Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 16:56:28
Strán: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 96 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Eurosong  (Prečítané 250378 krát)
0 užívateľov a 84 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #570 kedy: 21. Február , 2009, 14:25:24 »

1. a 5. hlava su kto? fakt neviem
Bud Janka Kirschner, alebo Vratko Rohon.  ha ha ha A Miko Hladky - Gladiator.
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #571 kedy: 21. Február , 2009, 14:25:38 »

1. a 5. hlava su kto? fakt neviem

ten chlap na prvej je kirschner :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #572 kedy: 21. Február , 2009, 14:26:59 »

Tebe kolkokrat trbea napisat  Popiskujem si, ze hudba tam ide s pasku a sama maticka Eurovizia to doporucuje a tak to bude aj na finale?

Pamatam par rokov dozadu, ze tu bol plny playback standard, potom prisla zla zla velmi zla Superstar a onat ento trend prelomila a tak je uz bezne, ze na Slavikovi alebou Aurelovi mozu ist intepreti nazivo. To tu nebyvalo. Aj teraz na Eurovizii je podla mna uspech halfplayback a zase povedzme si uprimne, ze toho Petranika uz pocut dufam nebudeme  Na zdravie!

http://kultura.sme.sk/c/4304789/preco-je-z-radia-pocut-stale-to-iste.html - dobry clanok, treba citat s otvorenymi ocami a myslou

Mne nic netreba napisat, dobre viem aky su podmienky, bud na slovensku alebo hoci kde inde - je to moja praca uz 20 rokov  Na zdravie!

Ide o princip, hovorime o EUROSONG, ak podmienky su rovnake vsade ako mozeme vysvetlit ze vsetko vo eurosong v anglicku je nazivo???

Ale viem ze myslis ze nic sa neda zmenit ale nie je to pravda.

Pointa je ze ide o zakladnych prav umelca, ak chce nastupit na playback - nech sa paci, ale aby to bolo jasne ze je to playback - smijlik alebo text na obrazovku ze je to playback/half-playback. To sa povie Labelling.

Ak spevak nemoze spievat nazivo, nie je spevak a by mal sa venovat niecomu inemu, aj muzikant.

Horace Trumbridge vymyslel dobry system na to. Ak je playback nesmie byt ani mikrofon na podium, ziadny kable atd a dokonca umelec dostane 85% honorar ak hra na playback.
 Samozrejme problem sa stane ked su amatersky podmienky - STV napriklad - ako mame vediet ci spevak/kapela nevie spievat alebo NEMOZU lebo nemaju zakladnu vybavu v STV?Huh!....
 Predpoklad na to ze bude neaka hudobna relacia v telke je ze maju mixpult, zvukar atd, tak problem na slovensku (a nie len) je ze NEMAJU. To znamena ze este treba par rokov tu aby fairovy system by mohol existovat.

Osobne si myslim ze by to mala zacat tak, ze ked je nieco naozaj nazivo, ze by bol DORAZ na to ze to je live (MTV live napriklad).

Ked dokoncim analysu poslem to aj sem, pracujeme na to intensivna v markize, ale to je zbytocne aby sme to robili len my a STV a JOJ nie...
 Este ze su problemy so slovgramom a OZIS ktory su naozoj trapne co sa tyka honorara za playback a honorara za live.

Zalozime inu temu na to aby sme netrollovali moc!!!!!!!!

Ale vsetky nazory berem, ale uz nechem pocut ze 'to sa ne da, takto to je a takto to bude'. treba najst riesenie aby MY sme mohli robit to co nas bavi, aj dokonca zivi s cestom.

« Posledná zmena: 21. Február , 2009, 14:28:23 od jaywalker » Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #573 kedy: 21. Február , 2009, 14:27:06 »

kukal som to teraz na youtube ..a jedina pesnicka co sa mi pacila bola Babenky a typci
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #574 kedy: 21. Február , 2009, 14:30:18 »

ten chlap na prvej je kirschner :)

ved to ma zmiatlo  Bavím sa skvele mal som spravne tusenie na obe hlavy ale ta prva je proste chlap a ta piata je miko taky pribraty ze som nevedel ci to moze byt on.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #575 kedy: 21. Február , 2009, 14:38:40 »

to raz pochopis Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

ze vsetky slovenske kapely, ktore sa hraju v radiach sa daju zhrnut do takej kocky Bavím sa skvele

ahaaaa Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele skoro ma vyjebalo zo stolickyyyyy  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele uplna jeba. ok, uz dost smiechu  Nechajte ma vydýchať  ?§!.
« Posledná zmena: 21. Február , 2009, 14:39:16 od mario bross » Zaznamenané

jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #576 kedy: 21. Február , 2009, 14:42:10 »

... umelec dostane 85% honorar ak hra na playback.

toto je fakt pravda? tak to sa potom necudujem,ze im to vyhovuje,ked hraju na playback, len tam poskakuju jak panaci a dostanu takmer plnu sumu,ako keby hrali nazivo a nemaju ziadny stres. Keby dostavali za playback 25%,aj to by bolo vela. Sak oni ani nemusia vediet hrat, len tam poskakuju a robia pantomimu a dostanu skoro plnu sumu,to je pekne chore. Najlahsie zarobene peniaze toto  Popiskujem si
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #577 kedy: 21. Február , 2009, 14:43:40 »

co je na tom smiesne ?
Ty si velmi čudný človek,teba ja veru chcem raz stretnúť  Bavím sa skvele
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #578 kedy: 21. Február , 2009, 14:45:27 »

noa :) ten playback to by Ta bavilo. mne sa tiez lahsie hra pri vypnutej gitare ked mozem skakat a tocit sa  Bavím sa skvele

Ty si velmi čudný človek,teba ja veru chcem raz stretnúť  Bavím sa skvele

v pohode, ak niekedy pridete zo slobodkou sem, tak sa Ti prihovorim  :) a neviem, preco som cudny, ja okrem zvlastnych tvari na tej foto nevidim nic smiesne - ostatni vidia ?  Fuuha zíram  Na zdravie!
Zaznamenané

temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #579 kedy: 21. Február , 2009, 14:47:33 »

noa :) ten playback to by Ta bavilo. mne sa tiez lahsie hra pri vypnutej gitare ked mozem skakat a tocit sa  Bavím sa skvele

v pohode, ak niekedy pridete zo slobodkou sem, tak sa Ti prihovorim  :) a neviem, preco som cudny, ja okrem zvlastnych tvari na tej foto nevidim nic smiesne - ostatni vidia ?  Fuuha zíram  Na zdravie!
Ved ide o to akú máš fantáziu,mnohí tu na fore ju majú dobrú ,záleží čo sa ti vybaví pri pohlade na výkvet slovenskej "popmusic"  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #580 kedy: 21. Február , 2009, 14:55:15 »

mna to vobec nezaujma, preto som to nepochopil asi dobre  Na zdravie!
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #581 kedy: 21. Február , 2009, 14:57:19 »

toto je fakt pravda? tak to sa potom necudujem,ze im to vyhovuje,ked hraju na playback, len tam poskakuju jak panaci a dostanu takmer plnu sumu,ako keby hrali nazivo a nemaju ziadny stres. Keby dostavali za playback 25%,aj to by bolo vela. Sak oni ani nemusia vediet hrat, len tam poskakuju a robia pantomimu a dostanu skoro plnu sumu,to je pekne chore. Najlahsie zarobene peniaze toto  Popiskujem si

Pardon - opacne. Minus 50 - 85%. Este spim.......

poslem link.
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #582 kedy: 21. Február , 2009, 15:10:17 »

Linky -

MU standpoint na problem s pleybakom v divadle minuly rok: http://www.musiciansunion.org.uk/site/cms/v4_newsArticleView.asp?article=771

labeling na tickets (muzikali atd): http://www.oxford.angle.uk.com/forum/?read=1092

Cely code sa da citat na http://www.musiciansunion.org.uk

alebo http://www.honestycode.com/ - povodna stranka co maili ked zacali.

Preto su problemy s eurovision teraz ako som povedal par stran do zadu.
 Hovorili sme o tom vcera s porotou tiez.
« Posledná zmena: 21. Február , 2009, 15:15:44 od jaywalker » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #583 kedy: 21. Február , 2009, 16:02:32 »

jo - ja som sa chcel spytat jednu vec, ze aky ma zmysel hlasovanie uz pocas programu ? ved to ti, co este neodspievali, tak su znevyhodneni, kedze ludia asi neposlu hlas tomu, kto este nespieval, takze teoreticky je posledny interpret najviac znevyhodneny, nie ? ak sa to tu uz pisalo sorry za repete  Na zdravie!
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #584 kedy: 21. Február , 2009, 16:06:09 »

Ide o princip, hovorime o EUROSONG, ak podmienky su rovnake vsade ako mozeme vysvetlit ze vsetko vo eurosong v anglicku je nazivo???

Princip je normalny kapitilisticky, oni maju take podmienky a ty ich nemusis akceptovat a to je to tvoje pravo.

Bola donedavna taka relacia na STV "Taki sme boli" a tam hral orchester nazivo, ale boli hraci drahi, tak to rusia, resp. ponukli ze ak sa skresu naklady = nebude orchester, tak to pojde dalej. "Live" je draha vec.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Strán: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 96 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.