Racius
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 27. Január , 2009, 19:29:49 » |
|
a čo takto si dať rukavice ? či to vadí aj ten smrad z potenia ? Predvčerom čo som tie elektronky násilne rozoberal, tak tie tmavo-šedé kovové časti sali pot statočne takže podľa mňa sa stačí potiť len trošičku a už je to fľakaté tie anódy a mriežky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 27. Január , 2009, 19:43:32 » |
|
ale ved bol tu link jak si niekto robil lampy doma..... a on to robil bez rukavic a blbosti a potom spravene konštrukcie namačal do enjakeho roztoku kyseliny....alebo čo to bolo do dvoch postupne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 31. Január , 2009, 13:19:11 » |
|
Boha jeho, mam novu lampu JJ ECC803S a je mikrofonicka. A zevraj lampa co nema byt mikrofonicka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 31. Január , 2009, 13:41:21 » |
|
Boha jeho, mam novu lampu JJ ECC803S a je mikrofonicka. A zevraj lampa co nema byt mikrofonicka. kde si to kupoval? ja som vcera kupil v gese 4 a ani jedna neni mikrofonicka
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 31. Január , 2009, 13:57:23 » |
|
Cez elektronky.com . Mam ju uz vyse roka, ale nebola pouzivana.
|
|
« Posledná zmena: 31. Január , 2009, 13:59:21 od mcmaros »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Racius
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 31. Január , 2009, 14:21:30 » |
|
no JJ firma sa asi snaží, ale zrejme kvôli komerčnemu svetu aj šetria kde sa dá, nechapem napriklad, ako TOTO: dokážu vyrábať a predávať. Medzi písmenkami E a CC je číslovka 88, čo značí že by to mala byť vyššia trieda, vyššia trieda by mala mať pozlátené kontakty, ale ja nikde pozlátené kontakty nevidím.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 31. Január , 2009, 14:25:06 » |
|
JJ su najhorsie lampy, ake poznam. Vcera zivo vyskusane, porovnane s vyberanymi Mesa lampami "made in china" - hosi, rozdiel jak hovado, ovela pevnejsi zvuk, o dynamike ani nehovorim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 31. Január , 2009, 14:40:49 » |
|
JJ su najhorsie lampy, ake poznam. Vcera zivo vyskusane, porovnane s vyberanymi Mesa lampami "made in china" - hosi, rozdiel jak hovado, ovela pevnejsi zvuk, o dynamike ani nehovorim. Velmi zalezi na aparate. Tie JJ by trebars v Plexine hrali lepsie ako Ciny.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 31. Január , 2009, 14:51:40 » |
|
Velmi zalezi na aparate. Tie JJ by trebars v Plexine hrali lepsie ako Ciny.
Hm... V OR120 som mal tiez mesy, hrali jak zbesnene. Vynikajuco.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 31. Január , 2009, 14:54:42 » |
|
Hm... V OR120 som mal tiez mesy, hrali jak zbesnene. Vynikajuco.
By si sa velmi divil, keby si ich porovnal trebars so starymi Teslami alebo Mullardami. Nove lampy nie su zvukovo moc vhodne do starych aparatov, to som si uz pooveroval asi na vsetkych modeloch pomaly (a nielen ja, ale vsetci co na nich hraju). Mesa, Sovtek a pod. lampy (teda ak su z Ciny) patria do modernych najma hi gain ampov. Z novych lamp sa do starych ampov celkom hodia niektore Svetlany a JJ.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 31. Január , 2009, 14:57:12 » |
|
Ale mne sa viac pacia Mesa lampy. A to vo vsetkych ampoch, co som mal. Aj nove, aj stare.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 31. Január , 2009, 14:58:05 » |
|
Ale mne sa viac pacia Mesa lampy. A to vo vsetkych ampoch, co som mal. Aj nove, aj stare. S akymi si ich porovnaval?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 31. Január , 2009, 15:01:30 » |
|
S akymi si ich porovnaval?
V preampe to bola plexina, OR120, stary VOX - tam boli Mullardy dokonca...ak si dobre pamatam,... Stara Fender hlava,... Z novsich Dual, Quad, TriAxis, JSX. OR120 ozila jak svina po nahodeni Mesa preampoviek. Mas pravdu, ze nove lampy niesu najlepsie. Dokonca som to pisal aj v niektorej teme na fore, ze vyrobcovia nechavaju svoje lampy "zahorievat". Najlepsie je take to stredne obdobie lamp. V mojom pripade polrok - rok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 31. Január , 2009, 15:06:04 » |
|
V preampe to bola plexina, OR120, stary VOX - tam boli Mullardy dokonca...ak si dobre pamatam,... Stara Fender hlava,... Z novsich Dual, Quad, TriAxis, JSX. OR120 ozila jak svina po nahodeni Mesa preampoviek. Mas pravdu, ze nove lampy niesu najlepsie. Dokonca som to pisal aj v niektorej teme na fore, ze vyrobcovia nechavaju svoje lampy "zahorievat". Najlepsie je take to stredne obdobie lamp. V mojom pripade polrok - rok. Zaujimave, pretoze z mojich aj Robertovych skusenosti sa nam osvedcili v starej Plexine a Hiwatte suverenne najlepsie Mullardy v preampe a stare Tesly koncak (kedze Mullardy su strasne drahe). Samozrejme v co mozno najlepsom stave, nie nejake polovyhorete. Nove lampy oproti nim zneju uplne plocho, vyskovo a neprijemne agresivne, najma v preampe a maju podstatne nizsiu zivotnost.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 31. Január , 2009, 15:07:59 » |
|
Je pravdou, ze z Mesa lamp dostanes menej gainu, co nie je na skodu, hlavne v TriAxe. Ton je cistejsi, lepsie sa hrá. Najlepsia pecka, ze ZIADNY SUM, BRUM, a kadeco ine, co som dostaval z JJ lamp.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|