guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 09. Jún , 2005, 12:35:35 » |
|
Ako vidím je tu zasa ne debatu niečo neporovnatežné, ale bude to o tom čo človek hrá a hlavne ako je univerzálny. Nikto kto chce hrať Jazz si nekúpi MB+MM a opačne a pokiaž má človek peniaze a baví ho to kúpi si obe, a je po polemike. :o))
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 09. Jún , 2005, 12:57:12 » |
|
Táto debata je asi o podobná, ako tá o najlepšom gitaristovi. Skúšal som viac Marshallov, ale to čo som z nich chcel dostať, sa nedalo. Proste ma strašne sklamali. Nepoviem, ten starý zvuk, čo z toho lezie je fajn, ale keď nechcem hrať len starý rockandroll a sóla, ktoré k tomu patria, aj keď sú fajn, tak mi je to nanič. A je to strašne tvrdý nepoddajný zvuk na spracovanie. Na gitare by sa malo hrať žahko, tak ako keď na nej hrá človek v noci bez zapojenia do aparátu a počúva len jej čistý zvuk. Vežmi pekne sa pracuje so zvukom každého tónu a nechcem aby mi to aparát kazil a ja som sa mu musel prispôsobovať. Rastisova kópia Mesy sa ma páči, lezie z toho fajn zvuk, pekne sa s ním pracuje.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 09. Jún , 2005, 13:39:32 » |
|
PITU;Tvoj nazor je ok,nesuhlasim len s prirovnanim debaty.Cielom tejto debaty nie je hladat najlepsi aparat /boze chran/ale dat nazory na to v com su tieto dve /momentalne snad najvyhladavanejsie/znacky zaujimave vo vzajomnom porovnani.Nie je cielom aby vzisiel vitaz,ale aby padlo co najviac postrehov k obom znackam a ich zrovnaniu.Kazda je uplne ina a mna len zaujimalo preco maju marshallisti radi marshall a preco mesa-isti maju radi mesu a zoroven ich nazor na ten druhy aparat.Prosim nechapte to nikto,ako hladanie vitaza.Jedna sa o vase skusenosti a dojmy z oboch aparatov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 09. Jún , 2005, 14:36:11 » |
|
Nepochopil si ma, presne tak som to myslel, že je blbosť hžadať víťaza, lebo každý má rád niečo iné.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 09. Jún , 2005, 15:15:29 » |
|
Suhlas.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 13. Jún , 2005, 11:31:15 » |
|
no pekna debata, som si aj precital a zabil slusnu polhodinku Ja by som sa priklonil k tej Mese. Bud ten King Road ako karpathorky (lebo na tom hra petrucci) alebo rada Mark III alebo IV. Osobne poznam dvoch ludi co vlastnia Mesa hlavy a obe hraju fantasticky. Mne sa ten zvuk proste paci. Ja vlastim Marshall JCM900 SL-X a som spokojny. Tento aparat ma nahutnejsie skreslenie co marshall v lapovych hlavach ponuka. Hram cez to priamo gitara-> aparat a ked sa naserem, tak toho malmsteena z toho dostanem cez moj (skoro)strato. To sa mi paci. Zasa kebyze tam zapojim Les Paula tak mam zakka wylda alebo slasha. Ale este som nehral s poriadnou gitarou (les paul, strato)cez ten moj marshall, tak ten zvuk co z toho vie vyliest este len pride. A tie financie rozhodli aj v mojom pripade. Marshall je predsa len lacnejsi, ale mam poriadny pravy lampovy zvuk, ktory nesklame. Ked nasetrim, tak si samozrejme kupim tu Mesu.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 13. Jún , 2005, 11:36:28 » |
|
a este ako hovori Vadim. Na mesaboogie musis byt inzinier. Milion nastavovaciek, 30 potakov z predu a to este co je vzadu. Marshall je pre rockerov. Prides najebany jak rit, pichnes gitaru, vsetko doprava a hras ROCK N ROLL.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 13. Jún , 2005, 13:19:34 » |
|
Neskresluje JCM900 nahodou cez polovodicove diody? Mozno na tom nezalezi, ale pravy lampovy zvuk to nie je. Hlavne ze hra, ako hra
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 13. Jún , 2005, 14:17:51 » |
|
to ja take podrobnosti zasa neviem. A aky zvuk to je, ked nie lampovy ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 13. Jún , 2005, 16:12:46 » |
|
Originally posted by iMbUS to ja take podrobnosti zasa neviem. A aky zvuk to je, ked nie lampovy ? To sa spytaj marketingoveho oddelenia f. Marshall .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 13. Jún , 2005, 16:15:34 » |
|
Originally posted by iMbUS ...Ja vlastim Marshall JCM900 SL-X a som spokojny. Tento aparat ma nahutnejsie skreslenie co marshall v lapovych hlavach ponuka... Vyrocny model 6100 mal skreslenia viac, aj stal viac prachov, ale SL-X hrala aj tak lepsie (a to sa mi veru tazko o nejakej JCM 900 hovori ).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 13. Jún , 2005, 16:29:30 » |
|
nema nahodou vadim mesobugi? lebo ak ano tak sa divim ze si ju obcas na koncertoch dokaze zostelovat:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
kubo
okukávač
Príspevkov: 0
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 13. Jún , 2005, 16:41:38 » |
|
myslim ze co sa tyka serie JCM900 tak bolo nejak viac roznych verzii, niektore boli cisto lampove, niektore dokreslovali diodami ale nie som si 100% isty..... inac co sa mna tyka tak jednoznacne MARSHALL RULEEEZZZ:.... mam rad ten stary klasicky marshallovsky zvuk... a hlavne su jednoduche na ovladanie, kdezto taky Dual Recto od Mesy pomooooc... sak to by som sa zblaznil z tych prepinacov,cudlikov a potakov MB Marky su v pohode vdaka EQ z toho ide fakt dostat rozny zvuk ale na marshalla to nema :D dual recto je podla mna zbytocne prekomplikovany a drahy zosilovac ale hlavne sa mi nepaci jeho zvuk, nema to vobec take pekne stredy len taka basovo vyskova pila to je taky zvuk do V co je podla mna na gitaru hovadina... akoze do numetalu a takych stylov sa to asi hodi lebo u vacsiny mladych akoze numetalistov vidno vacsinou tieto aparaty ale ja by som to nechcel ani zadarmo to keby mi nukali JCM800 tak by som sa nedal presviedcat. ked to tak zhodnotim viac sa priklanam k marshallu a proti mesa boogie nemam nic ( s vynimkou dual recto :D)aj ked suhlasim s nazormi ze era marshallu bola fakt tak v 80tych rokoch a dnes frci viac mesa - proste je to nove, moderne a ma to fakt tu vyhodu ze hra dobre aj pri nizkej hlasitosti bez ""krmitka"". podla mna su styly kde si aj dnes marshall najde svoje miesto - neviem si predstavit takeho Angusa ako by mal za chrbtom Mesu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 13. Jún , 2005, 17:08:43 » |
|
Originally posted by kubo ...to je taky zvuk do V co je podla mna na gitaru hovadina... Stredy si v doprovode stahovali zo zvuku odjakziva vsetci gitaristi, to urcite nie je vynalez sucasnych tvrdsich kapiel (pocuvni Master of puppets z pred 19-tich rokov). Na Markoch ani ine nastavenie EQ nenajdes. Marshally boli odjakziva typicke tym, ze mali oproti inym znackam stredov uz od prirodzenosti pomenej. A myslim, ze co sa tyka zapojenia v rade JCM 900 existovala len jedna verzia, taka ako spomenul MartinLM - s diodovym skreslenim. Rozdiely boli iba v koncepcii - dvojkanal (4100, 4500), jednokanal (2100, 2500) a jednokanal so zvysenym skreslenim (2100 SL-X, 2500 SL-X). A vyrocny 6100, ale ten vlastne ani nepatril k JCM900.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 13. Jún , 2005, 18:00:07 » |
|
....no skoda,z nevidime do buducnosti,ale podla mna:Marshall tu bude hrat prvu ligu aj za dalsich 50 rockov a mesa mu bude iba sekundovat,tak,ako poslednych 30 rokov.Terajsi stav je vynimka vdaka nu-metalu a pod..Mesa je len po<> aparat,ale hrat na marshall je zivotna filozofia!V prospech mesy hovori,ze zlu mesu som este nevidel,ale pruser od marshallu uz ano.Ja samozrejme hovorim o OZAJSTNYCH marshalloch.....ale nech znacky medzi sebou superia.To je pre gitaristov len dobre.Netvrdim,ze by som nevymenil marshall za mesu.....ale to by ma mesa musela presvedcit./v porovnani s marshallom/Mne su ukradnute parametre....taka lampa....hentaka lampa....spekulovat sa da s jednym aj s druhym.....ale mna marshall proste dostal.....ale mesa sa tiez urcite nestala elitou len tak pre nic-za nic....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|