Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 22:13:12
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Slovenska tradicna ludova hudba, folklor  (Prečítané 19146 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #30 kedy: 29. Január , 2009, 15:19:43 »

strata casu citanim podobnych dristov.
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
Cundo
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #31 kedy: 29. Január , 2009, 16:10:58 »

Autor clanku na svoju skodu nikdy nepochopil a asi nikdy nepochopi,ake velke bohatstvo sa skryva v slovenskom folklore.Paradoxom zostava,ze svet obdivuje slovensky folklor,hudobna veda ho analyzuje a prichadza na jeho zlozite zakonitosti,vazna hudba z neho cerpa,rock sa nim inspiruje,ale ujo-odbornik na vsetko-bol na jedinom,mozno nevydarenom vystupeni FS a usudi,ze cely folklor je hovadina....Skoda sa rozculovat... Bacha na vec kamo!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 29. Január , 2009, 16:26:02 »

ja nas slovensky folklor nemusim.. neviem preco, proste je to tak.. Smútim aj som tomu chcel prist na chut, ale nedalo sa.. este tak cimbalovu hudbu zvladam (nemyslim Metropolis), ale to uz nie je ani slovensky folklor
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #33 kedy: 29. Január , 2009, 16:45:02 »

Autor clanku na svoju skodu nikdy nepochopil a asi nikdy nepochopi,ake velke bohatstvo sa skryva v slovenskom folklore.

Ja som na tom zrejme podobne. Ale tanecnicky su pekne a rajcovne vacsinou ako roztomilo ujukaju a ako cudne cupitaju. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #34 kedy: 29. Január , 2009, 17:58:28 »

pre mna je stredoeuropsky folklor absolutny zaklad, je mi to najblizsie a velmi ma to inspiruje :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #35 kedy: 29. Január , 2009, 18:20:13 »

pre mna je stredoeuropsky folklor absolutny zaklad, je mi to najblizsie a velmi ma to inspiruje :)

aj mna ved som predsa slovak! rodeny, slovanska krv mi v zilach vrie! slovanska zivelnost mi v kazdej bunke tkvie
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #36 kedy: 29. Január , 2009, 18:23:48 »

aj mna ved som predsa slovak! rodeny, slovanska krv mi v zilach vrie! slovanska zivelnost mi v kazdej bunke tkvie

ja nie Beeee Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #37 kedy: 29. Január , 2009, 18:24:46 »

Prave folklor by nas mal inspirovat v nasej tvorbe. Tu sme sa narodili, odtial mame cerpat. Ostatne je nam cudzie.  Žmurk
Tak ako Andrej Seban povedal. Je to tak.

Na zdravie!
Zaznamenané

Kimlo
stály hosť

comfortably numb

« Odpoveď #38 kedy: 29. Január , 2009, 19:11:00 »

mam rad Irsky folklor... respektive irsku tradicnu muziku...

slovensky folklor si doma nidky asi nepustim, ale ked ma clovek vypite, dobre sa vie pri nom zabavit.
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
polarized
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 94

Hell is full of musical amateurs...

« Odpoveď #39 kedy: 29. Január , 2009, 19:51:48 »

nechapem autora toho blogu-naco sa vobec trepal na nejaky "ludovkovy vecer" do kulturaku ked mal od zaciatku k tomu odpor? ved o com to je ze idem niekam kde hraju hudbu ktora sa mi vobec nepaci a potom pisem ake to tam bolo na p...?! ja ludovky znesiem maximalne tak raz do roka na babkinej oslave  Bavím sa skvele
Zaznamenané

R.I.P. Miika (6.3. 1974 – 19.2. 2009)
Hell is full of musical amateurs: music is the brandy of the damned.
marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #40 kedy: 29. Január , 2009, 20:02:25 »

Poviem tak, pre zacinajuceho hudobnika by ako vychodisko mohol folklor sluzit /aspon v zakladoch/ ako odrazovy mostik k melodike, harmonii a kontrapunktu...
Zaznamenané

koktavyalojz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 351

« Odpoveď #41 kedy: 29. Január , 2009, 20:16:29 »

vo folklore sa da najsť vela dobrych veci...
ale je to dost tazke, lebo sa tomu dnes venuju tusim len uplny sedlaci bez umeleckeho citenia, spravia z toho bud tuc-tuc na varhanoch, alebo potom ti Terchovsky fidlikanti, ktorych fakt nemusim. Ich husle skor pripominau perkusie ako hudobny nastroj. a prekrikovat sa jeden cez druheho kto dalej doreve, alebo skor doručí, tiez nepovazujem za kulturne dedicstvo, na ktore by som bol hrdy...
« Posledná zmena: 29. Január , 2009, 20:17:11 od koktavyalojz » Zaznamenané
Kimlo
stály hosť

comfortably numb

« Odpoveď #42 kedy: 29. Január , 2009, 20:36:27 »

najviac obdivujem cibmalistov... ako nastroj samotny, tak sposob hry a hru samotnu.
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
Pachotronic
nováčik
*
Príspevkov: 58

« Odpoveď #43 kedy: 29. Január , 2009, 21:41:36 »

vo folklore sa da najsť vela dobrych veci...
ale je to dost tazke, lebo sa tomu dnes venuju tusim len uplny sedlaci bez umeleckeho citenia, spravia z toho bud tuc-tuc na varhanoch, alebo potom ti Terchovsky fidlikanti, ktorych fakt nemusim. Ich husle skor pripominau perkusie ako hudobny nastroj. a prekrikovat sa jeden cez druheho kto dalej doreve, alebo skor doručí, tiez nepovazujem za kulturne dedicstvo, na ktore by som bol hrdy...

Chod do Terchovej s tymto nazorom a asi s tade odides s inym.
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #44 kedy: 29. Január , 2009, 22:03:39 »

Chod do Terchovej s tymto nazorom a asi s tade odides s inym.

Pripadne odide s inym xichtom  ha ha ha

Ja mam absolutne najradsej travnice a je to velky problem zohnat na CD nieco take.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.