Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 16:49:11
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cyklické zahlcovanie CPU  (Prečítané 8613 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« kedy: 07. Marec , 2009, 17:36:26 »

Opäť som sa pustil do nahrávania nejakých nápadov na Cubase a vynoril sa problém. Cubase z času na čas začal sekať, takže nedokázal prehrať ani kompletný projekt bez zadrhávania. Zistil som, že to robí vtedy, keď sa procák zahltí na 100%. Povyhadzoval som zo stôp jeden plugin, o ktorom som si myslel, že je akýsi pažravý. Je to sada efektov TC Native bundle a keďže som ju používal na reverb, kompresor a EQ, tak som si povedal, že sa to dá urobiť aj ručne s Cubasáckymi efektami. Čiastočne pomohlo, ale problém je tu stále.
     Navyše, keď som pozeral do task managera, tak to vyzerá, že CPU sa zahlcuje cyklicky, ale z ničoho nič. Priložil som screenshot. Počas neho som mal otvorený virtuálny aparát Line6 Guitar Port (standalone) a Cubase SX1. Nič som nerobil, neprehrával, nenahrával, neklikal. CPU sa napriek tomu zahlcuje do 100%, sama od seba. Iste, cracknutý Cubase, pod nim cracknutý Battery, to môže robiť divy, ale doteraz som tieto problémy nemal.

Komp je laptop Gateway, AMD Ahlon 3700+, 64bit, HDD 100GB, XP+SP3 (originál), 1GB RAM

* plocha.JPG (212.46 KB, 1280x800 - prehliadnuté 435 krát.)
Zaznamenané

kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #1 kedy: 07. Marec , 2009, 17:57:23 »

Odporucam sa poobzerat po moznosti smart disable. To vypina vsetky pluginy podla toho, ci akurat hra/nehra. Tento poroblem som mal aj ja a uz mam klud. A to mam ine delo v porovnani s tvojim compom. Žmurk
Zaznamenané

RED DEBILS
PalinkoZa
pravidelný návštevník
Príspevkov: 151

« Odpoveď #2 kedy: 07. Marec , 2009, 18:06:17 »

a preinstalovat soft si skusal ?
Zaznamenané

Randall G3 150W, Laney 200W
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 07. Marec , 2009, 18:18:32 »

Palinko: Neskúšal.
Kmotor: Si si istý, že Cubase SX1 túto funkciu má? A ak áno, je otázne, či by bola niečo platná. Ako vidíš z obrázku, CPU sa zahlcuje aj keď sa v Cubase nič nedeje.
« Posledná zmena: 07. Marec , 2009, 18:19:29 od Altostratus » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 07. Marec , 2009, 19:58:07 »

altostratus, si si isty, ze ti to robi cubase? resp ked uz pozeras do toho taskmanagera, pozri si ci je to naozaj ten proces (cubase), ktory zahlcuje procak.. resp predpokladam, ze vsetky nepotrebne kktiny mas povypinane
« Posledná zmena: 07. Marec , 2009, 22:34:59 od styrioci » Zaznamenané
PalinkoZa
pravidelný návštevník
Príspevkov: 151

« Odpoveď #5 kedy: 07. Marec , 2009, 20:52:12 »

niekde som cital, zataz CPU moze sposobovat aj proces ctfmon.exe , ale to je register Winu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Randall G3 150W, Laney 200W
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 07. Marec , 2009, 22:16:31 »

Styrioci: Hej, keď nahrávam do Cubasu, povypínam všetko ostatné, vrátane Skype, Trillianu, dokonca vypnem aj WiFinu a antivírák. Keď mám spustený Guitar Port a Cubase, záťaž CPU osciluje medzi 30 a 40 percentami, okrem tých cyklických špičiek, ktoré sa objavujú bez zjavnej príčiny. Inak TM mi v takomto stave ukazuje 40 procesov, to je myslím zhruba normálny počet. Aj keď pri pohľade na ne netuším, čo z toho je nevyhnutné a či tam medzitým nečíha dačo, čo mi ani antivírák neodchytil.
Zaznamenané

urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #7 kedy: 07. Marec , 2009, 22:24:48 »

zohnat si novsi cubase a pouzivat freeze. Alebo zohnat lepsie CPU.  Popiskujem si
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #8 kedy: 07. Marec , 2009, 22:25:59 »

Robi to len ked mam pustene Cubase? Pozrel si uz ktory proces to robi?
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 07. Marec , 2009, 22:36:43 »

zohnat si novsi cubase a pouzivat freeze. Alebo zohnat lepsie CPU.  Popiskujem si

Kukni sa vyššie, aké mám parametre. Odmietam kvôli tomuto kupovať nový procák, je to blbosť. Problém je niekde inde.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #10 kedy: 07. Marec , 2009, 22:39:22 »

Problém je niekde inde.

H2O
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #11 kedy: 07. Marec , 2009, 22:51:59 »

Skus vylucovaciu metodu. Okrem toho si stiahni process explorer, tam je toho vidiet o dost viac. Este ma napadlo, nemas nejaky USB disk, alebo nieco take? USB dost vytazuje CPU.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 07. Marec , 2009, 22:54:17 »

H2O

Hej, už som písal, že je možné, že leví podiel na prúseri má kombinácia cracknutého Cubasu a cracknutých pluginov. Ale už som robil aj iné projekty na tejto istej zostave a nepamätám si, že by to takto sekalo. Niekedy sa dokonca zosype XP a objaví sa BSOD. Dvakrát sa mi vypol komp, takže je možné, že sa CPU prehrieva. Alebo nejaký iný komponent.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #13 kedy: 07. Marec , 2009, 22:57:06 »

Je bezne, ze systemovy proces lsass, alebo nejaka sluzba zblbne a zacne vytazovat procesor na 100%. Mal som minule podobny problem, bola to nejaka zbludila Microsoft vychytavka, ktora pomaha uvolnovat pamat, alebo nieco take.

Podobnych pripadov je plny internet.
« Posledná zmena: 07. Marec , 2009, 22:57:31 od Martinlm » Zaznamenané

urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #14 kedy: 07. Marec , 2009, 22:57:10 »

Kukni sa vyššie, aké mám parametre. Odmietam kvôli tomuto kupovať nový procák, je to blbosť. Problém je niekde inde.

ja mam 4000+ a 2 giga RAM a seka to tiez, akurat nie takto cyklicky ale vyslovene pri playbacku, ked fici naraz vela delayv reverbov a VST inštumentov, ale mozno to zalezi od pluginu. Inak co som si tiez vsimol z jedneho HaLionOne samplu trpi CPU menej ako z ineho. Pritom je to jeden a ten isty sampler.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.114 sekund, 23 otázok.