styrioci
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 04. Máj , 2010, 10:22:42 » |
|
no moja povodna otazka znela ako nahravat gitaru v kapele kde je len jedna gitara styl ozzy osbourne bark at the moon... Ide mi o nahravanie doprovodu ci uz pod spevy ci pod sola... Nie sola!
nahras jednu gitaru, nahras druhu gitaru a tie rozhodis do sterea...ked chces dosiahnut hutnejsi zvuk jednotlivych gitar, tak ich mozes vrstvit tym, ze nahras znova dany track atd atd.. - uplne zjednodusene povedane..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 04. Máj , 2010, 10:55:51 » |
|
Ale neni. Lebo si ju možem dalej upravit,napr. časovo posunut,jemne rozladit pitchom,pridat basy,modulovat atd. A takto si možem upravit dalšie stopy. A tak z jednej nahratej stopy mam štyri,ktore si možem v mixe rozhodit ako chcem.
vidim ze inzinieri, fajnsmekri a odbornici sa ujali slova, potom prosim ta nezabudni aj pridat link tvojich revolucnych nahravacich metod
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 04. Máj , 2010, 11:00:23 » |
|
vidim ze inzinieri, fajnsmekri a odbornici sa ujali slova, potom prosim ta nezabudni aj pridat link tvojich revolucnych nahravacich metod
A čo tým chcel básnik povedat?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 04. Máj , 2010, 11:07:17 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
fataljoe
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 04. Máj , 2010, 11:07:35 » |
|
uz by to tu mohol fakt niekto kto s tym ma skusenosti vysvetlit po lopate ako pre kktov a bol by pokoj
|
|
|
Zaznamenané
|
Not everyone likes METAL.... FUCK THEM!!!!
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 04. Máj , 2010, 11:08:53 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 04. Máj , 2010, 11:11:20 » |
|
ze je to proste velka p*čovina, hlavne ak sa tu bavime o rockovej muzike a gitarach kde sa hlavne pouziva vrstvenie.. ake modulacie? Akoze jedna gitara bude cisto skreslena a druha s flangerom a pitchom? To ktore avantgardne zoskupenie pouziva? Akoze si rozhodim 4 gitary v mixe ako chcem? 3 do lava a jedna do prava?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
fataljoe
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 04. Máj , 2010, 11:13:33 » |
|
trosku mimo reakcia ..kedze ide o uzrejmenie podstaty studiveho standardu pri nahravani gitary ..nie detailne top secret guidelines how to make dream theatre sound out of atari n behringer kombo
|
|
|
Zaznamenané
|
Not everyone likes METAL.... FUCK THEM!!!!
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 04. Máj , 2010, 11:15:12 » |
|
vidite ho Branka, pochodil uz vsetky studia na slovensku, ma hlboke skusenosti v tomto smere a ked ma poradit zacinajucim gitaristom, jebe na to
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 04. Máj , 2010, 11:20:11 » |
|
trosku mimo reakcia ..kedze ide o uzrejmenie podstaty studiveho standardu pri nahravani gitary..
na to nieje potrebne mat nijake extra skusenosti, jednoducho sa to robi tak ako to bolo povedane, zaklad je ze nahras 2x to iste co pojde do stran.. uplne jednoducha vec, funguje to, nieje tam uz vela priestoru experimentovat takisto ako uz nejdes experimentovat s tym ci sa rano vyseres do postele alebo na zachode, na to nepotrebujes byt inzinier... potom su tu dalsie avantgardne sposoby ktore sa tu zatial pohybuju len v teoretickej rovine
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 04. Máj , 2010, 11:22:51 » |
|
ja s nahravanim mam slusne skusenosti, a je to tak, ako pisem. Ak hovorime o rockovej klasike: 2 gitary ako doprovodne, tak je ich najlepsie nahrat dvakrat. My sme kedysi skusali aj to, ze sme nahrali iba raz a urobili casovo posunutu druhu stopu, ale znie to ako kokotina. Nevravim, ze sa to vobec nerobi, alebo ze sa to neda, ale nahrate dvakrat je to ovela lepsie a hutnejsie. Sola su ina salka kavy, tam sa da variovat, ale myslim, ze nie sola boli temou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 04. Máj , 2010, 11:27:27 » |
|
trosku mimo reakcia ..kedze ide o uzrejmenie podstaty studiveho standardu pri nahravani gitary ..nie detailne top secret guidelines how to make dream theatre sound out of atari n behringer kombo A co viac chces ? Preco nepise napr. Musicman, ako nahrava, mixuje gitarove stopy ? Detailne TOP secret neexistuje. Kazda nahravka si ziada ine nastavenia, na ktore musis prist sam, vlastnym uchom a hlavne tak, co sa Ti paci, nie ? Studiovy standard dosiahne v studiu, nie doma. Potom tym padom nasleduju otazky typu: ale znie mi to napicu, co teraz ? navrstvil som tam aj maslo, cibulu a sunku... potom sa bude pytat o mix, zohratie v skladbe, atd...atd...adt...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mlha
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 04. Máj , 2010, 11:31:21 » |
|
Dobrá vec na tom keď nahráš dve gitary do strán je aj to že sa tak nejak "zlepší zvuk". Aj jedna gitara vie znieť dobre keď sa dobre odsníma, proste keď je ten základný zvuk po<>, ale keď nie je a nahrá sa to dvakrát do sterea tak to tomu strašne pomôže.
|
|
|
Zaznamenané
|
Rock it!
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 04. Máj , 2010, 11:34:03 » |
|
ja by som chcel len vediet ze ci sa teraz bavime o nejakom deme doma v skusobni na vlastnu past nech to ma nejaku priemernu kvalitu alebo je tato cela dnesna otazka smerovana 'ako mam s 1 gitarou spravit taky profi zvuk ako ma ozzy'.. lebo ak sa jedna o tu prvu tak - nahrajte to hlavne rovno, navrstvite gitaru aspon na 2 stopy ked nie na 4.. ak tu druhu tak- kupte si literaturu, skusajte, sledujte ukazky inych ludi (napr na sevenstring.org) a o takych 5 rokov sa vidime mozno 10
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 04. Máj , 2010, 11:36:32 » |
|
ja len nechapem, naco sa toto niekto tuna pyta, ked v dnesnej dobe staci trochu pogooglovat alebo pojutubovat a vsetko to tam je, este to tam ludia aj priamo ukazuju
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
|