Preskočiť na obsah fóra

Ako sa učí na ZUške gitara, alebo ako sa mám na to pripraviť???

Started by olko, 12. August , 2009, 20:35:42

Pali

No pravda je ze klasika je ina kava, a ton sa tvori inac, ale vlastne som chel povedat taku jedoduchu vec ze ton musi byt viac menej v hlave - cez usi, a v tom je elektrika na rovno s akustikou, len technika je ina. Vlastne je to tak s kazdym nastrojom. POtom tam je aj hudba a nie len zvuky. Je to taka abstraktna tema, viac menej ale kazdy muzikant tomu rozumie vsak ano. Na ZUS sa velmi pomaly postupuje, a len vyrazne talenty idu rychlo a chytaju sa. A tie koncerty to je niekedy utrpenie, ale co by clovek neurobil za ten plat -)

olko

jú dnes som dostal 1 za to že som cvičil :D:D:D ale dnes som schital pre mňa dosť ťažké cvičenia no nwvadí :D:D:D budem cvičiť :D
Primarne basak.

Prog is Love, Prog is Life.

Proud Cort guitars player, and Peavey Amp user...

olko

Primarne basak.

reeller_sk

Quote from: poweredby on 30. September , 2009, 18:36:34
počuj nechvál sa s tými 1kami,na ZUSke je bežne že ked vieš niečo čo si mal na ulohu tak dostaneš 1ku ;D
U nas to bolo za jedna aj ked som nevedel a mal som dobru vyhovorku, potom uz aj zato, ze som dosiel vobec na hodinu. ;D
I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...

olko

Quote from: reeller_sk on 30. September , 2009, 18:39:27
U nas to bolo za jedna aj ked som nevedel a mal som dobru vyhovorku, potom uz aj zato, ze som dosiel vobec na hodinu. ;D
u mňa je to tak na klavíri :D
Primarne basak.

kaolko

treba si zacat zvykat na tvrdy rezim.. v praci ked nieco urobis co si urobit mal, tak nedostanes jednotku lebo je to samozrejmost.. jedine ak nieco neurobis, vtedy sa nieco deje, spravidla ta bud zjebu, nedaju ti plat, alebo ta rovno vyhodia  ;D

reeller_sk

Quote from: kaolko on 02. Október , 2009, 14:12:52
treba si zacat zvykat na tvrdy rezim.. v praci ked nieco urobis co si urobit mal, tak nedostanes jednotku lebo je to samozrejmost.. jedine ak nieco neurobis, vtedy sa nieco deje, spravidla ta bud zjebu, nedaju ti plat, alebo ta rovno vyhodia  ;D
Preto treba byt self-employed, alebo sa vyhlasit za invalida.  ;D
I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...

DominkO

Quote from: Pitu on 12. September , 2009, 01:13:16
Koľko hodín potrebuješ na to, aby si začal stíhať sledovať metronóm?

No neviem, ale mne pustili prvykrat metronom na zatiatku 3. rocnika na ZUSke. Aj to mi trvalo mozno mesiac kym som si nanho ako tak zvykol.

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb

olko

Quote from: DominkO on 12. Október , 2009, 15:15:15
No neviem, ale mne pustili prvykrat metronom na zatiatku 3. rocnika na ZUSke. Aj to mi trvalo mozno mesiac kym som si nanho ako tak zvykol.

ja si ho občas doma z Keyboardu pustim :D a nerobí mi problém :D
Primarne basak.

cubo

Quote from: DominkO on 12. Október , 2009, 15:15:15

to si kam chodil na ZUS??? Ved metronom je dolezity hlavne v zakladoch... :-\ a neviem co je na nom take tazke... mne sa hra s metronomom lahsie lebo mi pocita za mna  :drink:

cubo

Quote from: poweredby on 12. Október , 2009, 16:08:40
mne v zuške b živote nikto nepustil metronom a tu som  :)

a keby ti ho pustili tak by si bol o tri mile vpredu :) alebo vzadu ak by si cvicil nespravne  :drink:

DominkO

Zrejme ucitel nechcel hned hadzat na mna toho vela, co schvalujem. Daval si hlavne zalezat na tom, aby som mal dobru polohu pravej a lavej ruky. Dovtedy som iba nahlas pocital, ked mi nebolo rytmicky nieco jasne. Ak by som mal ziakov robil by som to rovnako.

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb

cubo

cubo

Quote from: DominkO on 12. Október , 2009, 16:18:14
Zrejme ucitel nechcel hned hadzat na mna toho vela, co schvalujem. Daval si hlavne zalezat na tom, aby som mal dobru polohu pravej a lavej ruky. Dovtedy som iba nahlas pocital, ked mi nebolo rytmicky nieco jasne. Ak by som mal ziakov robil by som to rovnako.

tak to je na druhej strane pravda ze nieje dobre zavalit hned vela vecami...  :drink: ale ja by som s metronomom zacal co najskor ako sa da... ono je to velmi dobra pomocka ked clovek vie ako s nou cvicit... mne to dlhsie trvalo kym som na to prisiel  ;D

cubo

Quote from: poweredby on 12. Október , 2009, 18:11:28
Mne sa hrá s metronomom uplne v pohode,daleko lahšie než bez neho alebo dobrého bubenika  :P

a skusal si uz s metronomom take veci ako hrat trioly do stvorstvrtoveho taktu, sextoly, alebo kvartoly do trojstvrtoveho? potom zistis ako dobre sa ti bude hrat  ;D