Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Celestion vs. Celestion

Started by kos99, 29. Máj , 2009, 22:47:23

kuna

Mam bednu 412 img stage line G12T75-16 hra to jak krava

Roberto

Quote from: bubucci on 21. Máj , 2013, 14:32:43
G12-65 bych si taky rad zkusil, akorat sa daju spatne sehnat :(

Ty nove Greenbacky - 65W mam v 2x12 boxu cca mesic a je to dobre repro. Vcelku rychlo sa rozehrali. Akorat tech basu je tam mozna aj o zbytecne moc...

presne preto ich kombinujem s greenbackom. na marshallovi mam kazdopadne basy na minime aby to nerobilo gulas.
"Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me." ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."

Branko

Quote from: bubucci on 21. Máj , 2013, 14:32:43
G12-65 bych si taky rad zkusil, akorat sa daju spatne sehnat :(

Ty nove Greenbacky - 65W mam v 2x12 boxu cca mesic a je to dobre repro. Vcelku rychlo sa rozehrali. Akorat tech basu je tam mozna aj o zbytecne moc...

Ja mam zalusk ale na Celestion G12H-75 Creamback, ktory ma vyssiu citlivost.

PanTau

Quote from: kuna on 21. Máj , 2013, 15:25:28
Mam bednu 412 img stage line G12T75-16 hra to jak krava

A to si menil? lebo tam sa take nedavali. Maju v nazve nieco 75, ale celestion to urcite nie su. Ale sak je to fuk, ket to hra ako ma.

bubucci

Quote from: Branko on 21. Máj , 2013, 16:21:38
Ja mam zalusk ale na Celestion G12H-75 Creamback, ktory ma vyssiu citlivost.
tak tady na ty su este zvedavejsi, klasicke G12H30 me prijde jako jeden z nejlepsich pro rockovu muziku.

Dival jsem sa na ty ceny u Thomanna a ty Hcka su o cca 10E drazsi nez G12M a navic nejsu skladem. Na kytarach jsem ten G12M-65 kupoval za 75E /ted uz je tam 100E/  a u thomanna  chcu snad 120E  :(
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...

Branko

Quote from: bubucci on 21. Máj , 2013, 17:01:05
tak tady na ty su este zvedavejsi, klasicke G12H30 me prijde jako jeden z nejlepsich pro rockovu muziku.

Dival jsem sa na ty ceny u Thomanna a ty Hcka su o cca 10E drazsi nez G12M a navic nejsu skladem. Na kytarach jsem ten G12M-65 kupoval za 75E /ted uz je tam 100E/  a u thomanna  chcu snad 120E  :(
G12h30 je co ? toto ? http://kytary.cz/celestion-heritage-g12h-75hz-8ohm-30w/HN120638/

bubucci

G12H30 70th Anniversary

Na to ze ma 30W ma dost mohutny zvuk oproti treba greenbacku.

Branko

Quote from: bubucci on 21. Máj , 2013, 17:15:27
G12H30 70th Anniversary

Na to ze ma 30W ma dost mohutny zvuk oproti treba greenbacku.

http://celestion.com/product/26/heritage_series_g1265/

Nad tymto este rozmyslam. Bud ten alebo Creambacky. Pri tom Heritage ma stve akurat 97 dB, mam rad 100vky.  ;D

kuna

Tie repra nie su nijako oznacene len drobnym pismom G12T75-16 su to celestion ci?skusal uz niekto takuto bednu?

Branko

bubucci

no sak to su ty, o kterych tu psal RobG, ne ?

Branko

Quote from: bubucci on 21. Máj , 2013, 19:02:39
no sak to su ty, o kterych tu psal RobG, ne ?
Uz sa stracam v tych oznaceniach... RobG pisal o G12 65 T. Co znamena to T-cko ?

bubucci

to su oznaceni vahy magnetu, H/heavy/, M/medium/, L/light/, T je novodobejsi oznaceni M magnetu. G12M-65 /na strankach celestionu jako Heritage/ byl prave predchudce G12T75.

RobG

Presne...oni ich robia ako reissue, ale tie pôvodne, ktorémimo iných používa R.Ford, mi sedia viac, nez tie nové .

Lario1

Mne osobne sa z lacnejších repro páčil Celestion Seventy 80. Bol to za tú cenu podľa mňa skvelý reprák, ak by niekto chcel ušetriť pri skladaní nejakej bedne, tak odporúčam... Z low endu som ešte počul Celestion Rocket 50, ale ten znel dobre len v nejakej Marshall bedni, tuším MC séria, pod hlavou Peavey Valveking to znelo dosť Marshallovsky... Ale okrem toho som ho mal možnosť počuj v Laney bendi a tam to bolo strašné, proste typ zvuku, ktorý sa na skúšobňovom aj koncertnom fóre stráca...
Z klasických bežne používaných sa mi najviac páči Celestion G12T75, tomu zvuku asi fakt nemám čo vytknúť (v Marshall 1960 bedni) a najnovšie mi tento týždeň príde prvý reprobox, v ktorom je Celestion V30 a toľko sa o ňom hovorí, ale ešte som na tom nehral, preto som veľmi zvedavý. Podľa ukážok veľmi v pohode, ale neviem ako sú dôveryhodné a ako sa to bude správať s tom konkrétnom boxe a hlavne pod mojou hlavou... Takže toľko moje postrehy.