Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 08:39:58
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 88933 krát)
0 užívateľov a 31 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #165 kedy: 25. Február , 2009, 15:56:17 »

prispevky tejto preniekoho hodnotnej temy sa daju dat na 1 stranku, precital som to cele a nic take sokujuce som sa nedozvedel a ani ma nic nezaujalo. Zas sa diskutuje o veciach, ktore nemaju zaver ( tym ale netvrdim, ze take temy su zbytocne vsetky ) ale tejte nevidim zmysel - hlboku myslienku tu povedal joe ktoru som si aj zapamatal ale ostatne ?

P.S. tato tema zmizne a nemyslite si, ze so to nejakemu adminovi bude chciet premazavat...aby zas nebola vzbura.

ja uz som ju premazal a oddelil, sice nahrubo, ale staci. aj tak som s tym zabil 10 minut  a co mam z toho ? kdejaky takáč si do mna kopne... ja bych ho banoval, az by scernal  Ja som čert..
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #166 kedy: 25. Február , 2009, 16:03:44 »

ja uz som ju premazal a oddelil, sice nahrubo, ale staci. aj tak som s tym zabil 10 minut  a co mam z toho ? kdejaky takáč si do mna kopne... ja bych ho banoval, az by scernal  Ja som čert..

len opatrne, lebo ho zasa vyzeniete  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #167 kedy: 25. Február , 2009, 16:54:20 »

ale vsak to je hlupost. media naschval vychovavaju z ludi blbcov, aby im nemuseli pustat dnes uz nenapodobitelny Beatles, ci Abbu, ale miesto toho ich ojebavali s Cmorikom ? to si chcel povedat ? skus si od toho odstupit 10 krokov a pozret sa na to zdialky. hm ? nezneje Ti to ako blbost ?

Rasto, v istom zmysle ma podla mna Predator pravdu. Najma s tou sezonnostou rychlo vytvorenych hviezdiciek a takisto klesajucou kvalitou mnohych beznych vyrobkov. Nechce sa mi to tu rozvijat, ale ak co len trosku sledujes kvalitu beznych vyrobkov (ci uz potraviny, komercna elektronika alebo auta), tak si si urcite musel vsimnut, ze kvalita a spolahlivost dost drsne klesa. A to ze sa tu striedaju umelo vytvorene hviezdicky (najma v popiku) rychlejsie ako rocne obdobia, tiez nemozes popriet.
« Posledná zmena: 25. Február , 2009, 16:57:06 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #168 kedy: 25. Február , 2009, 17:02:03 »

Rasto, v istom zmysle ma podla mna Predator pravdu. Najma s tou sezonnostou rychlo vytvorenych hviezdiciek a takisto klesajucou kvalitou mnohych beznych vyrobkov. Nechce sa mi to tu rozvijat, ale ak co len trosku sledujes kvalitu beznych vyrobkov (ci uz potraviny, komercna elektronika alebo auta), tak si si urcite musel vsimnut, ze kvalita a spolahlivost dost drsne klesa. A to ze sa tu striedaju umelo vytvorene hviezdicky (najma v popiku) rychlejsie ako rocne obdobia, tiez nemozes popriet.

> grunge, neopunk, nu metal, emo, ? , ?, ? ... Zdravíčko
pritom grunge, neopunk, nu metal (?) aj emo je prachobycajny (pop)rock, len treba vytvorit nejaky image, nech sa to lepsie predava,
zblbut deti, nech to kupuju lebo je to prave in...
« Posledná zmena: 25. Február , 2009, 17:04:46 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #169 kedy: 25. Február , 2009, 17:25:37 »

vsak to vieme, ze vyrobok ma vydrzat iba v ramci zakonnej zarucnej debaty - hybe to ekonomiku vpred. ale Predator splieta a implikuje bez hlavy a paty... svoje nazory podporuje argumentami, ktore neobstoja (ako ani tento nema absolutne ziaden suvis s hudobnym priemyslom)... hviezdicky sa vyrabali vzdy a striedali tiez. dnes sa to posobi masovejsie, pretoze zijeme v globalizovanom medialnom priestore a hudba ako taka sa aj pocuva a aj konzumuje masovejsie.

alebo chces naznacit, ze media a vydavatelstva naschval kazia vkus, aby mohli chcrlit zamerne kratkodobe hviezdy ? myslis, ze to je premysleny tah ? aky je presne zmysel toho ? a ako si potom vysvetlis, ked z tej zaplavi obcas cosi zotrva ? ooops - nepodarilo sa, tento bohuzial na trhu uz zostane ? :) tak nejak to podla Teba a Predatora je ?
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #170 kedy: 25. Február , 2009, 18:07:02 »

vsak to vieme, ze vyrobok ma vydrzat iba v ramci zakonnej zarucnej debaty - hybe to ekonomiku vpred. ale Predator splieta a implikuje bez hlavy a paty... svoje nazory podporuje argumentami, ktore neobstoja (ako ani tento nema absolutne ziaden suvis s hudobnym priemyslom)... hviezdicky sa vyrabali vzdy a striedali tiez. dnes sa to posobi masovejsie, pretoze zijeme v globalizovanom medialnom priestore a hudba ako taka sa aj pocuva a aj konzumuje masovejsie.

alebo chces naznacit, ze media a vydavatelstva naschval kazia vkus, aby mohli chcrlit zamerne kratkodobe hviezdy ? myslis, ze to je premysleny tah ? aky je presne zmysel toho ? a ako si potom vysvetlis, ked z tej zaplavi obcas cosi zotrva ? ooops - nepodarilo sa, tento bohuzial na trhu uz zostane ? :) tak nejak to podla Teba a Predatora je ?

Zmysel je jednoduchý. Skutočnej kvality je málo, zisky z predaja originálnych nosičov klesajú vďaka zapisovateľným optickým médiám a internetu denne, ak chcú vydavateľstvá, aby niečo predali, musia ísť s cenou dole. Aby celý finančne náročný výrobno-distribučný systém udržali v chode, je treba predávať tony nosičov. Problém je, že prirodzený zisk z predaja produkcie talentovaných hudobníkov nestačí, a tak jediné riešenie je preorientovať sa miesto kvality na kvantitu, chŕliť "hviezdičku za hviezdičkou" a dúfať, že sa udrží aspoň jednu sezónu. Aby to celé fungovalo, musí bežať reklamný mechanizmus, ktorý presvedčí verejnosť, že to, čo im ponúkajú, je kvalita. A tak sa systematicky deformuje vkus širokej verejnosti v prospech tohto biznisu. Chlapci musia slintať a babenky vlhnúť, aby sa CD predávali, to je podstatné. Všetko ostatné je len doplnok včetne hudby samotnej.

A čo tí z nových tvárí, ktorí sú naozaj nadaní? Tých je menšina a buď sa vôbec nedostanú hore. alebo v najlepšom prípade dostanú len nejaké drobné kšefty ako hráči v doprovodných kapelách a tak, lebo ak by mali fungovať bok po boku týchto jednorazových umelcov, ten rozdiel medzi naozajstným umelcom a rýchlokvaskou by priam kričal. Takto je ten priepastný rozdiel pre laika takmer neviditeľný.

A, samozrejme, raz za čas sa cez to sito dostane aj človek, ktorý má talent a vydrží viac ako jednu-dve sezóny. Stáva sa aj to. Ale je to skôr výnimka ako pravidlo.

V časoch do 80. rokov toto celé iba začínalo a nebolo to tak akútne, lebo jediná možnosť, ako sa dostať k nahrávke, bola kúpiť si platňu. Preto biznis nestlačil celú situáciu na samotný prah znesiteľnosti a dalo sa hovoriť o symbióze biznisu s umením. Nie globalizácia, ale CD a neskôr internet spôsobili vývin situácie do dnešnej formy.
« Posledná zmena: 25. Február , 2009, 18:11:01 od Predator » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #171 kedy: 25. Február , 2009, 18:12:08 »

Logicky sformulovane. Predator, mas vydrz.  Zdravíčko Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #172 kedy: 25. Február , 2009, 18:16:03 »

Zmysel je jednoduchý. Skutočnej kvality je málo, zisky z predaja originálnych nosičov klesajú vďaka zapisovateľným optickým médiám a internetu denne, ak chcú vydavateľstvá, aby niečo predali, musia ísť s cenou dole. Aby celý finančne náročný výrobno-distribučný systém udržali v chode, je treba predávať tony nosičov. Problém je, že prirodzený zisk z predaja produkcie talentovaných hudobníkov nestačí, a tak jediné riešenie je preorientovať sa miesto kvality na kvantitu, chŕliť "hviezdičku za hviezdičkou" a dúfať, že sa udrží aspoň jednu sezónu. Aby to celé fungovalo, musí bežať reklamný mechanizmus, ktorý presvedčí verejnosť, že to, čo im ponúkajú, je kvalita. A tak sa systematicky deformuje vkus širokej verejnosti v prospech tohto biznisu. Chlapci musia slintať a babenky vlhnúť, aby sa CD predávali, to je podstatné. Všetko ostatné je len doplnok včetne hudby samotnej.

A čo tí z nových tvárí, ktorí sú naozaj nadaní? Tých je menšina a buď sa vôbec nedostanú hore. alebo v najlepšom prípade dostanú len nejaké drobné kšefty ako hráči v doprovodných kapelách a tak, lebo ak by mali fungovať bok po boku týchto jednorazových umelcov, ten rozdiel medzi naozajstným umelcom a rýchlokvaskou by priam kričal. Takto je ten priepastný rozdiel pre laika takmer neviditeľný.

A, samozrejme, raz za čas sa cez to sito dostane aj človek, ktorý má talent a vydrží viac ako jednu-dve sezóny. Stáva sa aj to. Ale je to skôr výnimka ako pravidlo.

V časoch do 80. rokov toto celé iba začínalo a nebolo to tak akútne, lebo jediná možnosť, ako sa dostať k nahrávke, bola kúpiť si platňu. Preto biznis nestlačil celú situáciu na samotný prah znesiteľnosti a dalo sa hovoriť o symbióze biznisu s umením. Nie globalizácia, ale CD a neskôr internet spôsobili vývin situácie do dnešnej formy.
Jaj, takze chces povedat, ze vsetky vydavatelstva naschval hladaju priemernych intepretov, aby z nich spravili hviezdy? :) Lebo ak ano, tak nechapem, ako niekoho z tych vydavatelov(v dobach zuriaceho kapitalizmu ked ide vsetkym iba o ten zisk) nenapadlo, ze by mozno mohli skusit propagovat tu "kvalitu" sam hovoris, ze ten rozdiel by bol "priepastny" a ze by "krical" tak by ich vsetkych v konkurencnom prostredi prestali ci?
« Posledná zmena: 25. Február , 2009, 18:23:52 od Rotanimod » Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #173 kedy: 25. Február , 2009, 18:16:47 »

Kam sa podeli tí molochovia z osemdesiatycha sedemdesiatych ktorí tu stále sú? Napr.: Zdá sa ti nové AC/DC tak priepastne horšie od starých? Mne nie. A žiadny priepastný rozdiel medzi nimi a nejakou modernou skupinou na mňa nekričí...
Zaznamenané

Rock it!
predator
Hosť
« Odpoveď #174 kedy: 25. Február , 2009, 18:21:49 »

Nie, to som nepovedal. Problém je, že berú podľa kritérií masovej predajnosti a talent je posledné, čo ich zaujíma. Dievča s krivými zubami a poďobanou pleťou sa nikdy nedostane hore, hoci by spievala ako anjel, radšej zoberú babenku s bezchybným ksichtom, dobrou postavou a totálne priemerným až podpriemerným hlasom. Tú dobrú speváčku totiž nebudú môcť tak dobre predávať v telke a na posteroch, tá fešanda sa bude dať reklamne presadiť všade dobre a to že nemá hlas, to sa dajak stratí.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #175 kedy: 25. Február , 2009, 18:23:21 »

nemas absolutne pravdu, ale zjavne tomu veris, zjavne to koresponduje s Tvojim sposobom myslenia, takze nema cenu s Tebou o tom diskutovat - koniec koncov uz je to milionkrat obohrata debata. v kazdom pripade Ti prajem, aby rozmach internetu sposobil to, comu veris a v co dufas - zaniku vydavatelstiev a tym sanci kapelam presadit sa na zaklade vlastnej sikovnosti. je to ale utopia a raz v dochodku si na moje slova spomen Žmurk Tvojim problemom je prilis uzky pohlad na vec a domyslanie si suvislosti na zaklade vnutornych pocitov a nasledne napasovavanie si faktov k tomuto presvedceniu - ako som spominal - vidno, ze ty tomu uprimne veris a mas to skvele vlastnou logikou vyargumentovane...
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #176 kedy: 25. Február , 2009, 18:24:11 »

a preco si sa nechal krmit hudbou, co Ti nic nedavala ? neni to divne ? aj saty nosis take, ako Ti nanutia, aj ked sa v nich hanbis chodit ?

Vyberas si z toho, co poznas. Ak ine nepoznas a nevies o sposoboch ako sa k inemu dostat uspokojis sa s tym, co mas. Ked nebolo jedlo, jedli sa dokola zemiaky s kapustou kazdy den. Keby ludia vedeli, ze vo vedlajsej dedine je kopa zaujimaveho jedla, sli by to omrknut (zrejme).
Preto je aj dolezita vychovna funkcia medii. Je to cele zacarovany kruh. Ako si asi tak ludia dobrovolne krasne vyberu Eurosong, ked im 3 rocniky Superstar natlacili do hlavy, co si maju vybrat?
Ja si myslim, ze by to fungovalo aj ako vravi Rastis, len radia su tupe. Keby radia ponukli 15 zaujimavych kapiel miesto Taslera a Desmodu, tak verim, ze by si vychovali aj kvalifikovanejsich posluchacov. A ludia by sa nechali vychovat, tak ako sa nechali vychovat Desmodom. Myslim si, ze radia sa boja urobit takyto krok, miesto tlacenia Desmodu. Ale keby ho urobili, tak by to mohlo fungovat. Su aj ine male staty, kde to nie je take zle ako u nas.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #177 kedy: 25. Február , 2009, 18:24:39 »

Kam sa podeli tí molochovia z osemdesiatycha sedemdesiatych ktorí tu stále sú? Napr.: Zdá sa ti nové AC/DC tak priepastne horšie od starých? Mne nie. A žiadny priepastný rozdiel medzi nimi a nejakou modernou skupinou na mňa nekričí...
Do vôd, v ktorých plávajú starí kvalitní harcovníci, nikoho nového hrajúceho rovnaký štýl nepustia, aby nebola šanca k porovnaniu. Ak by teraz nejaká nová kapela chcela robiť hudbu ako AC/DC a bola by aj fakt dobrá, jednoducho neprerazí.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #178 kedy: 25. Február , 2009, 18:24:45 »

Nie, to som nepovedal. Problém je, že berú podľa kritérií masovej predajnosti a talent je posledné, čo ich zaujíma. Dievča s krivými zubami a poďobanou pleťou sa nikdy nedostane hore, hoci by spievala ako anjel, radšej zoberú babenku s bezchybným ksichtom, dobrou postavou a totálne priemerným až podpriemerným hlasom. Tú dobrú speváčku totiž nebudú môcť tak dobre predávať v telke a na posteroch, tá fešanda sa bude dať reklamne presadiť všade dobre a to že nemá hlas, to sa dajak stratí.

a navyse este aj nejaka fajocka nezaskodi ked zrovna nespieva, managerov to potesi.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #179 kedy: 25. Február , 2009, 18:25:45 »

Vyberas si z toho, co poznas. Ak ine nepoznas a nevies o sposoboch ako sa k inemu dostat uspokojis sa s tym, co mas. Ked nebolo jedlo, jedli sa dokola zemiaky s kapustou kazdy den. Keby ludia vedeli, ze vo vedlajsej dedine je kopa zaujimaveho jedla, sli by to omrknut (zrejme).
Preto je aj dolezita vychovna funkcia medii. Je to cele zacarovany kruh. Ako si asi tak ludia dobrovolne krasne vyberu Eurosong, ked im 3 rocniky Superstar natlacili do hlavy, co si maju vybrat?
Ja si myslim, ze by to fungovalo aj ako vravi Rastis, len radia su tupe. Keby radia ponukli 15 zaujimavych kapiel miesto Taslera a Desmodu, tak verim, ze by si vychovali aj kvalifikovanejsich posluchacov. A ludia by sa nechali vychovat, tak ako sa nechali vychovat Desmodom. Myslim si, ze radia sa boja urobit takyto krok, miesto tlacenia Desmodu. Ale keby ho urobili, tak by to mohlo fungovat. Su aj ine male staty, kde to nie je take zle ako u nas.
Asi tak ...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 24 otázok.