spyros : Hej, načo opäť robiť polovičné riešenia, na tom som sa osral s The Paulom a už som poučený
Progi : V porovnani s GT velmi jasne, čisto a priezračne, nedokážem povedať ktorá gitara je lepšia obe sú úžasné a je to čisto o preferenciách. Obe sú na tej istej kvalitatívnej úrovni a každá vynikne v niečom inom ale stále hrajú ako LP
Čo ma zlákalo k novému? Hlavne cena Vintage kúskov, ledva by som zohnal LS50 a to mi podla špecifikacii prišiel dosť "low end" model, a tie vyššie LS120 a viac už sú riadne drahé v tejto dobe. Zlákala ma nová rada LS160 jednak preto lebo som o tom prečítal tony fór kde s tym boli ludia velmi spokojní, a hlavne ludia čo mali doma aj Gibsony. A hlavne sám a so zvedavosti som chcel prelomiť takú Gibson bariéru ktorá tu vládne
. Išiel som do tohto modelu lebo v podstate ide o 58 reissue so všetkým ako má byť, mám rád plaintopy, takže som nemusel zbytočne preplácať za drahý flametop.
V skratke
Telo 1 kus mahagónu, javorový top 2 kusy (ozajstný top, žiadna dýha), krk 1 kus mahagón, PAF Gotoh snímače, hliníkový strunník, japonská kobylka s mosazdnými kameňmi, CTS potenciometre so Sprague Orangedrop kondíkmi, Switchcraft samica a prepínač, hlboký spoj krku (Long neck tennon), vrchná vrstva laku je nitro.
rastis: Áno ako som napísal je to jeden z vyšších modelov, v podstate 1958 reissue, vyššie modely sú už len 59 Ri s flame topmi a ešte vyššie rady ktoré majú honduraský mahagon, brazisly palisander, ale to sa bavíme už o vyše 3500 USD za gitaru.