Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 22:27:31
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: NOISE GATE  (Prečítané 42108 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #60 kedy: 04. August , 2011, 16:57:00 »

Caute, momentalne mam 5150 II  a ked mam red channel a volume na gitare na 0 tak mi to sumi jak pri mori, co som cital tuto temu, tak mi asi noise gate ( Carl Martin Noise Terminator) nepomoze, sum mi to robi aj na crunch kanali.

A este sa chcem opytat, ak by som teda kupoval noise gate, tak potom sa oplati viac mat krabicku alebo keby si kupim napriklad G major, ci tam je zabudovany NS a potom blbost vyhadzovat este za krabicku.
Dakujem.

mohol by mi niekto poradit prosim?
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #61 kedy: 04. August , 2011, 17:04:05 »

ten gate na tom gmajore bol jeho najslabsia cast co si to pamatam, dost blbo to fungovalo ze v nastaveni na X to bolo malo a na Y to zrazu bolo uz moc vela.. mne sa osvedcil NS2.. tvoj problem so sumom je klasicky elektronkovy sum sposobeny tym ked mas vela stavy nakrutenej.. ako mas nastaveny gain, vysky, presence?
NS2 pouzivam hned za gitarou na urezavanie vazby a kedze ma aj vlastnu slucku da sa ju vyuzit na odsumenie v slucke.. lenze tym padom musis mat potom vzdy slucku zapnutu :) to plati aj pre gmajor ked ho chces pouzivat
Zaznamenané

georgik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #62 kedy: 04. August , 2011, 17:33:19 »

ten gate na tom gmajore bol jeho najslabsia cast co si to pamatam, dost blbo to fungovalo ze v nastaveni na X to bolo malo a na Y to zrazu bolo uz moc vela.. mne sa osvedcil NS2.. tvoj problem so sumom je klasicky elektronkovy sum sposobeny tym ked mas vela stavy nakrutenej.. ako mas nastaveny gain, vysky, presence?
NS2 pouzivam hned za gitarou na urezavanie vazby a kedze ma aj vlastnu slucku da sa ju vyuzit na odsumenie v slucke.. lenze tym padom musis mat potom vzdy slucku zapnutu :) to plati aj pre gmajor ked ho chces pouzivat

s Tym Carl Martin asi nemas skusenosti co?

Gain mam tak na 6/7(nie hodiny) neviem, mozno dost, este len hladam spravny zvuk, vysky 12tej hodine , mozno stipku menej, a presence od 7 az 9 podla chuti, predtym to hadam ani nereaguje :D
A G major 2 nevies ako je natom s NS? Asi buden najlepsie kupit NS ako krabicku.
Teraz mam na skusku ten Carl Martin, skusim to pred apec/do slucky.
Diky ze  si odpovedal.
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
MASAKER
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #63 kedy: 04. August , 2011, 17:48:04 »

s Tym Carl Martin asi nemas skusenosti co?

Gain mam tak na 6/7(nie hodiny) neviem, mozno dost, este len hladam spravny zvuk, vysky 12tej hodine , mozno stipku menej, a presence od 7 az 9 podla chuti, predtym to hadam ani nereaguje :D
A G major 2 nevies ako je natom s NS? Asi buden najlepsie kupit NS ako krabicku.
Teraz mam na skusku ten Carl Martin, skusim to pred apec/do slucky.
Diky ze  si odpovedal.

co si pamatam ono tie nastavenia dost zavisia od bedne..  gainu mas uplne ze ok akruat .. ja som tiez hral tak ze 6/7 .. presence som mal asi na 3len..hlavne preto, lebo pridaval do zvuku 'tenkost'.. cize s tym to netreba prehanat.. peavey 5150 a 5150II bez noise gate-u su prakticky nepouzitelne zosiky.. zriesil by som ten NS2 asi.. carl martin nepoznam..  ak ho mas doma, poskusaj a uvidis.. pravidlo je take ze - ak sa chcem zbavit nezelanej spatnej vazby kedy mi huuuka zosik tak to davam  v signale hned za gitaru (resp na poslednej pozicii ak mas wah-kreslitko-NS2) a ak sumu tak do slucky/..inak sum mi bol vzdy ukradnuty co sa tohto zosiku tyka, po asi 2 mesiacoch ma to vobec neiritovalo, aspon som vedel ze na ktorom kanali som zapnuty ked som nehral D:
Zaznamenané

georgik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #64 kedy: 04. August , 2011, 18:05:24 »

co si pamatam ono tie nastavenia dost zavisia od bedne..  gainu mas uplne ze ok akruat .. ja som tiez hral tak ze 6/7 .. presence som mal asi na 3len..hlavne preto, lebo pridaval do zvuku 'tenkost'.. cize s tym to netreba prehanat.. peavey 5150 a 5150II bez noise gate-u su prakticky nepouzitelne zosiky.. zriesil by som ten NS2 asi.. carl martin nepoznam..  ak ho mas doma, poskusaj a uvidis.. pravidlo je take ze - ak sa chcem zbavit nezelanej spatnej vazby kedy mi huuuka zosik tak to davam  v signale hned za gitaru (resp na poslednej pozicii ak mas wah-kreslitko-NS2) a ak sumu tak do slucky/..inak sum mi bol vzdy ukradnuty co sa tohto zosiku tyka, po asi 2 mesiacoch ma to vobec neiritovalo, aspon som vedel ze na ktorom kanali som zapnuty ked som nehral D:

no mam wah535,jankov TS , korg Pitchblack v takom poradi, no ja som chcel skor ten sum :D co je ked mam lead, co ja viem, resonance mam tak na 9 nech to tlaci :D  , a presence , mne sa to zdalo take nemasne ked som to mal menej ako 7. neviem , mam to cele nejake divne, mam lipovu ibanezu a bill lawrence pri kobyle, obcas sa mi to zda , ze to je tenke kvoli tomu snimacu, neviem , musim porovnat
je pravda, ze ked sedim hned pri ampe(mame malu skusobnu) ,takmi to rychlo napiska,ale ked hram a v nejakej pasazi cakam na spatnuvazbu aby to chytilo peknu, tak sa to zide ,s tym NS nestratim toto lahke chytanie vazby? asi hej nie?
a obcas pocujem okrem toho normalneho sumu, take praskanie alebo taku zmenu frekvenci toho sumu, cize je ako keby 1sum co bezi :D na lead kanali ,a obcas sa prida dalsi, to moze byt elektrikou v skusobni? alebo kablami? lebo kable mam OK, ku gitare mam monster studio pro. Ked som raz mal taky sitny a zastriasol som tak som pocul vsetko mozne,ale teraz mam kable celkom poriesene, tak mi to jedine pride na tu elektriku v skusobni... Diky :D
Zaznamenané

MASAKER
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #65 kedy: 05. August , 2011, 08:17:16 »

nemyslite vazne ze gain na 6/4 na 5150. a este TS pred nim.

ved to ma strasne vela gainu uz pri 4, necudo ze to vazbi a napiskava ako svina.

apropo, pri 5150 je zaklad dat resonance a presence skoro na maximum a potom riesit ostatne korekcie
Zaznamenané

stoka!
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #66 kedy: 05. August , 2011, 08:48:38 »

s tym NS nestratim toto lahke chytanie vazby? asi hej nie?
ak je dobre nastaveny gate, a dobry gate tak s tym nie je problem. ked nastavis gate tak, ze ze ti ufikava vsetko tesne pod spickami, tak jasne ze nechytis feedback, ale ked ho nastavis tak, ze ti odstrani akurat brum a zacne prepustat aj male signaly, tak s feedbackom problem nebude.

co sa tyka toho gainu, tak mam rovnaky nazor jak MK..z celej 5150 je aj tak najgenialnejsi prvy kanal v crunch mode + TS
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #67 kedy: 05. August , 2011, 08:57:05 »

nemyslite vazne ze gain na 6/4 na 5150. a este TS pred nim.

ved to ma strasne vela gainu uz pri 4, necudo ze to vazbi a napiskava ako svina.

apropo, pri 5150 je zaklad dat resonance a presence skoro na maximum a potom riesit ostatne korekcie

on ma 5150II :) to malo tak o tretinu stavy menej.. ked som to mal tak som tocil na tom tak 6.5 gain.. ked som mal 5150 klasicku povodnu tak som daval tak na 4ke+TS .. zavisi od toho co clovek aj hra lebo na tie vypustene kila ti stacia aj na 2ke :) ak potrebujes aby to reagovalo trochu rychlejsie, musi to trochu komprimovat a to tam robi ten gain..  najblizsie az bude semeniel hrat nech si da gain na 3 :D to bych se na to podival
« Posledná zmena: 05. August , 2011, 09:00:29 od kaolko » Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #68 kedy: 05. August , 2011, 09:00:14 »

on ma 5150II :) to malo tak o tretinu stavy menej.. ked som to mal tak som tocil na tom tak 6.5 gain.. ked som mal 5150 klasicku povodnu tak som daval tak na 4ke+TS .. zavisi od toho co clovek aj hra lebo na tie vypustene kila ti stacia aj na 2ke :)

karol poznam velmi dobre aj I aj II.

R2D sme nahravali na semisovej II aj na nasej I a nahravali sme tak na 4 a gainu az az :) a nemam pocit ze by semis hral vypustene kila ze :)

edit: sorry, I nepoznam, len II. my mame normalnu semis tusim + ze?
« Posledná zmena: 05. August , 2011, 09:05:25 od miso_kolo » Zaznamenané

stoka!
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #69 kedy: 05. August , 2011, 09:01:56 »

nech to spravi nazivo.. pri live hrani. .gain na 3 :) donesiem si pukance :) jak zacne hrat tu vyhravku na zaciatku s tym tappingom tak sa mu to ani neozve :D
« Posledná zmena: 05. August , 2011, 09:02:54 od kaolko » Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #70 kedy: 05. August , 2011, 09:03:18 »

nech to spravi nazivo.. pri live hrani. .gain na 3 :) donesiem si pukance :)

3 je malo, ale 4 bohate staci.

a vlastne neviem ani ako to on ma, semis kolko mas gainu?

karol a v studiu sa ozve a nazivo nie?  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 05. August , 2011, 09:04:04 od miso_kolo » Zaznamenané

stoka!
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #71 kedy: 05. August , 2011, 09:09:21 »

hmm pri 7icke je to opodstatnene, tam na tej 4ke by to mozno aj mohlo hrat ok.. ale ked si predstavim ze do toho niekto ide s ibanez rg 123 v style 6 strun klasicke standardne ladenie tak to musi zniet divne..
co som si vsimol bolo ze pri mensom gaine ked to nekomprimuje este tak moc, tak akonahle clovek hra nejake aj pomalsie vyhravky (nie to este rychle) tak ten zvuk je taky ze tie tony su ako keby rozdelene a ako keby ich to nespajalo dokopy ale rozdelovalo.. viac stavy sice viac komprimuje co na podladenych kilach nemusi byt uplne ziaduce, ale ma za nasledok ze to potom spaja dokopy. blbo sa mi to vysvetluje ech.. proste pri mensej stavy to znie gulatsie ten zvuk cize to nema ten 'plynuly' zvuk ale skor je tam pocut ako to rozdeluje..  
semish ma nazivo gain cca na 5-6  :) a nie, nie ze sa to v studiu neozve, ale ked sa tam ojebes s tym ze hras na tazsom zvuku tak stopnes a prehras znova.. kdezto live je skor ziaduce aby sa cloveku aspon trochu pohodlne hralo..
inak stale si myslim ze 5150 je o triedu dalej nez 5150II :) aj po tak dlhej dobe.. co sa toho nasrateho skresleneho zvuku tyka je to jeden z naj zvukov co som asi kedy vobec mal.. 5150II oproti tomu znela jak uhladeny modeling
« Posledná zmena: 05. August , 2011, 09:11:52 od kaolko » Zaznamenané

georgik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #72 kedy: 05. August , 2011, 09:14:15 »

Ja mam resonance na 9 ,a presence tak na 7/8, lebo potom sa mi to zda na 1960A take nejake tenke vyskove a zrnovite, ale to je asi bednou, a dalsia vec, to ze mam TS pred cestou neznamena ,ze ho pouzivam na lead kanali, sak to ked zapnem ,tak to piska jak krava a je to cele jak keby to pustim do spider III do Insane kanalu...
No vyskusam teda ten carl martin dat pred/do slucky co to spravi.
Asi tu nikto nemate skusenosti s G major 2 a s tym NS, lebo chcem si v najblizsej dobe kupit nieco na efekty kompaktne, bud 1 ku alebo 2ku.... Dakujem.
Zaznamenané

MASAKER
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #73 kedy: 05. August , 2011, 09:16:18 »

ja mam G major a pouzivam ten NS a podla mna je uplne v pohode, ziadne zazrak ale nevadi mi
Zaznamenané

stoka!
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #74 kedy: 05. August , 2011, 09:17:35 »

Ja mam resonance na 9 ,a presence tak na 7/8, lebo potom sa mi to zda na 1960A take nejake tenke vyskove a zrnovite, ale to je asi bednou, a dalsia vec, to ze mam TS pred cestou neznamena ,ze ho pouzivam na lead kanali, sak to ked zapnem ,tak to piska jak krava a je to cele jak keby to pustim do spider III do Insane kanalu...
No vyskusam teda ten carl martin dat pred/do slucky co to spravi.
Asi tu nikto nemate skusenosti s G major 2 a s tym NS, lebo chcem si v najblizsej dobe kupit nieco na efekty kompaktne, bud 1 ku alebo 2ku.... Dakujem.

lol ale ked zapnes tubescreamer mal by si to mat tak na 4ke max ten gain :)  tenke to je lebo marshall .. uz sme to skusali na x reprakoch a najlepsie to vzdy hralo s Orange PPC 412, Mesa 4X12, randall a EVH .. marshall znel hrozne.. vyslovene jak pokazene to bolo vzivote by som si ten box nekupil .. radsej knihu..  
gmajor co ma vstavany gate ti asi nevyriesi preampove piskanie, to je tak na odsumenie dobre.. este stale potrebujes noise gate dat dopredu.. ako vravim, ja som na 5150 bez NS ani nehral, lebo naco..  to ze ti to nepiska chvilu v skusobni neznamena ze ked to dotiahnes na stage ze to nebude 2x horsie..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 23 otázok.