predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #345 kedy: 03. Marec , 2009, 11:59:43 » |
|
Ani nemas za co, metal je dobry.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #346 kedy: 03. Marec , 2009, 12:03:37 » |
|
ale prašule su tiež dobre,treba si dat masku a hrat aj popiky ale pod inym menom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #347 kedy: 03. Marec , 2009, 12:03:56 » |
|
Prihodím tu text od Kabátu, ktorý sa mi páči -
Poslední pivo si na nás můžeš dát. Neboj se zimy, úspěch tě bude hřát. Mindráky zahoď, už jsi přece král. V novinách fotku, to sis vždycky přál. R: Ránu dát... Není to lehký, sám sobě si lhát. Upsat se peklu, s andělem karty hrát. Přátelé stárnou, déšť už stopy smyl. Vzpomeň si hochu, jakej dřív jsi byl.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #348 kedy: 03. Marec , 2009, 12:25:49 » |
|
... BTW potom je asi najlepší politik na SK Fico má najvyššie preferencie, najviac ľudí by ho volilo, nepomôžeš si, a ak to tak je, tak to asi tak má byť. O tom je tvoja logika. neviem, ci sa to da porovnat. reci a ciny politika sa ma priamo zivotne dotykaju, takze hodnotim ho podla ineho kluca a ineho metra, ako nieco, co je mi urcene na zabavu... pokial by mi Robert Fico robil iba zabavaca a inak sa ma jeho konanie uz netykalo, tak by som ho uznaval, ako poloboha - urcite sa na nom dokazem zabavit viacej, ako na suchom intelektualovi typu Ivan Miklos.... to len k Tvojej nie moc stastnej analogii.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #349 kedy: 03. Marec , 2009, 12:38:21 » |
|
mna by skor zaujimalo, ci si teda uzivatelia, ktori tvrdia ze kvalita hudby je umerna poctu posluchacov skutocne pustaju doma prevazne tu najpopularnejsiu hudbu, teda tu ktoru pokladaju za kvalitnu. Vychadzam z toho, ze clovek radsej pouziva co najkvalitnejsie veci ak su rovnako dostupne, ako tie menej kvalitne. Teda: Je skutocne vyber pocuvanej hudby ovplyvneny tymto kriteriom, respektive je to kriterium uplatnovane aj niekde inde ako v diskusii na fore?
netreba si zamienat subjektivny vkus s objektivnym zhodnotenim veci. subjektivne je pre mna number one co ja viem, to je jedno kto. ale objektivne viem, ze sa paci mne a bezne masy konzumentov by sa nad nim zgrcali...subjektivne si myslim, ze masy konzumentov su stado divych svin. ale objektivne oni do hudobneho priemyslu davaju viacej penazi, ako ja so svojim "lepsim - podla mna" vkusom... a ked sa na to cele pozreram takto, tak Tvoja analogia o pouzivani kvalitnych alebo nekvalitnych veci tiez nie je na mieste.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #350 kedy: 03. Marec , 2009, 12:47:10 » |
|
neviem, ci sa to da porovnat. reci a ciny politika sa ma priamo zivotne dotykaju, takze hodnotim ho podla ineho kluca a ineho metra, ako nieco, co je mi urcene na zabavu... pokial by mi Robert Fico robil iba zabavaca a inak sa ma jeho konanie uz netykalo, tak by som ho uznaval, ako poloboha - urcite sa na nom dokazem zabavit viacej, ako na suchom intelektualovi typu Ivan Miklos.... to len k Tvojej nie moc stastnej analogii.
da sa porovnat s vedomim, ze porovnavame rozne veci V oboch problematikach je vela manipulacii s cielom ovplyvnit rozhodnutie volica/posluchaca. Na margo manipulacie si spominam, ako v rokoch 1994-1995, ked sme chodili nahravat do Blavy do studia pp. Krajcovica a Patejdla. Vtedy boli slovenski muzikanti zhrozeni nehranostou slovenskych interpretov v mediach (v tych casoch sa este kompenzoval nedostatok zapadnej hudby z dob socializmu). Tvrdilo sa, ze slovenski muzikanti nevyziju, ze media treba prinutit, aby hrali slovenske kapely. Vyplakaval aj sam Patejdl a chystala sa iniciativa, ktora tuto vec mala "dat do poriadku". Z coho sa mi dvihal zaludok, bolo to, ze s touto iniciativou sli za sudruhom ministrom (HZDS - to bol ten sudruh, co potom utekal s kabatom prehodenym cez hlavu) a nakoniec sa prijal tusim aj zakon. VYsledkom je dnesny stav, ked sa slovenske veci hraju jedna radost, co so sebou podla mna prinieslo aj to, ze hrane su aj vselijake podradne veci. To som si len namatkovo spomenul na riadenu manipulaciu, lebo ked si to rozmenime na drobne, tak to manipulacia (teda odklon od trhoveho principu) je.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #351 kedy: 03. Marec , 2009, 12:52:06 » |
|
da sa porovnat s vedomim, ze porovnavame rozne veci V oboch problematikach je vela manipulacii s cielom ovplyvnit rozhodnutie volica/posluchaca. Na margo manipulacie si spominam, ako v rokoch 1994-1995, ked sme chodili nahravat do Blavy do studia pp. Krajcovica a Patejdla. Vtedy boli slovenski muzikanti zhrozeni nehranostou slovenskych interpretov v mediach (v tych casoch sa este kompenzoval nedostatok zapadnej hudby z dob socializmu). Tvrdilo sa, ze slovenski muzikanti nevyziju, ze media treba prinutit, aby hrali slovenske kapely. Vyplakaval aj sam Patejdl a chystala sa iniciativa, ktora tuto vec mala "dat do poriadku". Z coho sa mi dvihal zaludok, bolo to, ze s touto iniciativou sli za sudruhom ministrom (HZDS - to bol ten sudruh, co potom utekal s kabatom prehodenym cez hlavu) a nakoniec sa prijal tusim aj zakon. VYsledkom je dnesny stav, ked sa slovenske veci hraju jedna radost, co so sebou podla mna prinieslo aj to, ze hrane su aj vselijake podradne veci. To som si len namatkovo spomenul na riadenu manipulaciu, lebo ked si to rozmenime na drobne, tak to manipulacia (teda odklon od trhoveho principu) je. viem, o com pises, ale to je debata posunuta uz inde... to sa podme bavit o mafianskych odborovych natlakovych skupinach vseobecne, pretoze ta situacia, ktoru spominas je presne to, akurat v jednej z tych menej skodlivych a vypuklych podob....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #352 kedy: 03. Marec , 2009, 12:57:59 » |
|
viem, o com pises, ale to je debata posunuta uz inde... to sa podme bavit o mafianskych odborovych natlakovych skupinach vseobecne, pretoze ta situacia, ktoru spominas je presne to, akurat v jednej z tych menej skodlivych a vypuklych podob....
ano, beriem, je to posunute inde, ja len nadväzujem na to, co som tu pisal minule...ze si myslim, ze retazec: vyroba+manazment+media urcitym sposobom manipuluje, vychovava (krajsie povedane) na svoj obraz, podsuva urcity vzorec spravania, vdaka comu viac zaraba. Bol to konkretny priklad, aj ked z ineho sudka, ale v podstate vystihuje to, co som chcel naznacit. Sorry ak je to OT
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #353 kedy: 03. Marec , 2009, 13:08:53 » |
|
neviem, ci sa to da porovnat. reci a ciny politika sa ma priamo zivotne dotykaju, takze hodnotim ho podla ineho kluca a ineho metra, ako nieco, co je mi urcene na zabavu... pokial by mi Robert Fico robil iba zabavaca a inak sa ma jeho konanie uz netykalo, tak by som ho uznaval, ako poloboha - urcite sa na nom dokazem zabavit viacej, ako na suchom intelektualovi typu Ivan Miklos.... to len k Tvojej nie moc stastnej analogii.
Už sa vykrúcaš ... debata nie je o tom, ako sa ma čo dotýka (politika a to, čo hrajú v rádiách). Ja mám v podstate obidve veci v kozách. Debata je o masovej obľúbenosti a jej vzťahu ku kvalite
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #354 kedy: 03. Marec , 2009, 13:12:02 » |
|
netreba si zamienat subjektivny vkus s objektivnym zhodnotenim veci. subjektivne je pre mna number one co ja viem, to je jedno kto. ale objektivne viem, ze sa paci mne a bezne masy konzumentov by sa nad nim zgrcali...subjektivne si myslim, ze masy konzumentov su stado divych svin. ale objektivne oni do hudobneho priemyslu davaju viacej penazi, ako ja so svojim "lepsim - podla mna" vkusom... a ked sa na to cele pozreram takto, tak Tvoja analogia o pouzivani kvalitnych alebo nekvalitnych veci tiez nie je na mieste.
Ja tomu rozliseniu samozrejme rozumiem a myslim ze kazdy.. Ja som len chcel povedat, ze ked pride na "lamanie chleba", teda skutocne pocuvanie hudby, nie kecanie o nej, tak ty osobne pouzijes to subjektivne kriterium (subjektivny vkus). Cize na co je dobre take kriterium, ktorym sa neriadis? Ja by som odpovedal: Je to vysvetlenie "kvality" nejakej hudby, v urcitom kontexte, teda v kontexte hudobnej sceny, kde, ako si spravne napisal, ide hlavne o peniaze. A nevzrusujem sa nad tym, ze to tak je, a je mi to jedno. Len sa snazim povedat, ze tento pojem kvality je odvodeny, kedze k pojmu kvality osebe je pridany nejaky kontext, nejaka specifikacia, ktora oslabuje povodny pojem Nevel by som definovat ten skutocny pojem kvality (niekto by povedal, ze ani neexistuje), ale zatial by som povedal ze je to ten, ktorym sa kazdy subjektivne riadi, amoze byt u kazdeho odlisny. Ten "objektivny" je uz oslabeny, lebo je potrebnea ferove k nemu pridat kontext (co vsak myslim vacsina z tych ktori ho pokladaju za dobry, nespravila) Cela debata je iba o nedorozumeni. Kazdy bud hovori o jednom pojme alebo o druhom. Myslim vsak, ze ten druhy (objektivny) je odvodeny a preto ma vacsie prave na oznaceni slovickom "pojem kvality", ten prvy, teda subjektivny. Tam asi vidim problem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #355 kedy: 03. Marec , 2009, 13:21:26 » |
|
podla mna si aj vsetci ti co pocuvaju radia myslia ze pocuvaju kvalitnu hudbu.
mam lepsi nazor ako oni len preto ze som akoze gitarista?
keby som beznym ludom pustil nejaku superkvalitnu vec od Dream Theater ze by sa im to pacilo viac ako ich oblubeny IMT smile, Desmod alebo Knechtova?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #356 kedy: 03. Marec , 2009, 13:23:26 » |
|
keby som beznym ludom pustil nejaku superkvalitnu vec od Dream Theater ze by sa im to pacilo viac ako ich oblubeny IMT smile, Desmod alebo Knechtova?
Nepochybne nie ... čo však nič nehovorí o kvalite
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #357 kedy: 03. Marec , 2009, 13:26:44 » |
|
Už sa vykrúcaš ... debata nie je o tom, ako sa ma čo dotýka (politika a to, čo hrajú v rádiách). Ja mám v podstate obidve veci v kozách. Debata je o masovej obľúbenosti a jej vzťahu ku kvalite v com je vykrucanie ? inac hodnotim to, co sa ma bytostne tyka a inac hodnotim to, co je vymyslene na zabavu ludi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #358 kedy: 03. Marec , 2009, 13:32:00 » |
|
dream je akoze kvalitna hudba? inak ono to je s tymi ludmi taka sranda. Ale vsimnite si, ze vacsinu z nich dokaze muzikant v rozhovore bez problemov presvedcit, ze ta hudba z radii je sice v pohode, ale povedzme taky Mozart je top kvalita, len tomu nerozumeju. A nebude im to vadit a budu dalej pocuvat radia, ale ked sa ich niekto opyta na kvalitu tak uznaju ze Mozart je top umenie, ale oni si radsej vypocuju radio. a tak sa kazdy riadi subjektivnym vkusom a nie nejakymi vykonstruovanymi kriteriami...cize nie nemas lepsi nazor a ani oni nemaju
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #359 kedy: 03. Marec , 2009, 13:33:28 » |
|
Zakky, ide predsa o to, ze bezny posluchac je ovplyvnovany mediami. Je spracovany do podoby, ze mu ine veci, nez tie, co pocuje v radiu vobec nic nehovoria. Ved to je ta debata napr. aj o tom, ze sa dnes bezne vystrihuju sola zo skladieb, ze v casopisoch sa pise o hviezdickach, o ich pohlavnom zivote, o tom, ako sa obliekaju...mainstreamove media tocia vzdy dookola to iste, tych istych interpretov, to nema nic s kvalitou, je to biznis. Preto sa potom priemerny posluchac, ktoremu pustis nieco uplne ine tvari, ze si z Marsu. Ja bezne poznam take situacie, ze babenke pustim Pink Floyd (nieco nenarocne) a ona sa nudi, lebo na nu je to akesi nejapne, dlhe, dlho sa "nic nedeje" Vobec sa tomu netreba cudovat, ved tito ludia, ktori konzumuju veci v zmysle masoveho vkusu vobec nie su ochotni vnimat ine veci, jmtore nie su prvoplanove, obohrate, atd.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|