Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 11:00:25
Strán: 1 ... 39 40 [41] 42 43 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 89607 krát)
0 užívateľov a 19 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #600 kedy: 02. Apríl , 2009, 06:50:23 »

Niekto /nespomeniem si kto/ povedal niečo v tom zmysle že: ...... napisat pesničku je tak isto naročne,ako napisat symfoniu,akurat na symfoniu treba viac notoveho papiera......
Ja tieto zaležitosti-umenie a ostatne veci v hudbe- moc neriešim.Môže sa o tom pokecat,ale je to nekonečna tema  bez jednoznačneho záveru.Vela vecí sa v hudbe zmenilo a ešte sa aj zmení. A tak isto sa zmení aj pohlad na umenie.  Ja osobne počuvam to,čo sa mi pači a či je to umenie,či je to kvalita alebo nie, mi je uplne jedno. P.S. Nazdar Iggy.  Na zdravie!

rudy, vsak OK, v pohode, v konecnom dosledku si aj tak bude pocuvat co chce a o to vobec nejde, resp. ide o to az v druhom rade. V prvom rade ide o pristup k tomu, co je hodnotnejsie. Ak je latka kvality a narocnosti tak nizko, ze ju kludne prekrocis a sracka ma ovela lahsi pristup k posluchacovi, tak je ten system trochu zvrateny, nemyslis?
Neviem, ci je pre teba napr. Billy Sheehan dostatocnou autoritou, ale aj on povedal, ze napr. v 80-tych rokoch panovala ovela vacsia umelecka sloboda, ako je tomu dnes. To znamena, ze bol mensi tlak na umelcov v zmysle, ze co a ako maju tvorit...a to je podla mna dostatocne velky varovny prst. Pokial ludia jeho rangu pocituju problemy, tak to stoji za uvahu, aspon podla mna Na zdravie!
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #601 kedy: 02. Apríl , 2009, 09:31:06 »

rudy, vsak OK, v pohode, v konecnom dosledku si aj tak bude pocuvat co chce a o to vobec nejde, resp. ide o to az v druhom rade. V prvom rade ide o pristup k tomu, co je hodnotnejsie. Ak je latka kvality a narocnosti tak nizko, ze ju kludne prekrocis a sracka ma ovela lahsi pristup k posluchacovi, tak je ten system trochu zvrateny, nemyslis?
Neviem, ci je pre teba napr. Billy Sheehan dostatocnou autoritou, ale aj on povedal, ze napr. v 80-tych rokoch panovala ovela vacsia umelecka sloboda, ako je tomu dnes. To znamena, ze bol mensi tlak na umelcov v zmysle, ze co a ako maju tvorit...a to je podla mna dostatocne velky varovny prst. Pokial ludia jeho rangu pocituju problemy, tak to stoji za uvahu, aspon podla mna Na zdravie!
..."Billy Sheehan dostatocnou autoritou, ale aj on povedal, ze napr. v 80-tych rokoch panovala ovela vacsia umelecka sloboda, ako je tomu dnes"... No ale to sa hovorilo aj o 70-tych,aj o 60-tych. .Umelecka sloboda je to,že si každy môže vybrat čo chce tvorit a hrat. Si zober 70 roky Nastup disca-Boney M,Horučka sobotnajšej noci a dalšie. O tom sa tiež vtedy hovorilo,že je to sračka,kalkul pre "masy",atd. A radia to zhusta vysielali.A ludia to radi počuvali. / A nevieš si ani predstavit,ako som ja neznašal tuto "travoltacku hudbu"A čo som mal-dat si na chrbat napis " Rock navždy-disco nikdy"". Zober si nastup elektronickej hudby- to bolo reči od "umelcov",že to je umelina,že to nie je hudba,len programovanie atd. A opät-radia to vysielali a ludia s radostou počuvali. Zober death metal a podobne odnože metalu-vtedy tiež rockeri a heavy metalisti hovorili,že je to grcanie do mikrofonu a trtkanie gitar. A pozri,kolko fanušikov to má. Budeme o tom všetkom hovorit že je to sračka? Pre niekoho ano,pre niekoho nie.Nemožeme predsa chciet aby ludia počuvali len to, o čom si myslime,že je umenie.Na tom sučasna hudobna scena nefungujeAni nefungovala. .....Čo je hodnotnejšie?  Skladba  od XY alebo skladba od  WX ? Odpovede budu pravdepodobne 50:50.  ...Latka kvality a naročnosti...- kto určuje jej vyšku? ... Ja ? Ty ? Hudobnici? Recenzenti ? Vydavatelstva? Media? Poslucháči?...  Každy ju ma nastavenu ináč.   
« Posledná zmena: 02. Apríl , 2009, 09:32:53 od udry » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #602 kedy: 02. Apríl , 2009, 09:33:56 »

super napisane  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #603 kedy: 02. Apríl , 2009, 09:34:33 »

Rudy 100 bodov, presne a výstižne... Na zdravie!
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #604 kedy: 03. Apríl , 2009, 12:40:48 »

..."Billy Sheehan dostatocnou autoritou, ale aj on povedal, ze napr. v 80-tych rokoch panovala ovela vacsia umelecka sloboda, ako je tomu dnes"... No ale to sa hovorilo aj o 70-tych,aj o 60-tych. .Umelecka sloboda je to,že si každy môže vybrat čo chce tvorit a hrat. Si zober 70 roky Nastup disca-Boney M,Horučka sobotnajšej noci a dalšie. O tom sa tiež vtedy hovorilo,že je to sračka,kalkul pre "masy",atd. A radia to zhusta vysielali.A ludia to radi počuvali. / A nevieš si ani predstavit,ako som ja neznašal tuto "travoltacku hudbu"A čo som mal-dat si na chrbat napis " Rock navždy-disco nikdy"". Zober si nastup elektronickej hudby- to bolo reči od "umelcov",že to je umelina,že to nie je hudba,len programovanie atd. A opät-radia to vysielali a ludia s radostou počuvali. Zober death metal a podobne odnože metalu-vtedy tiež rockeri a heavy metalisti hovorili,že je to grcanie do mikrofonu a trtkanie gitar. A pozri,kolko fanušikov to má. Budeme o tom všetkom hovorit že je to sračka? Pre niekoho ano,pre niekoho nie.Nemožeme predsa chciet aby ludia počuvali len to, o čom si myslime,že je umenie.Na tom sučasna hudobna scena nefungujeAni nefungovala. .....Čo je hodnotnejšie?  Skladba  od XY alebo skladba od  WX ? Odpovede budu pravdepodobne 50:50.  ...Latka kvality a naročnosti...- kto určuje jej vyšku? ... Ja ? Ty ? Hudobnici? Recenzenti ? Vydavatelstva? Media? Poslucháči?...  Každy ju ma nastavenu ináč.   

ano, umelecka sloboda je presne nieco take, ako si napisal...lenze tu nejde o slobodu tvorit, tu ma kazdy. Tu ide o tlak vydavatelstiev a medii  a tym aj vyber toho, kto je pre nich dostatocne perspektivny a kto nie. O tom je ta sloboda a "sloboda". Neprekrucaj tu veci, lebo ja nehovorim o tom,ze si dany styl nenajde posluchacov. Prave vdaka mediam si kazda sracka najde posluchacov, pretoze uloha medii je papagajovat donekonecna hocico, za co v konecnom dolsedku dostane zaplatene, ci uz priamo, ci nepriamo. Ich uloha (ci uz vedoma, alebo nevedoma) je vytvorit urcity zvuk, prostredie do ktoreho v danej dobe niektory styl zapadne, alebo nezapadne. Inymi slovami modna vlna. Kazda modna vlna je z 90% tvorena zvrchu, maloco sa stane modou "zdola". Preco je to tak podla teba? Podla mna urcite nie kvoli umeleckej slobode, ale kvoli konzumu...Tento priemysel potrebuje vzdy nieco nove, aby sa predavalo, prave z toho isteho dovodu to potrebuje aj iny priemysel, potrebuju neustalu obmenu podecujucu novy odbyt. Nevidim v tom vela spravodlivosti (napr. suciastky v autach su tiez dimenzovane na urcity vek)...to len ako priklad z ineho sudka. Co sa tyka hudby, urcite je to kalkul pre masy, ako pises.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #605 kedy: 03. Apríl , 2009, 13:19:48 »

z hovna varite puding uz na 41 strane.
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #606 kedy: 03. Apríl , 2009, 13:21:51 »

jasne, radsej vsetci riesme ksefty s ampami
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #607 kedy: 03. Apríl , 2009, 13:30:51 »

presne.
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #608 kedy: 03. Apríl , 2009, 13:32:32 »

to potom staci otvorit jedinu temu "inzercia" a bude pokoj
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #609 kedy: 03. Apríl , 2009, 13:34:01 »

napisem zakkymu, pockaj  Bavím sa skvele ale no - sak sa neurazame hned, ze ?  Žmurk
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #610 kedy: 03. Apríl , 2009, 13:37:28 »

napisem zakkymu, pockaj  Bavím sa skvele ale no - sak sa neurazame hned, ze ?  Žmurk

ale v pohode, preco by som sa urazal Žmurk Ja si len myslim, ze je dobre sa niekedy trochu odlepit od zeme a riesit aj menej rukolapne veci, to je vsetko Na zdravie!
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #611 kedy: 04. Apríl , 2009, 10:26:37 »

V pripade, ze sa pocet posluchacov blizi k nule, tak asi aj hej  Žmurk
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #612 kedy: 04. Apríl , 2009, 10:56:11 »

:)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #613 kedy: 06. Apríl , 2009, 06:17:36 »

resp. ak sa pocet posluchacov blizi k maximu, tak je to jasna sracka ha ha ha
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #614 kedy: 06. Apríl , 2009, 10:32:00 »

resp. ak sa pocet posluchacov blizi k maximu, tak je to jasna sracka ha ha ha
Ale toto by nam uz nik nemusel uverit, ze to nie je slepa zavist z nasej strany  Žmurk
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
Strán: 1 ... 39 40 [41] 42 43 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.