Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 07:53:30
Strán: 1 ... 29 30 [31] 32 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ORANGE  (Prečítané 80654 krát)
0 užívateľov a 17 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #450 kedy: 15. September , 2013, 11:18:08 »

Poskusal som poriadne Orange Tiny Terror kombo (1x12) a strasne ma ten aparat sklamal. Zvuk mrtvy, ziadna dynamika, v basoch otrasne zahuhlany a pokial sa vybudi, tak z toho lezie take az fuzzovite skreslenie. Asi najhorsi z tychto 15w ampov, co som kedy skusal. Vox AC15CC1 je podstatne lepsia a vsetrannejsia volba.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #451 kedy: 15. September , 2013, 15:16:21 »

Poskusal som poriadne Orange Tiny Terror kombo (1x12) a strasne ma ten aparat sklamal. Zvuk mrtvy, ziadna dynamika, v basoch otrasne zahuhlany a pokial sa vybudi, tak z toho lezie take az fuzzovite skreslenie. Asi najhorsi z tychto 15w ampov, co som kedy skusal. Vox AC15CC1 je podstatne lepsia a vsetrannejsia volba.
btw, s akou gitarou si to skusal? Mal som to stastie, ze som pocul vedla seba ten moj Vox Night Train a Tiny Terror.

Preto sa pytam s akou gitarou, lebo oba apraraty su dost citlive na snimace. TT sa mi viac paci s Tele, nez s HB a gain skor pod polovicu. Skor som pridal Volume, skoro naplno. Tone niekde na polke a fajnovy sound, marshallacky charakter, ktory dobre pracuje s krabicami.

Zas NT ma krajsi cisty zvuk, je viac dynamicky, nema prehnane basy, taktiez viac udernejsi, ale tuto sa mi zas viac paci s HB, nez so singlami.

A ak by sa niekto pytal na moj nazor NT vs. TT, tak urcite NT, je viac variabilnejsi s presadzujucejsim zvukom.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #452 kedy: 15. September , 2013, 15:51:43 »

btw, s akou gitarou si to skusal? Mal som to stastie, ze som pocul vedla seba ten moj Vox Night Train a Tiny Terror.

Preto sa pytam s akou gitarou, lebo oba apraraty su dost citlive na snimace. TT sa mi viac paci s Tele, nez s HB a gain skor pod polovicu. Skor som pridal Volume, skoro naplno. Tone niekde na polke a fajnovy sound, marshallacky charakter, ktory dobre pracuje s krabicami.

Gibson SG Standard a nejaky americky Strat. Ano, s tym Stratom sa to dalo, neblatilo sa to tak. Ale aj tak ziadna slava, cele to znelo ako pod dekou, chciple. S SG bol fakt gain nad polovicu otrasny, znelo to ako s nejakym fuzz pedalom.

Zas NT ma krajsi cisty zvuk, je viac dynamicky, nema prehnane basy, taktiez viac udernejsi, ale tuto sa mi zas viac paci s HB, nez so singlami.
A ak by sa niekto pytal na moj nazor NT vs. TT, tak urcite NT, je viac variabilnejsi s presadzujucejsim zvukom.

Verim, na tie Night train koluju dobre ohlasy, neskusal som ho ale. Skusal si aj ten malicky Lil Night train?
« Posledná zmena: 15. September , 2013, 16:22:40 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #453 kedy: 15. September , 2013, 19:59:23 »

Skusal, hra to pekne, ale uz fakt len do izby.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #454 kedy: 16. September , 2013, 14:12:14 »

Prog - skusal si to aj na nejakej bedni ? ze ci vies vylucit, ze neni pruser predovsetkym reprak z toho komba...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #455 kedy: 16. September , 2013, 14:25:42 »

Prog - skusal si to aj na nejakej bedni ? ze ci vies vylucit, ze neni pruser predovsetkym reprak z toho komba...

Nie, iba ako kombo, je tam nejaka V30 ako vsade pomaly. Iste, ze na 4x12 by to znelo lepsie, ale zas neviem ci ma az taky vyznam kupovat 1-15w amp a dat ho na 4x12 bednu.
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #456 kedy: 16. September , 2013, 14:42:44 »

čo by nemalo má, do skúšobne je to úplne v poho a Frakos aj tak stále pindá že hráme moc nahlas
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #457 kedy: 16. September , 2013, 15:12:37 »

čo by nemalo má, do skúšobne je to úplne v poho a Frakos aj tak stále pindá že hráme moc nahlas

No pokial tu bednu mas ako zalohu. Len ked si niekto kupuje takyto maly amp na domace hranie trebars, tak si asi nebude kupovat 4x12 k tomu. :)
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #458 kedy: 16. September , 2013, 15:39:55 »

no prave som sa chcel opytat, ze ci tieto typy ampov,  konkretne co ste porovnavali posledne toho voxa a orange, ze ci to neni velmi ostre cez V30 . . .si pamatam, ze Branko v svojej teme hovoril, ze toho voxa dava cez greenback . . . .  a este by mohol Branko napisat, ze ci toho 15W voxa skusal na tej lajvke a ci to stiha . . .jak slubil ze povie;)
Zaznamenané

exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #459 kedy: 16. September , 2013, 15:52:25 »

Nie, iba ako kombo, je tam nejaka V30 ako vsade pomaly. Iste, ze na 4x12 by to znelo lepsie, ale zas neviem ci ma az taky vyznam kupovat 1-15w amp a dat ho na 4x12 bednu.
mal by tam byt Celestion G12H ako ho niekto nemenil na V30
Zaznamenané

WEIRD THRASH
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #460 kedy: 16. September , 2013, 16:00:54 »

to je jasne. ja som to myslel tak, ze ci v tom kombe neni nejaky hnoj reprak. tak logicky som sa spytal, ci si to neskusal aj na inu bednu. mohol som sa spytat, ci si neskusal menit reprak v kombe, ale to mi prislo ako vacsia blbost :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #461 kedy: 16. September , 2013, 16:06:20 »

to je jasne. ja som to myslel tak, ze ci v tom kombe neni nejaky hnoj reprak. tak logicky som sa spytal, ci si to neskusal aj na inu bednu. mohol som sa spytat, ci si neskusal menit reprak v kombe, ale to mi prislo ako vacsia blbost :)

Bolo to takmer nove kombo, cize zrejme tam je ten Celestion G12H ako pise exhumer a nie V30. Nemyslim si, ze s inym reprakom by z toho bol zazrak. Inak, ked si pozries aj ukazky na youtube, tak tie komba fakt zneju tak nejako divne fuzzovito, ked sa vybudia.
Zaznamenané

exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #462 kedy: 16. September , 2013, 16:09:48 »

Inak tiny teror sa mi viac pacil ako hlava + nejaka bedna(2x12, 4x12) ako priamo to kombo(zlozene z tej hlavy, ktora je vsadena do malej bedne)...ale myslim, ze co sa tyka tychto mensich zosilovacov su aj lepsie na trhu.
Zaznamenané

WEIRD THRASH
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #463 kedy: 16. September , 2013, 16:46:57 »

Frakos - napisem napisem, vecer budem za pc.  :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #464 kedy: 16. September , 2013, 20:41:34 »

no prave som sa chcel opytat, ze ci tieto typy ampov,  konkretne co ste porovnavali posledne toho voxa a orange, ze ci to neni velmi ostre cez V30 . . .si pamatam, ze Branko v svojej teme hovoril, ze toho voxa dava cez greenback . . . .  a este by mohol Branko napisat, ze ci toho 15W voxa skusal na tej lajvke a ci to stiha . . .jak slubil ze povie;)
Odpoviem na viacero otazok v tejto teme. Mam velmi rad 15/30 wattaky do 4*12 boxov, da sa to vyhulit a ten aparat potom krasne hra+velky box k tomu. Paci sa mi to dost, hlavne je to velmi prakticke, co sa hlasitosti tyka. Podla mna vacsi vyznam kupit 15/30watt zosik so 4*12tkou nez velky 50/100watt. Ale ako pisem - podla mna. Mam doma tri kusky 50/100watt hlav a zatial som ich nosil len do studia, obcas na koncerty, ale skor velmi zriedkavo.

Inak so 4*12tkou ma 15watt amp fajne vajca, dobra zvukova stena.

A teraz Frakos - nie je to ostre cez V30 (EQ na Voxe je dost citlivy, takze ak by aj boli vysky, stiahnem ich), paci sa mi to viac ako cez Greenback, ale opat zalezi, aku muziku hras. Momentalne hravam s tym Voxom do 2*12tky s Creambackmi. Kedze stojim na kraji podia, tak box natocim na seba, zaroven sa pridam do odposluchu a som vysmiaty. :) Gain mam na 1/4 a volume na 3/4 (inak dost extrem na podiu). Dokreslujem PlexiTone a som maximalne spokojny. Pocujem sa aj ked mi vzdy hovoria, aby som sa dal tichsie, stiha to aj na live. Ale metal nehram, takze tam by obrovske naroky krivych metalistov neboli vyslisane, zrejme.

Povedal som si, ze najblizsie si vezmem tu moju robenu Plexinu 50watt, modnutu na vstupe ala JCM800 (po Petruskovi )  na live a uvidim, ci to nebude robit bordel.

Tiny Terror NAZIVO nehra ani nahodou tak dobre ako NT.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 29 30 [31] 32 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.