Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Pomalé načítavanie videí

Started by cinho, 21. December , 2008, 17:13:41

cinho

Dobrý  :zdar:
Vedel by mi niekto poradiť, prečo mi strašne dlho (cca 2 min.) načítavajú videá (na youtube, ceknito....) ??? ?
Mám notebook zapojený na tom istom routri a tam to ide hneď (skoro), čiže chyba nebude v pomalom nete...
A pritom komp mám oveľa silnejší.... Neviete v čom je problém?
Dá sa niekde nastaviť, aby to načítavalo rýchlejšie? :sos:

Altostratus

Nemáš zapnuté dačo, čo by zaťažovalo sieť? P2P, spyware a pod? Checkni si v task manageri zaťaženie siete, či ti niečo nerobí bordel v  kompe.

Branko

Skus si zmerat rychlost na www.speedtest.net a hod tu link na tvoj vysledok, ked Ti spravi test.
Potom sa da dalej rozmyslat.  :drink:

cinho

Takéto mám výsledky, keď som si dal pyramídu Bratislavy........ ale bývam v Pov. Bystrici...

Zeck

Quote from: cinho on 22. December , 2008, 16:38:50
Takéto mám výsledky, keď som si dal pyramídu Bratislavy........ ale bývam v Pov. Bystrici...

1084 kB/s - luxus ;D
chyba bude u teba :)
"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk

cinho

nepochopil som :ohmy:

A hovoril som, že na notebooku čo mám zapojený na rovnaký router to ide normálne....

Zeck

Quote from: cinho on 22. December , 2008, 18:43:37
nepochopil som :ohmy:

A hovoril som, že na notebooku čo mám zapojený na rovnaký router to ide normálne....

a skusal si prehodit tie kable - ten co ti ide do notebooku dat do compu a ten druhy do notebooku?
mas asi nieco zle nastavene, ale bohuzial netusim co
"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk

cinho

Branko

Mas velmi pomale pripojenie. Ja mam optiku sice, ale aj tak to mas pomale. Chyba je u Teba, to znamena, ze mas pomaly net vseobecne, alebo mas pustene nieco co Ti spomaluje net.

cinho

hmmmm
No ja ani neviem čo také môže spomaľovať net....
Ja sa do pc ani moc nevyznám.

Branko

BTW, niekedy aj mne YT cita pomaly videa. A dokonca aj kamosovi co zije na opacnej strane SR. Cize myslim, ze to nebude len tvoj problem.  :zdar:

asdfg

Quote from: Branko on 22. December , 2008, 18:54:28
Mas velmi pomale pripojenie. Ja mam optiku sice, ale aj tak to mas pomale. Chyba je u Teba, to znamena, ze mas pomaly net vseobecne, alebo mas pustene nieco co Ti spomaluje net.

1 MB/s urcite nie je pomale pripojenie ;) Problem bude inde

cinho

Quote from: Branko on 22. December , 2008, 19:00:16
BTW, niekedy aj mne YT cita pomaly videa. A dokonca aj kamosovi co zije na opacnej strane SR. Cize myslim, ze to nebude len tvoj problem.  :zdar:

Ale youtube som uvádzal iba ako príklad...
Mne to robí aj inde.....  :(

Branko

Quote from: asdfg on 22. December , 2008, 19:21:34
1 MB/s urcite nie je pomale pripojenie ;) Problem bude inde
ojojoooj... 8000 kb/s nie je 0,8 MB/s - cize takmer 1MB/s.  To v ziadnom pripade.

Branko

Ja mam cca 12 000 kb/s download, upload mam cca 3000 kb/s. Niekedy mam viac, je vecer, kazdy sedi na nete, dost je zatazeny. Okolo 23:00 mam aj 60 000 kb/s.  :)

styrioci

mne tiez niektore loaduje dlhsie, ine kratsie...(nezavisle na dlzke)...ale nikdy mi nenapadlo skumat, ze preco

inac pripojenie mam cca taketo podla toho testera:

Branko

Quote from: styrioci on 22. December , 2008, 20:01:54
mne tiez niektore loaduje dlhsie, ine kratsie...(nezavisle na dlzke)...ale nikdy mi nenapadlo skumat, ze preco

inac pripojenie mam cca taketo podla toho testera:

Mas super Upload, az nevidaný.

Napadla ma jedna vec, ked som pozrel tvojho dodavatela netu. ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=5a4ZMoEc1VU

styrioci

Quote from: Branko on 22. December , 2008, 20:06:38
Napadla ma jedna vec, ked som pozrel tvojho dodavatela netu. ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=5a4ZMoEc1VU
no ono semtam zvykne padnut a vtedy nadavam rovnako  ;D

asdfg

Quote from: Branko on 22. December , 2008, 19:27:36
ojojoooj... 8000 kb/s nie je 0,8 MB/s - cize takmer 1MB/s.  To v ziadnom pripade.

co na tom zalezi? nic to nemeni na fakte, ze pomale nacitavanie videi nemoze byt sposobene rychlostou jeho pripojenia na internet. (na druhej strane je pravda, ze pocas spicky zvykne aj taky youtube byt slusne pomaly)

Zeck

Quote from: Branko on 22. December , 2008, 19:27:36

to co davas za pocty ;D
8000 kb/s je 1 MB/s (1B = 8b  :zdar: )

Branko

Quote from: Zeck on 22. December , 2008, 20:32:43
to co davas za pocty ;D
ouu... sorry !!! Uz mi drbe z tych malych a velkych B  ;D
Samozrejme, ze takto je to spravne, ako si napisal. :)   :drink:

styrioci

Quote from: Zeck on 22. December , 2008, 20:32:43
to co davas za pocty ;D
8000kb/s= 1000kB/s = 1000/1024 MB/s = 0,976 MB/s
(ak ma pamat neklame)

asdfg

podla toho co viem, je 1 KB 1024 bytov, takze 1 MB je 8 x 1024 cize 8190 KB

Zeck

Quote from: styrioci on 22. December , 2008, 20:38:08
8000kb/s= 1000kB/s = 1000/1024 MB/s = 0,976 MB/s
(ak ma pamat neklame)

Quote from: asdfg on 22. December , 2008, 20:39:29
podla toho co viem, je 1 KB 1024 bytov, takze 1 MB je 8 x 1024 cize 8190 KB

EDIT: teda vy sa tomu nejak rozumiete a co ja? ;D
ja len tak orientacne  ;):drink:

lenivy

Neviem ako to ma youtube interne, ale asi malo pozerane videa davaju na nejake zapadnute servery.. Mne sa tiez nacitavaju niektore celu vecnost. Ale pisal si, ze aj checknito. Skus este par stranok (metacafe..), mozno to brzdi provider - je pre neho lepsie ak sa to taha pomalsie (idealne rychlostou prehravania), ako ked sa natiahne cele video a potom si pozries len prvych par sekund.
Hi Bender! Hi Fender!

m0noLiTh

pozerá niekedy niekto videa z itelka.com??
vačšina ich ide cez megavideo.com (s rovnakou IP 72 minut, a cca 50 sa čaka na novy limit)

neviem presnu rychlosť môjho netu, ale bez problemov stahuje okolo 250 kb/s, ak to stranka dovoli..ale môj problem je to, že pri niektorych videach proste mi ide zvuk o par sekund pozadu oproti obrazu...
a pritom vyťaženie procesora, ked dam alt ctrl a delete nemam na 100 pro i ked nie ani moc pod tym...

Nemam najnovši pc...duron 1300 mhz, giga ramky, 256 grafiku, zvukovku 5.1, novo naištalovany windows a tak...ale kedže nehram nové hry tak mi to zatiaľ stači...skusil som aj nejake ine kodeky do pc stiahnuť a furt tomu drbe..

prikladam ešte jeden link u ktorého to bola so zvukom hotova katastrofa....ale vždy mam tieto problemy len s megavideo.com...ine sranky na kt. su nahrate filmy mi robia skor to ze musim dat pauzu a počkat kym sa načita video...ale to vidim, ze je nacitane len par sekund dopredu, kdežto u toho megavideo.com mi často nepomôže ani ked je dopredu načitana dosť velka časť videa...

zahulime uvidime 2
http://www.megavideo.com/?v=G0RAD2W0
SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)

mario bross

johnzo

niekedy aj mne umiera YT. vlastne len YT. iné mi idú úplne v pohodičke. imho YT nestíha niekedy. väčšinou mám za 10 sek. natiahnuté 5 min. video. a moja rýchlosť je hodne smiešna oproti vám. a 4 oči. závidím upload  ;D asi ti dám niečo naseedovať  ;D

Quote from: rastis on 15. December , 2009, 18:22:50
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  :zdar:
Quote from: joe on 09. Marec , 2009, 20:04:36
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot