Trosku oprasim skutocny kontext tejto temy a to zrovna JCM800 vs. Dual Recto.
Takze mal som celkom hudobny Silvester. Kamarat, ktory sa vratil zo statov mi zavolal, ze ma v pivnici nejake aparaty, ci chcem prist vyskusat. Nevedel som, o co sa jedna, ale tesil som sa. Nasiel som tam stary Marshall JCM 800, ale 50 watt verziu, Fender Bassman 50 watt verziu a velky 2*15 box Fender (ano, je bassgitarista).
Spomenul som si na RobG slova, ze jeho Marshall JCM800 zmetie zo stola Dual. Teraz budem pisat svoje dojmy, cisto subjektivny pocit.
Pozhanal som si na test Dual Recto 3 kanal, aby som vedel zhodnotit, co zmetie zo stola co.
Vsetko som skusal do Orange boxu pomocou Greben stratu a mojej vytunenej Ibanez s BKP pickups.
Najprv sme zapli toho marshalla - klasika, vsetko doprava, dokreslil som TS9, neskor Maxonom 808 a uplne nakoniec som to boostol Fulltone fatboost. Zvuk bol rocknrollovy, rockovy, nestratil sa v kapele, ale bol viac ukricany, nez aby som mal pocit, ze spieva. Po upraveni korekcii a stiahnuti vysok (ktore btw velmi smiesne reagovali, tzn. velmi jemne - ziadny EQ by tam nemusel byt okrem vysok, tie su najcitlivejsie na tej hlave) znelo solo dost pekne, tak Moore-ovsky, ale pod rukami som citil blato. Blativy zvuk cely cas (po nakopnuty sa jemne spevnili basy, ale nic moc). Ja mam radsej, ak je zvuk pevny a farba zvuku nie taka ukricana. Nekupil by som si tento aparat. Mozno keby som hral iny styl, pripadne nieco uplne ine. Musim ale povedat, ze touto vytocenou 50tkou som nepocul bubenika - je to dost silny aparat. Este ma napadlo, ze vymenou vhodnych elektroniek by sa zvuk mohol spevnit.
Tak som zapol mne srdcu blizsi Dual. Aj ked ho velmi doverne a dobre poznam hned som sa vrhol na skreslenie a tam je EQ veru ovela ovela OVELA citlivejsi. Zvukova skala je od brutalneho crunchu, cez neskutocny rocknroll po tvrdy a pevny metalovy zvuk. JCM 800 sa pred tymto ampom fakt tisko schoval a ani som netusil, ze este je v skusobni. Ten zvuk ma bavil. Viac ani nema zmysel pisat, je to uplne iny aparat a rozhodne U MNA vyhral Dual.
Samozrejme... vela robi box, vela robia gitary, ale vysledok je jasny. Stavnaty zvuk ma ted Dual, veru. Zaujimave, ze cez Mesa box sa mi vobec nepaci.
PS: Ten Fender Bassman je fakt vyborny aparatik, krasne kresli, je hlucny jak hovado. Kombinacia Tele a toto moze byt velmi nebezpecna !