Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 16:41:31
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: nahravanie akustickej gitary  (Prečítané 14289 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 29. November , 2008, 23:22:53 »

kazdy linkovy signal prehnany akymkolvek mikrofonnym preampom sa podla mojho nazoru zdegeneruje.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #16 kedy: 29. November , 2008, 23:24:46 »

kazdy linkovy signal prehnany akymkolvek mikrofonnym preampom sa podla mojho nazoru zdegeneruje.

tak tym behringerom urcite. preto by som ho nedaval na tu akustiku. mozno na nejaky iny nastroj alebo spev to tak nevadi ale ked sa chalan stazoval ze mu to neznie dobre treba ho vyhodit z retazca to som chcel na zaciatku povedat.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #17 kedy: 29. November , 2008, 23:26:59 »

kecal: kašli na ULTRAGAIN,mikrofon pichni rovno do Fast Traku /nezabudni vzadu zapnut fantom/ a nahravaj.
Nema fantom. Inak jasne, ze to asi nie je uplne najlepsi preamp, ale nemozno ho zrejme vinit z toho, ze zvuk je, aky je. Alebo ze by boli medzi tymi roznymi preampami take rozdiely, ze az? Rozmyslam, ze kto nedokaze natocit dobru gitaru cez ten MIC100, tomu nic nepomoze. Skratka v tomto pripade bude problem vsade inde, nez v tom preampe, bez urazky! Treba skusat :)
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 29. November , 2008, 23:41:36 »

Nema fantom.
Aa,som si nevšimol,že nema PRO.
Zaznamenané
kecal
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #19 kedy: 30. November , 2008, 06:57:07 »

daj ukazku toho, co sa Ti dari nahravat.

* kecmix.mp3 (251.29 KB - stiahnuté 176 krát.)
Zaznamenané
kecal
nováčik
*

« Odpoveď #20 kedy: 30. November , 2008, 07:08:42 »

kecal: kašli na ULTRAGAIN,mikrofon pichni rovno do Fast Traku /nezabudni vzadu zapnut fantom/ a nahravaj.

Len vtom je chyba že ta zvukovka my nezoberie ten mikrofon
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 30. November , 2008, 11:52:02 »

No ja som cakal, ze si debatu precitas a teda sam napises nieco o tvojom sposobe nahravania a podobne, ale ako chces :)

Inak ma to super westernovy fil, je to dobre zahrane, rozladene prave tak, ako sa na westerna patri a preto mi ani ten zvuk nevadi a skor sa mi tam hodi :)
Zaznamenané

lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #22 kedy: 30. November , 2008, 11:58:53 »

toto je moj pokus..je to nahravane na akustike za 5 padesat...ta najlacnejsia od takamine...mikrofon je zoom h4..niekde pri 12 polohe...asi som to prehnal s kompresorom No hanbím sa..

* lacova_akustika.mp3 (876.04 KB - stiahnuté 180 krát.)
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #23 kedy: 30. November , 2008, 12:04:21 »

ani nie v nahravke by sa stratilo.....
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 30. November , 2008, 12:05:23 »

to je ku ktorej ukazke?
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #25 kedy: 30. November , 2008, 12:56:17 »

kecmix je skresleny zvuk tam treba zmenit sposob nahravania, lacros dorobit equallizerom lomid  a je to ok.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #26 kedy: 30. November , 2008, 14:53:16 »

toto je moj pokus..je to nahravane na akustike za 5 padesat...ta najlacnejsia od takamine...mikrofon je zoom h4..niekde pri 12 polohe...asi som to prehnal s kompresorom No hanbím sa..

ta h4 teda nesnima zle :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #27 kedy: 30. November , 2008, 15:25:42 »

Mne tam vadi ten hukot, co musicman pise o tom lomide. Mozno je to len zle pouzity kompresor. Je to ten isty, problem, co som mal ja a tak som mozno az moc posunul mikrofon smerom ku hmatniku. Takze tento aspekt pre mna zostava zahadou, ako to nahrat dobre bez toho, aby to nehukalo. Asi vela spravi aj miestnost, napr. v mojej izbe je na a okolo 128Hz normalne zdvih tak o 6dB, takze vsetko, co by som tu nahraval, by pravdepodobne malo v tychto frekvenciach podobny zdvih, ktory by sa napr. na akustickej gitare ukazal ako hukot.

Mozno to skusim uviest do praxe, zatial som si len diletantsky na vystupe zvukovej karty tuto frekvenciu a uzke pasmo okolo stiahol, nech mam cistejsi posluch a robi to divy.
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 15:28:29 od Martinlm » Zaznamenané

kecal
nováčik
*

« Odpoveď #28 kedy: 30. November , 2008, 18:00:25 »

No ja som cakal, ze si debatu precitas a teda sam napises nieco o tvojom sposobe nahravania a podobne, ale ako chces :)

Inak ma to super westernovy fil, je to dobre zahrane, rozladene prave tak, ako sa na westerna patri a preto mi ani ten zvuk nevadi a skor sa mi tam hodi :)

Ahoj Teda hovoriš že je to celkom dobre.No mne to nezneje tak prirodzene.Ja som samouk tak všetko sa učím na vlastných chybách.Moj postup pri nahravani
je taký že si pripojím zvukovku cez MIC200 osadim mikrofon a nastavim ho.ináč keďposuvam mikrofon tak samozrejme to meni zvuk to ja dobre viem len mne vadí ten ostrí zvuk aby si ma pochopil mne tam chyba ten teplý meky ton akustiky.možno že neviem nastaviť korekcie keby si my vtom nejako poradil.Ináč si dobre trafil s tým Westernom.Je to moja srdcovka trampska country a bluegrass muzika tak chápež že si predstavujem tu gitaru ináč ahoj kecal.
« Posledná zmena: 30. November , 2008, 19:54:48 od rastis » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #29 kedy: 30. November , 2008, 18:17:37 »

Nejde o to nastavit korekcie, to berme ako poslednu moznost. Vzdy je lepsie pohnut mikrofonom a dostat pozadovanu farbu, ako potom krutit EQ. Vysledok je vzdy lepsi. Ale je jasne, ze bez poriadneho posluchu je to tazko.

No ale podme k veci - kde si mal postaveny mikrofon, ked si to nahraval? Aku ma smerovu charakteristiku a kam si ho nasmeroval? Preco nezacat tym, ze ho postavis tak pol metra pred rezonancny otvor gitary? Ak bude zvuk slaby, mozes ho posunut blizsie. Zasa nie moc, lebo sa prejavy proximity efekt a budu sa privelky zvyraznovat hlbsie frekvencie a zvuko moze byt kusok "nahucany", ale to moze byt aj ziaduce.

Tento efekt sa ale prejavuje od povedzme 20cm a blizsie, to uz by clovek musel davat aj kusok pozor, aby o mikrofon nezavadil, jak mlati do strun - kedze mikrofon je nasmerovany zhruba na to miesto - rezonancny otvor.

Aj tak moze byt ho zvuku moc hucania (pusti si ukazku, co sem dal lacrosse, ten duty huciaci zvuk mam na mysli), tak skus ho posunut rovnobezne s osou gitary smerom ku hmatniku.  A kludne mozes skusit az po 12. prazec, ako pisal lacrosse.

Alebo si pozri tuna obrazky a nieco z toho vyskusaj, ja by som zacal tou polohou, co je tretia na tom "filme": http://www.soundonsound.com/sos/aug01/articles/recacgtr0801.asp

Inak hlavne si nemyslim, ze by to bola vina toho preampu, alebo ze by ten mikrofon mal taky tenky zvuk. Ale zasa pozor, nahraval som akusticku gitaru zatial dva krat.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 22 otázok.