Jurinko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 379
dilinožravec
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 13. Január , 2009, 15:12:21 » |
|
......vrtneš do zadnej steny a osadíš tam samicu na jack a pripojíš ju paralelne na reproduktor......to je asi najjednoduchšie riešenie......
v tom nieje ziadny problem......len v tech. specifikaciach toho komba je napisane ze reprak ma 4 ohmy....ak k nemu paralelne zapojim dalsiu 8ohm bedmu, tak to potom bude mat vysledny odpor 2,7 ohm ......alebo sa mylim? (co je celkom pravdepodobne )
|
|
|
Zaznamenané
|
Respectable people do not write music or make love as a career.
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 13. Január , 2009, 15:47:33 » |
|
v tom nieje ziadny problem......len v tech. specifikaciach toho komba je napisane ze reprak ma 4 ohmy....ak k nemu paralelne zapojim dalsiu 8ohm bedmu, tak to potom bude mat vysledny odpor 2,7 ohm ......alebo sa mylim? (co je celkom pravdepodobne ) to ano ,ale ty si tam musis dat dva 8ohmove a tie ti daju spolu pralelne 4ohmi. Ten externy leprak ti dvihne citlivost o 3dB co u vykonu je raz tolko. PS:Myslim si vsak ,ze by si sa mal na tieto Up Grade vykaslat ,troskusa pohrat s korekciami a casom si kupit nieco lepsie,lebo.Zrcite nic svetoborne tym neziskas,zabijes tym kopec ,casu a opliskas moc penez a na koniec si aj tak kupis nieco lepsie. Mimochodom,keby na tom stitku nebolo napisane Fender ,tak si myslim ze to je Beringer
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 15:57:45 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 13. Január , 2009, 15:51:13 » |
|
......no tak počkaj.......nerozumieme si.......myslel som si že tam máš teraz v tom kombe 8 ohmový basák a buď namiesto neho chceš dať 4 ohmový alebo pripojiť ďalší 8 ohmový.......aby si mal záťaž 4 ohmy.......zrejme som sa mýlil......
.....no ale ak máš teraz v tom kombe 4 ohmový reprák tak Ti pomôže len to že kúpiš reprák s impedanciou 4 ohmy a s vyššou citlivosťou ako je ten v kombe, ale aby to aj malo nejaký význam na zvýšení hlasitosti potrebuješ rozdiel v citlivosti min 3dB......To by si tam musel dať niečo ako Eminence Delta Pro15 zo 102dB......ale neivem či to prichádza do úvahy aby si za reproduktor vysolil 130 Eur a viac.....
.....len nešpekuluj s tým kombom vydrž to nejako......
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 15:53:57 od garde »
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 13. Január , 2009, 15:56:39 » |
|
......no tak počkaj.......nerozumieme si.......myslel som si že tam máš teraz v tom kombe 8 ohmový basák a buď namiesto neho chceš dať 4 ohmový alebo pripojiť ďalší 8 ohmový.......aby si mal záťaž 4 ohmy.......zrejme som sa mýlil......
.....no ale ak máš teraz v tom kombe 4 ohmový reprák tak Ti pomôže len to že kúpiš reprák s impedanciou 4 ohmy a s vyššou citlivosťou ako je ten v kombe, ale aby to aj malo nejaký význam na zvýšení hlasitosti potrebuješ rozdiel v citlivosti min 3dB......To by si tam musel dať niečo ako Eminence Delta Pro15 zo 102dB......ale neivem či to prichádza do úvahy aby si za reproduktor vysolil 130 Eur a viac.....
.....len nešpekuluj s tým kombom vydrž to nejako......
Pozor Citlivost je poväcsine udavana pri 1kHz a to si skoro kazdy basak dava dole ,tak neviem ci to ma zmysel len tak struhnut.
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 15:57:06 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 13. Január , 2009, 16:05:27 » |
|
ja keby som si tam robil diru na dalsi reprak, tak by som spravil rozpinaciu samicu a tam by som dal do cesty interny reprak, nech ho externy po zapojeni vyradi. a neni problem s imedanciami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 13. Január , 2009, 16:05:50 » |
|
Pozor Citlivost je poväcsine udavana pri 1kHz a to si skoro kazdy basak dava dole ,tak neviem ci to ma zmysel len tak struhnut. hmm ja som si myslel ze to iba ja davam dole
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
Jurinko
pravidelný návštevník
dilinožravec
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 13. Január , 2009, 16:07:46 » |
|
PS:Myslim si vsak ,ze by si sa mal na tieto Up Grade vykaslat ,troskusa pohrat s korekciami a casom si kupit nieco lepsie,lebo.Zrcite nic svetoborne tym neziskas,zabijes tym kopec ,casu a opliskas moc penez a na koniec si aj tak kupis nieco lepsie.
Asi to bude najlepsie z dlhodobeho hladiska. On ten Fender hra celkom pekne....ale nepresadi sa ani nahodou ked sa v malej skusobni do toho oprie cela kapela.
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 16:09:41 od Jurinko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 13. Január , 2009, 16:08:00 » |
|
hmm ja som si myslel ze to iba ja davam dole ......on myslel, že sa ide pod 1kHz......ale ano oplatí sa lebo kým na repráku s citlivosťou 98dB máš pokles +- 3dB tak sa dostaneš na 95 tak pri tej Delte Pro15 máš 102dB a dostaneš sa pri rovnakom poklese na 99dB...... ......"Valla" ty najradšej hráš na basu s nastavením EQ okolo 10kHz........ ty to dávaš dokonca hore nie dole........
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2009, 16:09:41 od garde »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jurinko
pravidelný návštevník
dilinožravec
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 13. Január , 2009, 16:12:44 » |
|
ja keby som si tam robil diru na dalsi reprak, tak by som spravil rozpinaciu samicu a tam by som dal do cesty interny reprak, nech ho externy po zapojeni vyradi. a neni problem s imedanciami.
Sory Rastis, som moc triezvy aby som to pochopil....mozes to pls trochu viac vysvetlit? thx
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 13. Január , 2009, 16:14:55 » |
|
......on myslel, že sa ide pod 1kHz......ale ano oplatí sa lebo kým na repráku s citlivosťou 98dB máš pokles +- 3dB tak sa dostaneš na 95 tak pri tej Delte Pro15 máš 102dB a dostaneš sa pri rovnakom poklese na 99dB...... ......"Valla" ty najradšej hráš na basu s nastavením EQ okolo 10kHz........ ty to dávaš dokonca hore nie dole........ no ja davam secko hore ale stredy davam dole potom je to zvucek
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 13. Január , 2009, 16:16:35 » |
|
Rozumné,ale nič horšie neexistuje
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 13. Január , 2009, 16:34:22 » |
|
Rozumné,ale nič horšie neexistuje na toto som zase ja moc triezvy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 13. Január , 2009, 16:40:51 » |
|
.......prečo si myslíš že to bude s tým celestionom lepšie ......
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 13. Január , 2009, 16:47:26 » |
|
Asi to bude najlepsie z dlhodobeho hladiska. On ten Fender hra celkom pekne....ale nepresadi sa ani nahodou ked sa v malej skusobni do toho oprie cela kapela.
A co vlastne hrate ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|