si si isty, ze to vidis spravne ? myslis, ze Paco si zapyta menej v BA, ako vo Viedni ? myslis, ze ten tunajsi usporiadatel sa na tom nejak extremne nabalikuje ?
Myslim, ze ano. Ceny za koncerty velkych mien su sialene vysoke v globale, to vonku nevidis. Som si isty, ze prenajom haly vo Viedni stoji diametralne odlisne peniaze ako tieto nase "zvuk przniace" .. a vysledok ? Lacnejsi ticket ? Nie,
Vec dalsia, ceny ticketov sa vzdy snazia dimenzovat na kupyschopnost obyvatelstva mesta/krajiny, kde sa koncert kona, to u nas nevidis ..
(dnes to uz sice ani inde moc casto nevidiet)
Mnoho krat som zazil, ze koncert v Bratislave/ Kosiciach je v ramci rovnakeho turne najdrahsi (v porovnani s Prahou, eventulne Pestou)
Je rozdiel v cene adekvatny kvalite ? Podla mna nie, maximalne vo vztahu nepriamej umery
Poviem Ti priklad .. toto leto, Londyn. Pearl Jam v Millennium Dome, cena nieco okolo 40 quid, vies si predstavit, ze by u nas zahrali za podobnu cenu ? ja nie,
Jazzaky, jeden den 20 E. Okay cena ? podla mna nie.
Zober si hned za hranicami festival NovaRock, hudobne inde, princip v zasade rovnaky. BJD 3 dni - 90 E / NovaRock 3 day pass - 100 E
.. to co Ti nalozia na NovaRocku na tri dni mas na cely rok a nehovorim a sialenom servise a gigantickom ponati. Naklady kapiel na taky gig su uplne inde v porovnani s takym qvartetom. Okay, velky fest ma velke promo a diametralne odlisnu ucast ako BJD. Ale toto nie je moj problem, sponzori atd. Takisto giganticke financovie je potrebne na festival NV. Povedz mi, je realne, ze naklady na tri dni festivalu mozu byt v tychto pripadoch rovnake ? no way.
Keby som si mal ja ako fanusik Jazzu aj Rockovej muziky vybrat len jeden fest, povedzme kvoli nedostatku financnych prostriedkov, urcite volim NV.
A v neposlednom rade, zlozenie Jazzakov upada z roka na rok (velku rolu tym padom zohrava honorar zucastnenych = mensie "naklady").. a za toto chcu tolko penazi ?
Ja nemam problem, ist na koncert na druhy koniec Europy, alebo aj USA a tak aj casto robim... ale poviem Ti, jazzaky za 100 E z principu nedam.
Howq,