Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 18:11:05
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Basa v nahravke  (Prečítané 6707 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #15 kedy: 20. Marec , 2009, 22:25:33 »

tiez som si kedysi hovoril, ze toto sa neda a nepocujem a nechapem ako to niekto da iba podla sluchu a postupne to prichadza same. niekedy si treba nad nieco sadnut a sledovat ton po tone inokedy si staci vypocut a zfleku to zahras - hlavne, ked mas napocuvane a odohrate vela od nejakeho interpreta a poznas jeho "rukopis"
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #16 kedy: 20. Marec , 2009, 22:46:11 »

Neda sa, ale mozes skusit pridat niekde medzi 80 - 150Hz, tam ma basa telo. V 1 z 1000 pripadov to moze zabrat.
Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #17 kedy: 20. Marec , 2009, 22:58:38 »

4oči ono sťahovať sluchom basu a gitaru je dosť veľký rozdiel. gitary sú väčšinou oveľa zreteľnejšie.

inak skús otabovať AJFA pre basu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #18 kedy: 20. Marec , 2009, 23:09:06 »

vela spravia dobre repraky alebo sluchatka
a hlavne, treba tomu ohulit a mat kvalitnu skladbu, z nejake 500x prekonvertovanej mp3 to pojde tazko

ja teraz hravam na base s jednou kapelou, tak mam casto podobny problem...ale dnes som mal totalne vyhulene repraky a ked som bol v kuchyni tak som zo svojeje izby tu basu krasne pocul :) kazdy ton...dosiel som do izby a hucalo tam vsetko ine, ale mimo izby davala totalne len basa

tak len skusaj, v najhorsom pripade taby, ale to moc neuznavam, ucho neojebes, v tych taboch su casto chyby a hlavne ked to odpocuvas tak si trenujes sluch, orientaciu na hmatniku atd atd
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #19 kedy: 20. Marec , 2009, 23:13:57 »

4oči ono sťahovať sluchom basu a gitaru je dosť veľký rozdiel. gitary sú väčšinou oveľa zreteľnejšie.

inak skús otabovať AJFA pre basu  Bavím sa skvele
tak su nahravky, kde tu basu nepocut a su nahravky, kde basu krasne pocut...zas nechcem aby sa to, co pisem,  chapalo zle, ale stale si myslim, ze ak ma chalan ako voditko tab a pocuje ten rozdiel, ze su tam chyby oproti original nahravke, tak by nemal mat problem podla sluchu to doladit. staci len maly, hoc tazky krocik, preniest to, co pocujem, na hmatnik.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #20 kedy: 21. Marec , 2009, 12:57:31 »

skusal si uz stiahnut basu ? v beznych pesnickach ju ani nieje pocut, no keby su ju vypol, tak by si hned zaznamenal plochost. asi to uz isty cas pocuval a nedarilo sa mu to, tak sa obratil sem s otazkou. isto, ze ked to budes 1 den pocuvat, tak na nieco prides, ale som zvedavy, kto by to robil. Clovek je tvor, co si rad veci ulahcuje.
Zaznamenané

Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #21 kedy: 27. Marec , 2009, 15:49:44 »

Ono v Guitar pro je niekedy ta basa spravena len tak aby tam bola nejak sa s nou neseru preto by som si ju chcel v nejakych skladbach doladit. stalo sa mi ze som sa naucil basu podla guitar pro v skladbe ktoru som uz dlhsie nepocul a potom ked som si ju pustil pocuvam ze basa tam hra kus nieco ine...Ucim sa teraz enter sandman pozeral som nejake videa na youtube a kazdy to hra trochu inac tak som chcel stiahnut basu z originalu...Konkretne v tejto skladbe sa to ako tak da ale v inych skladbach je basa fakt zle rozoznatelna
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #22 kedy: 16. Máj , 2010, 22:37:58 »

Neda sa, ale mozes skusit pridat niekde medzi 80 - 150Hz, tam ma basa telo. V 1 z 1000 pripadov to moze zabrat.

Suhlas, ale prieraznost ma celkom niekde inde, takze take jednoduche to nemusi byt. A vytiahni ju tam (inde), vytiahnes aj spev.  Na zdravie!
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.