rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 19. Jún , 2009, 10:32:40 » |
|
OK Duroslav, uz som ticho. kup si dubovu latovku, odyhuj ju mahagonom a je Ti pritom zelam vela stastia. kludne nam sem davaj priebezne fotky. ja by som tu gitaru nerobil a keby hej, tak nejaku tvarovu napodobeninu z mahagonu, lebo by som mal istotu, ze z mahagonu bude hrat ako ma
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 19. Jún , 2009, 17:48:00 » |
|
Nejaky link? Lebo mna to vazne zaujima, chcem si overit fakty...ja som to zatial necital nikde, z mahagonu ma byt krk, korpus nie...
Ale no tak. To si mam pamätat zdroje za poslednych pár rokov? Zvlašt ked ma ta gitara extra nezaujíma.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cutaj
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 19. Jún , 2009, 20:46:00 » |
|
duroslav , ak robis prvy kus tak je to jedno aky material "pokazis " neber to v zlom aj ked sa budes snazit , uz pri piatom kuse by som material vyberal... skus vyrobit nieaky prototyp kde zistis co a ako .....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 19. Jún , 2009, 21:08:39 » |
|
duroslav, chces sa nasilu opicit s dajakou kokotinou...lebo nehnevaj sa, dub je fakt strasna kokotina, z toho si vystruhaj stolik alebo zarubne do dveri..alebo chces tu gitaru, ze sa ti paci tvar? alebo nebodaj zvuk?
kebyze mas presny vykres, nejake presne info o materialoch, pripadne aj nejake info, ze si z toho dubu niekto naozaj postavil repliku a hra to, tak nepoviem ani makke fň. ale ty sa ohanas nejakymi polovicatymi informaciami, ze vraj mozno dub, pritom dalsi tvrdia, ze mahagon. zevraj je duta a mal tam byt f otvor (vies ako presne je vo vnutri vybrata?) atd atd.. vsak aj kadejake tie kopie mayoviek sa nerobia z dubu. byt na tvojom mieste, tak sa vyseriem na vsetky famy dube s dutinami a zozeniem si seriozne drevo, z ktoreho sa bezne robievaju nastroje na gitaru s plnym telom - jelsa, mahagon, topol, jasen, lipa, korina, javor, orech...ked chces nejaku exotiku, tak na top si zozen nejaku dyhu z netradicnej dreviny - palisander, cocobolo, zebra wood, koa, bubinga, wenge, pripadne nejaky javor s peknou kresbou alebo nieco podobne. moj skromny nazor.
pri pouziti beznych drevin mas istotu, ze to bude hrat normalne.. pri dube boh vie
|
|
« Posledná zmena: 19. Jún , 2009, 21:09:10 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Racius
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 20. Jún , 2009, 16:08:23 » |
|
Možno ani samotný Brian May nevie z akého dreva to je súhlasím so 4okom, na seriózny nástroj seriózne drevo, na pokusy pokusné drevo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 21. Jún , 2009, 07:49:31 » |
|
Na druhej strane - Brian mal tiež len jeden pokus a žiadne skúsenosti - vyšlo to. Tažke máš to 50 na 50.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
duroslav
nováčik
Príspevkov: 30
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 22. November , 2009, 01:38:20 » |
|
od 2:00...
Aky je to krk tvaru "C"?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 22. November , 2009, 09:34:29 » |
|
Už sa teším na čas keď sem duroslav dá ukážky a bude to hrať dobre. S radosťou budem sledovať reakcie. Možno už žiadne nebudú...
Keď to bude hrať zle, tak budú všetci písať - veď som Ti to hovoril, že z duba sa gitary nerobia!!! A pritom môže byť chyba v niečom inom...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 22. November , 2009, 09:41:58 » |
|
Ano, dub neni moc vhodne drevo, ale Mayovka je dost duta gitara, nielen v casti s potenciometrami, ale dokonca i v hornej polovici korpusu...vdaka tomu vraj dost rezonuje...May chcel vraj aj spravit F otvor, ale upustil z toho
Rád by som videl a počul nejakú gitarku z dubu, ktorá nehrá. Všetci tu píšu, že dub nie je drevo na gitary, ale príklady o tom, že dub nehrá tu nevidím. Len pokračuj a uvidíš sám.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 22. November , 2009, 11:20:43 » |
|
Rád by som videl a počul nejakú gitarku z dubu, ktorá nehrá. Všetci tu píšu, že dub nie je drevo na gitary, ale príklady o tom, že dub nehrá tu nevidím. Len pokračuj a uvidíš sám.
daj priklad gitary vyrobenej z dubu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 22. November , 2009, 11:38:04 » |
|
... Možno už žiadne nebudú.....
preco - myslis, ze sme tu vsetci jesitni jebovia, a ide nam o to, aby sme mali pravdu ? mne je u prdele, kto si co a ako a z coho robi... akurat ked sa ma na nieco pyta, tak odpovedam podla nazoru, ktory na vec mam - to je cele... no co Duroslav - uz si zohnal dub a dyhu ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 22. November , 2009, 11:49:40 » |
|
problem je ten, ze vacsina tych gitar je z dubu len z casti, vacsinou top, kvoli zaujimavej kresbe (podobne aj ta, co dal ty, vacsina tela je z jasena, chalan to tam pise). mayovka ma z dubu hmatnik a stredny pas v tele a boky, cize vnutro je dute a spodok a vrch je mahagon (vraj, co som tak zbezne nasiel na nete). nic to nemeni na fakte, ze je to zrnko piesku v mori a ze sa dub bezne nepouziva ako hlavne drevo na gitary ked chce niekto experimentovat, tak nech si vystruha gitaru aj z MDF (tusim, aj z toho robili na tom fore telecaster )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 22. November , 2009, 14:45:08 » |
|
daj priklad gitary vyrobenej z dubu Daj príklad Ty. Veď Ty píšeš, že je to blbosť...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 22. November , 2009, 14:54:13 » |
|
Daj príklad Ty. Veď Ty píšeš, že je to blbosť...
rofl jak male decko vsak rozmyslaj, jak ti mozem dat priklad na zle hrajucu gitaru z masivneho dubu, ked sa z toho robi nabytok a nie nastroje? ale hej, svojim sposobom si vyhral..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|