Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

2 X 12 Bedna vhonda na podladenu gitaru

Started by zakky, 09. Január , 2009, 00:35:44

mario bross

Branko

Quote from: Krtko on 14. Január , 2009, 15:24:18
najde sa tu niekto, kto uz hral aj na framusovy 212 aj na tom behringerovy s jensenmi a vie to priamo porovnat?
Hral som na oba. Nemozem pochopit jednu vec. Moj kamos ma 2*12 Framus, ktory hra uplne normalne, dobre, klasicky. Pre istotu som si pozeral aj YT ukazky, kde to typci pouzivaju s Mesa, Framus, Marshall a hra to super. Chlapci, ak vam to hra zle, tak si to overte, ci nemate v prdeli repraky.
Tie Behringer boxy by som JA osobne neriesil. Ked uz, tak Framus, ci 2*12 al. 4*12.
Behringer hral pre mna prasivo, bez stavy, na nic. Skusal som na Mesa 50/50, quad, TriAxis, Marshall hlava, Vox AC30. - aj Framus a aj Behringer.

:drink:

Branko

Na 7 - cku si kup 4*12 minimalne. Tam je uz iny tlak.  :zdar:

miso_kolo

mam vht 1x12, so 7 to nema absolutne ziaden problem, rovnako druhy gitarista ma 2x12 (ktoru som robil ja kedysi davnejsie, ale je poctivo spravena) a hra mu to tiez poprdeli s jeho ampom (brunetti). takze 4x12 neni nutnost.
myslim ze to tmelenie a poriadne dotiahnutie vsetkych spojov by malo pomoct
stoka!

mark

Co taka Marshall MC212 2x12 ? Vraj repro by maly byt g12N-65 Celestion. Na www.celestion.com takych ni vidno.

vojco

Quote from: miso_kolo on 18. Január , 2009, 22:24:45
mam vht 1x12, so 7 to nema absolutne ziaden problem,  :-\ :-\ :-\
tak o tomto ma nepresvedcis :ohmy:
Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné

miso_kolo

Quote from: vojco on 23. Február , 2009, 09:18:49
Quote from: miso_kolo on 18. Január , 2009, 22:24:45
mam vht 1x12, so 7 to nema absolutne ziaden problem,  :-\ :-\ :-\
tak o tomto ma nepresvedcis :ohmy:

tak to prid vyskusat, uvidis/budes pocut sam...

a to som este nenapisal ze mam tu 7 podladenu do A  :laugh:

je to NAJLEPSIA 1x12 bedna aka sa kedy robila a to vravim bez akejkolvek zaujatosti....
stoka!

joe

mam ten box a už som v nom mal akykolvek reprak a vžy to je super :zdar: :zdar: hra ako velky marshall box

vojco

hral som na nom sice aparat nebol vypeceny,neznelo to zle ale Pani  fyzika nepusti tlak jednej-12 ani neprirovnavajte ku styrom-12 kam...
mozno po 6 pivach zacne byt podobny  ;D ;D ;D  :-\

temo

Quote from: vojco on 23. Február , 2009, 10:40:25
hral som na nom sice aparat nebol vypeceny,neznelo to zle ale Pani  fyzika nepusti tlak jednej-12 ani neprirovnavajte ku styrom-12 kam...
A uplne indentický je keď ju chceš predať  ;D  ;D  ;D
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miso_kolo

Quote from: vojco on 23. Február , 2009, 10:40:25

nebudem ta presviedcat o opaku  ;)
stoka!

musicman

Quote from: temo on 23. Február , 2009, 10:45:05
A uplne indentický je keď ju chceš predať  ;D  ;D  ;D

mohol by sa zalozit thread ze ako spravne na inzerat.  a zhrnut tam spravny postup.  ako "je to masaker" "silne ako prasa"  "cista smrt"  ako je to vybrane z viacerych kusov, na akom aparate spravit spravnu ukazku a podobne veci ktore pomahaju predat.  :drink:
http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts

predator

Pokiaľ je ten 1x12 reprobox dobre navrhnutý, môže hrať veľmi dobre. Nedostatok basov typický pre obyčajné jednoreprákové boxy je možné dohnať vhodne riešeným basreflexom (ten eliminuje problém nedostatočného objemu) a potom sa to zvukovo nijak nelíši oproti normálnemu 4x12.

Priestorové pokrytie je ale nutne užšie, holt fyzika nepustí a bodový zdroj zvukových vĺn sa nikdy nespráva ako plošný, je to teda viac smerové a hlasitosť zvuku klesá s vzdialenosťou od bedne rýchlejšie ako u veľkého boxu. Ale aj tak sa na veľkom koncerte každý box nazvučuje, a v malom klube ten rozdiel nie je až taký markantný, tam je to viacmenej jedno.

MaTeS

Quote from: Predator on 23. Február , 2009, 10:57:32
Ale aj tak sa na veľkom koncerte každý box nazvučuje, a v malom klube ten rozdiel nie je až taký markantný, tam je to viacmenej jedno.
prave naopak, co mam skusenost, tak v klube viac citis, ze mas za sebou velky box - hlavne ak stojis blizko pri nom, na velkom podiu je aj ten velky box smerovy, cize sa pocujes z odposluchov.
FALLGRAPP

vojco

Az sa nestiham cudovat ako sa tu prevracaju rokmi overene veci  :ohmy: 
(inak momentalne hra v radiu DESMOD  :( )