vyberam si BASU a vy o tom snad viete viac ako ja  (Prečítané 32604 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« kedy: 23. November , 2008, 21:58:37 »

Caute caute.
Hladam si pre seba vhodnu basu. Chcel by som stvor strunku, kedze moje heslo je, ze basa tvrdi muziku. Ziadne arpeggia a podobne veci nechystam:) Musi to len riadne prdet a busit. Myslim, ze chcem hrat trsatkom. Paci sa mi ako hra Fedor Freso ale aj Larry Graham. Este mam jedno kriterium. Basa musi mat vhodny tvar na lavacke pouzitie. Cize najlepsi tvar by bol SG ale to sa mi nepaci. takze nieco klasickejsie ako precision alebo jazz bass tvar. Potenciometre mi nevadia, ale skor uchytenie pasu aby sa to neprevazovalo alebo nieco take...

V podstate sa chcem spytat ci sa v kategorii tych lacnejsich basgitar treba niecoho vyvarovat. Cojaviem, basa do 10 000 - squier, cort, alebo co... Ja by som si predstavoval nejaku strednu triedu z druhej ruky. Aparat zatial nemam, najprv riesim basu. Ale paci sa mi kombo Ampeg 115 alebo 112...
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #1 kedy: 23. November , 2008, 22:01:07 »

kup si stareho japonca ja mam Maya bass jazzbass a fantazia!!!!! presne na to co potrebujes... je to moja rada. lacna a dobra!!!!!
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #2 kedy: 23. November , 2008, 22:16:20 »

dik za typ dusky Žmurk ked nejaku taku basu zbadam, urcite ju skusim. znacku maya vobec nepoznam.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #3 kedy: 23. November , 2008, 22:28:29 »

nevyrabaju sa lavacke basy? urcite vyrabaju. popozeraj sa po nich nech viec ake su cenove odchylky.
co by som nekupoval su vselijake nadupane basy za 5 litrov - uplne staci kopia fendra v podobe squierov, najlepsie cortov. aktivita je v tejto cenovej skupine nehrajuce radio. ked ju budes mat v rukach, tak by si mal citit ako to dokaze rezonovat, ale zase je fajn ked to ma aspon trosku citatelny a jasny ton:-)
byt tebou tak poskusam nejake bazarove corty.

apropo kombo - ampeg BA112 ci 115 nie z hladiska ceny. zbytocne drahe. ta 112 je domov ok, do kapely slaba. 115 je vykonovo na hrane - hral som na nej klubovy koncert s pomerne tichym bubnom a nebolo to ono.
« Posledná zmena: 23. November , 2008, 22:29:35 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 23. November , 2008, 22:30:59 »

nemusi byt len Maya, tam je vela znaciek, Pearl, Cimar boli velmi slusne basy a da sa to zohnat za rozumne peniaze a je to asi 10x lepsie ako squiery.....
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #5 kedy: 23. November , 2008, 22:33:59 »

to je fakt dusky, len ludia ich casto predavaju za dost vysoke ceny. tebe sa to podarilo zohnat uplne idealne.
tych japonskych law suit basgitar bolo hodne.
Zaznamenané

o-yep sro
dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 23. November , 2008, 22:37:26 »

ak to nepotrebujes akutne, radsej si pockaj, vysledok stoji za to....dojdi si vyskusat....
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 23. November , 2008, 22:41:28 »

pista: lavacku basu je asi aj lahsie zohnat ako normalnu gitarku ale nemyslim si ze potrebujem lavacku. pri gitare to riesim a pravacku som nikdy nechcel, to mam vsekto lavacke. otocena basa by mohla stacit. vychadzam z toho ze mam tym padom ovela vacsi vyber za menej penazi.
urcite nekupim novu basu, opat kvoli co najlepsiemu pomeru cena/vykon. ok takze cortky nie su marne podla teba.

co sa komba tyka, to nieje teraz primarna vec. ale dik za upozornenie. to inak budem tiez urcite riesti z druhej ruky, takze tie ceny cu tam nizsie. nejaky ampeg 112 sa da 6000-8000 zohnat. ci aj to je moc na to ako to hra?
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #8 kedy: 23. November , 2008, 22:49:50 »

ak to nepotrebujes akutne, radsej si pockaj, vysledok stoji za to....dojdi si vyskusat....

jasne pockam, nikam sa neponahlam. ale potrebujem vediet co skor hladat a co skor ani nie.

dik za pozvanie:) inak, dost pochybujem ze by sa v inzeratoch nasla nejaka maya. hoci neviem.
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 23. November , 2008, 22:52:05 »

kludne aj akakolvek ina japan basa z 80 rokov...je to fakt kvalita za rozumnu cenu... pozri a ebay, ak ked moju Maya basu som tam videl predat za vyse 600 euro
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #10 kedy: 23. November , 2008, 23:50:19 »

pozeram fotky precisionu aj jazz bassu. nemozem sa zbavit dojmu ze to bude padat na hlavu ked to obratim a zapnem na pas...
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 23. November , 2008, 23:53:05 »

clovece, to netusim.....a nevyrabali sa aj lavacke????SG bass co si pisal zas nie je bohvieco ako nastroj aj sa to prestalo robit, myslim a hadajme preco....
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #12 kedy: 23. November , 2008, 23:57:33 »

vyrabaju sa aj lavacke basy. ale to skor ako nova by sa dala kupit a to nechcem. s lavackymi vecami je to tak ze prides do obchodu a mozno v jednom obchode v bratislave budu mat jednu dve lavacke gitary. a vyber si. to nie. uz mam toho dost s obycajnou gitarou.
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 23. November , 2008, 23:59:08 »

a inzeraty aj v cechach si kukol a ebay???
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #14 kedy: 24. November , 2008, 00:03:54 »

pozeral a priebezne to sledujem. ani som nic velmi nenasiel.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 23 otázok.