Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 09:02:00
Strán: 1 ... 387 388 [389] 390 391 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 914865 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #5820 kedy: 21. August , 2015, 15:38:42 »

tie HB les pauly vobec nevyzeraju zle, az je to dost podozrive za take peniaze mahagonovy lp s lepenym krkom
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #5821 kedy: 21. August , 2015, 15:55:13 »

tie HB les pauly vobec nevyzeraju zle, az je to dost podozrive za take peniaze mahagonovy lp s lepenym krkom

Casom si mozno jednu HB zadovazim, dal by som potom report. Ten rozdiel medzi Gibsonom a HB tam urcite pocut. Akurat ale z toho porovnania vyplyva, ze sa low end dost zlepsil za posledne roky.

Ako aj napr. porovnanie SX strat s americkym standardom, ten rozdiel nie je kilometrovy, ale len 200-metrovy. :) 
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5822 kedy: 21. August , 2015, 16:06:48 »

Ale vsak vsetky gitary zneju cca rovnako, ako som to pisal uz davnejsie a viackrat. :) To by muselo byt velmi nepodarene padlo s uplne zle napajkovanou elektronikou, aby sme poculi nejake rozdiely. A o blind testoch nehovoriach. :) Gitary su subjektivna zalezitost, kde sa jedna skor o pohodlie, nez o "zvuk". O ten sa staraju ampy predsa.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5823 kedy: 21. August , 2015, 16:24:05 »

jednak sa lowendy od 90-tych rokov neskutocne zlepsili a jednak ako pise Branko, hrat to moze rovnako, ale hrat sa na tom moze uplne inac (samozrejme nemusi)  a fun faktor moze byt tiez velmi rozdielny...

dalsia vec je, ze profi znackovy nastroj by mal hrat dobre po celom hmatniku, jeden ton jak druhy, ocakava sa od znackoveho vyrobcu pri drahom nastroji, ze to ma vypiplane. lacak moze mat kadejake horsie znejuce polohy, kde-tu pri vytiahnuti struny zarezonavavat, zadrncavat atd., kedze sa u neho neocakava vo fabrike tak dokonale zaverecne dopiplavanie...
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5824 kedy: 21. August , 2015, 17:01:01 »

jednak sa lowendy od 90-tych rokov neskutocne zlepsili a jednak ako pise Branko, hrat to moze rovnako, ale hrat sa na tom moze uplne inac (samozrejme nemusi)  a fun faktor moze byt tiez velmi rozdielny...

dalsia vec je, ze profi znackovy nastroj by mal hrat dobre po celom hmatniku, jeden ton jak druhy, ocakava sa od znackoveho vyrobcu pri drahom nastroji, ze to ma vypiplane. lacak moze mat kadejake horsie znejuce polohy, kde-tu pri vytiahnuti struny zarezonavavat, zadrncavat atd., kedze sa u neho neocakava vo fabrike tak dokonale zaverecne dopiplavanie...

aj pri zohladneni vsetkych tychto faktorov sa mi zdaju tie cenove rozdiely (znackove vs. lacaky) velmi neumerne
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5825 kedy: 21. August , 2015, 17:30:01 »

aj pri zohladneni vsetkych tychto faktorov sa mi zdaju tie cenove rozdiely (znackove vs. lacaky) velmi neumerne

krajina povodu. plat americana (pripadne mexicana) vs. plat cinana, od cloveka co to montuje, cez soferov az po poslednych vratnikov. v USA sa skratka neda spravit nastroj s vyrobnymi nakladmi takymi, aby to na pulte stalo 199€.
« Posledná zmena: 21. August , 2015, 17:30:36 od rastis » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5826 kedy: 21. August , 2015, 17:31:40 »

krajina povodu. plat americana (pripadne mexicana) vs. plat cinana, od cloveka co to montuje, cez soferov az po poslednych vratnikov. v USA sa skratka neda spravit nastroj s vyrobnymi nakladmi takymi, aby to na pulte stalo 199€.
Ked to ovsem bude o skutocnom americanovi a skutocnom americkom plate.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5827 kedy: 21. August , 2015, 17:37:35 »

he ? nechapem ... akoze tie PRS Gibsony a USA Fendre su aj tak robene v Cine ?  Popiskujem si vsak to sa vie uz 20 rokov  Ja som čert.. ci ?
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #5828 kedy: 21. August , 2015, 20:30:56 »

Ked to ovsem bude o skutocnom americanovi a skutocnom americkom plate.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

pekny clanok o cene prs gitar

http://www.ultimate-guitar.com/news/industry_news/paul_reed_smith_reveals_what_decides_the_price_of_a_mass_produced_guitar.html

inde som cital ze fender aj gibson maju najvacsiu cast zisku z mimo gitarovych casti produkcie

Cize tie gitary su este asi celkom lacne :)

Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5829 kedy: 21. August , 2015, 21:15:34 »

pekny clanok o cene prs gitar

http://www.ultimate-guitar.com/news/industry_news/paul_reed_smith_reveals_what_decides_the_price_of_a_mass_produced_guitar.html

inde som cital ze fender aj gibson maju najvacsiu cast zisku z mimo gitarovych casti produkcie

Cize tie gitary su este asi celkom lacne :)

Veru, aj ked nic nove v podstate...  Na zdravie!
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5830 kedy: 22. August , 2015, 08:50:21 »

Lenze tu si priplacas za znacku, symbol, historiu atd. Navyse to mas aj ako bezpecnu investiciu, kedze na tom neprerobis a tie gitary si tie ceny prave pre aj tu ich extra "nemuzikantsku" hodnotu drzia. Hocikedy to predas za rovnake prachy (niekedy aj za viac), aj najdrahsie modely. Cinsky lacak mas prave skor nepredatelny, resp. stratovy. Cize aj ked tie najdrahsie nove Gibsony stoja 10 tisic $, predaju sa hocikedy. Cize je v podstate uplne zbytocne riesit, preco to tolko stoji atd. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5831 kedy: 22. August , 2015, 08:56:36 »

Ale vsak vsetky gitary zneju cca rovnako

V nahravke casto ano, ked na ne ale hras, tak nie. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #5832 kedy: 25. August , 2015, 14:57:34 »

V nahravke casto ano, ked na ne ale hras, tak nie. :)

Tak aby tie nahravky naozaj dobre zneli, treba asi toto: http://www.gibson.com/Products/Pro-Audio/2015/Les-Paul-Reference-Monitor.aspx

Hlavne pre Gibsonakov  ?§!.  Bavím sa skvele  Zdravíčko

Fender ma zase taketo nieco: http://intl.fender.com/en-SK/features/premium-audio/

« Posledná zmena: 25. August , 2015, 15:01:19 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5833 kedy: 25. August , 2015, 15:03:18 »

Tak aby tie nahravky naozaj dobre zneli, treba asi toto: http://www.gibson.com/Products/Pro-Audio/2015/Les-Paul-Reference-Monitor.aspx

Hlavne pre Gibsonakov  ?§!.  Bavím sa skvele  Zdravíčko

Fender ma zase taketo nieco: http://intl.fender.com/en-SK/features/premium-audio/

:) to uz je normalne trapne taky marketing
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5834 kedy: 27. August , 2015, 10:20:28 »

Pekny zvuk s tou starou plexinou.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 387 388 [389] 390 391 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 22 otázok.