Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 18:42:02
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: nahravanie akustickej gitary  (Prečítané 14354 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #45 kedy: 06. December , 2008, 23:20:36 »

(...) Nuz skusim este nieco vygenerovat so sucasnym set - up om, hlavne nieco nestranne (Martin z Mikulasa - tusim, ze ta poznam z nejakych koncertov v LM) a dobre zahrane  Beeee

Zdravíčko
Co nestranne? Co s tym mam ja :)

Ja som ta videl hrat s Hammerheart, ale to bolo tak pred 5 rokmi :)

Jaj aha, no ze ta pesnicka sa paci, som pisal. Hej. Ja osobne neviem zvuk nastroja oddelit od toho, co sa na tom nastroji hra. Ak niekto hra na super dobre nahratom zvuku nieco, co sa mi nepaci, moze to byt aj super zahrane, tak to je super. Ale ak hra niekto aj na horsom zvuku nieco, co sa mi paci viacej, tak sa mi to bude zdat lepsie :)

To iste je podla mna aj ta ukazka - z technickeho zvukoveho hladiska je horsia ako ta Rastisova (ta bola zo vsetkych naj podla mna zvukovo), ale skratka ta skladba to prebije a ludom sa paci toto tvoje najviac :)
« Posledná zmena: 06. December , 2008, 23:24:26 od Martinlm » Zaznamenané

the rocker
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 06. December , 2008, 23:45:34 »

Vdaka za prispevky,  Na zdravie!

Martin, V Hammerheart uz nehram viac ako 8 rokov, potom som 'hobloval' s Black Widow - mozno tam sme sa videli.

Co sa tyka toho zvuku - nuz nemam na tomto poli, ziadne skusenosti - su to prve pokusy, kazdopadne budem dalej badat a objavovat.

Vdaka za feedback, ste machri.  Na zdravie!

Zdravíčko

Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #47 kedy: 06. December , 2008, 23:47:55 »

Vsak ale vyslo ti to dobre, ked sa vezme do uvahy ten mikrofon, tak vyborne :) Mal si na tom nejaky reverb, alebo si to nahraval v miestnosti s holymi stenami, alebo nic z toho? Noze odpovedz, nech si potrenujem ucho Bavím sa skvele

S Black Widow som ta urcite nevidel. Ak s HH nehras 8 rokov, tak to bolo pred 8 rokmi.
Zaznamenané

the rocker
Hosť
« Odpoveď #48 kedy: 06. December , 2008, 23:50:50 »

Martin,

Nuz za hrst reverbu som tam veru prihodil.  :)
Abyze to dostalo trochu priestoru.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #49 kedy: 06. December , 2008, 23:55:34 »

Mozno keby si to nahraval na schodoch v panelaku, by to malo taky reverb samo o sebe :)
Zaznamenané

the rocker
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 07. December , 2008, 00:03:05 »

Martin, aky pouzivas ty mikrofon na nahravanie akustiky ?
Alebo pouzivas dva ? Rozmiestnene pozdls gitary, tak ako sa to patri a ako hlasaju stare legendy ?  :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 07. December , 2008, 00:06:42 »

To nestoji za rec, co sa dalo, som uz napisal v tejto teme a je mi trapne sa tu opakovat, ked to nie je nahrane podla mojich predstav :)
Zaznamenané

the rocker
Hosť
« Odpoveď #52 kedy: 09. December , 2008, 22:01:57 »

Pridavam dalsiu.
Ten isty Skype mike  Bavím sa skvele

* Unusual.wma (611.8 KB - stiahnuté 128 krát.)
« Posledná zmena: 09. December , 2008, 22:03:37 od the rocker » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #53 kedy: 09. December , 2008, 22:05:59 »

Nepresne dost, ale paci sa mi to, znie to ako dvaja odviazani gitaristi nazivo, ktori sa do toho opieraju :)

Mozno kusok tensie, ale pekne. A kto vie, ci by sa hutnejsie zvuky aj tak nezrezali niekde okolo 100Hz, aby to dobre sedelo v mixe s basou a bicimi.
Zaznamenané

the rocker
Hosť
« Odpoveď #54 kedy: 09. December , 2008, 22:24:53 »

Nepresne dost, ale paci sa mi to, znie to ako dvaja odviazani gitaristi nazivo, ktori sa do toho opieraju :)

Mozno kusok tensie, ale pekne. A kto vie, ci by sa hutnejsie zvuky aj tak nezrezali niekde okolo 100Hz, aby to dobre sedelo v mixe s basou a bicimi.

Nepresne - vsak nie som robot ! Nech to ma ten spravny feeling rozvlacnosti  Bavím sa skvele

Tu je dalsia.
 Žmurk

* G.wma (862.74 KB - stiahnuté 141 krát.)
« Posledná zmena: 09. December , 2008, 22:25:30 od the rocker » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #55 kedy: 27. December , 2008, 03:03:10 »

Oktava MK319, tym to nebude :) Asi som to mal dat dalej.

a na tej ukazke si ako daleko mal mikrofon od gitky?
rasto pise ze mal 1 m a ako pekne mu to znie. :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Doldy
Hosť
« Odpoveď #56 kedy: 08. Marec , 2010, 10:57:37 »

ahojte, chystam sa kupit mic Shure PG81, s ktorym mam zamer mahravat vyhradne akusticku gitaru, len jeden udaj sa mi v specifikaciach nepozdava:

Sensitivity (at 1000 Hz)
    -48 dBV/Pa, (4.0 mV), 1 Pascal = 94 dB SPL

teraz pouzivam taku lacnu studiovku, ktora ma citlivost -40db pri 14mV/Pa. vie niekto co znamenaju tie hodnoty mv? to je zdroj napatia? nie je ta citlivost shurky nejak nizka?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #57 kedy: 08. Marec , 2010, 11:16:07 »

co je "studiovka" ? potrebujes predovsetkym mikrofonny preamp s phantomovym napajanim. ak mas, tak na tie cisla sa uplne vykasli.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #58 kedy: 08. Marec , 2010, 11:21:27 »

co je "studiovka" ? potrebujes predovsetkym mikrofonny preamp s phantomovym napajanim. ak mas, tak na tie cisla sa uplne vykasli.

phantoma mam na zvukovke, preamp nepotrebujem. ze je to studiovka bolo napisane na krabici...ono to nema zly zvuk ale nabasovany jak hovado, vyssie basy musim vzdy stahovat, preto by som chcel nieco take co vyplpluva viac stredovejsi zvuk s detailami a nie taky "okruhly" jak ta sirokomembrana co mam.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #59 kedy: 08. Marec , 2010, 11:35:08 »

ale co je to ta "studiovka" ?
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.