Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 20:40:08
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problem s prepinacom snimacov  (Prečítané 5634 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
matodrummer
nováčik
*
Príspevkov: 61

« kedy: 25. November , 2009, 09:51:58 »

Zdravim a vopred sa omluvam ak som temu zalozil v nespravnej sekcii, ale nikde som nenasiel nieco kde by sa riesili problemy. A ten moj je taky ze pocas hrania sa mi znizi intenzita vystupneho signalu z gitary asi na 20-30%. Cize velmi slaby signal. Stava sa to ale iba ak mam prepinac snimacov prepnuty na snimac pri kobylke. Chyba je pravdepodobne v prepinaci, lebo ked ho prepnem do inej polohy a vratim naspat, tak to ide ako ma. Niekedy staci iba pohybat s packou prepinaca, cize problem bude asi mechanicky. Myslim ze snimac je ok. Letovane kontakty na snimaci vypadaju tiez ok. Vedel by niekto poradit? Bude treba vymenit prepinac, alebo je ine riesenie? Mam Schecter C-8 blackjack. Vopred dakujem za nazory.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 25. November , 2009, 10:24:54 »

povedal by som, ze tato sekcia je vhodnejsia  Žmurk

vsak si odpovedas sam - ten prepinac neni OK. takze ak sam nevies letovat, tak to daj spravit niekomu kto vie. alebo to ries ako zaruku, ale to by sa mne osobne v pripade taketo drobnosti nechcelo.
Zaznamenané
matodrummer
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 25. November , 2009, 11:07:26 »

mas pravdu, asi viem kde je chyba. Skor ma zaujmalo ci niekto nemal podobny problem, ci sa to neda vyriesit inak ako vymenou prepinaca. Ale dakujem za odpoved a za presunutie temy do spravnej sekcie.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 25. November , 2009, 11:16:05 »

teoreticky da - treba na ten prepinac pozret a vydedukavat, preco nespina a podla toho sa pozna, ci sa da opravit alebo ho treba vymenit.
Zaznamenané
caparison
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 83

« Odpoveď #4 kedy: 25. November , 2009, 22:35:48 »

Ahoj, mal som ten isty problem, bolo mi radene, ze najistejsie je vymena prepinaca, co som aj spravil...odvtedy mam pokoj.
Zaznamenané
matodrummer
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 26. November , 2009, 09:36:34 »

Este ze tak, som sa bal aby to nebol snimac. Dam to niekomu prehodit. Tak diky moc za rady.
Zaznamenané

Sunrise Madden
pravidelný návštevník
Príspevkov: 167

rock on

« Odpoveď #6 kedy: 03. December , 2009, 23:31:26 »

ja som mal oddrbany kablik ...1 poloha nesla ostatne 3 isli....zaletoval som...a vsedko funguje jak ma
Zaznamenané

Yamaha Erg 121 - Orange Crush 15 - Line6 Spider II 150
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #7 kedy: 29. August , 2010, 15:47:09 »

... priatelia mam takuto otazku. Idem nahodit na tele 3 single snimace cize klasicke strat zapojenie. Problem je ale v tom ze 5 polohovy prepinac ma serie pretoze sa mi casto nepodari utrafit 3 poziciu cize to skonci v 2 alebo 4. Rad by som tam teda ponechal 3 polohovy prepinac. Volume potak je push/pull a namiesto pre mna nepouzitelneho tone control chcem capnut on/off dvojpolohovy mikrosvic (povodne som tym chcel rozpajat tele-humbucker). Predstavoval by som si to tak, ze by som normalne prepinal hlavnym prepinacom medzi tymi tromi snimacami a po prepnuti jedneho z tych dvoch dalsich by som bol schopny tym hlavnym trojpolohovym tele prepinacom dosiahnut toto:

1 poloha: kobylka+stred
2 poloha: kobylka+krk (tele klasika)
3 poloha: stred+krk

... nemam po ruke ani merak a ani ziadnu baterku so ziarovkou ze by som zistil ktore kontakty v prepinacoch maju aku funkciu, ale verim ze tu niekto tieto veci poznate. Ak by este potom vsetkom ostala nevyuzita moznost, tak trebars hadzat kobylku a nejaky iny snimac do serie, ale to ma len tak teraz napadlo :) ale to by uz asi bolo skor treba schemu s 6-timi prepinacmi od Briana Maya :)  ... tu je aj obrazok ak sa vam chce do neho nakreslit spojenia:

Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #8 kedy: 29. August , 2010, 20:58:25 »

... priatelia mam takuto otazku. Idem nahodit na tele 3 single snimace cize klasicke strat zapojenie. Problem je ale v tom ze 5 polohovy prepinac ma serie pretoze sa mi casto nepodari utrafit 3 poziciu cize to skonci v 2 alebo 4. Rad by som tam teda ponechal 3 polohovy prepinac. Volume potak je push/pull a namiesto pre mna nepouzitelneho tone control chcem capnut on/off dvojpolohovy mikrosvic (povodne som tym chcel rozpajat tele-humbucker). Predstavoval by som si to tak, ze by som normalne prepinal hlavnym prepinacom medzi tymi tromi snimacami a po prepnuti jedneho z tych dvoch dalsich by som bol schopny tym hlavnym trojpolohovym tele prepinacom dosiahnut toto:

... nemam po ruke ani merak a ani ziadnu baterku so ziarovkou ze by som zistil ktore kontakty v prepinacoch maju aku funkciu, ale verim ze tu niekto tieto veci poznate. Ak by este potom vsetkom ostala nevyuzita moznost, tak trebars hadzat kobylku a nejaky iny snimac do serie, ale to ma len tak teraz napadlo :) ale to by uz asi bolo skor treba schemu s 6-timi prepinacmi od Briana Maya :)  ... tu je aj obrazok ak sa vam chce do neho nakreslit spojenia:

Odkial si?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 29. August , 2010, 21:40:12 »

nepotrebujes ani merak, ani baterku. zober si zapojeny holy kabel a spickou jacku (podla brumu) si pozistuj, ktore piny su spolu kedy zopnute. z hentoho obrazku sa neda spoliehat, ze prave Tvoj prepinac ma presne tak isto usporiadane piny, ako napriklad ten moj alebo hocijaky iny... ....
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 30. August , 2010, 13:50:39 »

... vdaka, vyskusam ...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #11 kedy: 30. August , 2010, 14:57:56 »

Asi to s klasickým dvojradovým prepínačom neurobíš,to by si musel mať trošku iný prepínač...
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 30. August , 2010, 18:59:32 »

... jj, tiez si myslim ked tak pozeram na to. No budem musiet porozmyslat nad co najpraktickejsim zapojenim. Trebars aby bol bridge vhodny pre higain a krk pre blues ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 31. August , 2010, 11:05:15 »

bud tam daj 5 polohovy a zapoj to ako strakac. prides o typicku tele polohu kobyla / krk. co by si mohol vyriesit samostatnym prizapinanim trebars krkoveho snimacu, takze by si nakoniec obsiahol este aj vsetky 3 snimace spolu.

alebo si tam daj 3 polohovy tele prepinac, zapoj ho standardne. stredny snimac si daj na samostatne vypinanie na potaku, takze znovu obsiahnes vsetky zvuky.

ak sa nad tym spravne zamyslam, tak obe varianty mi pridu cca rovnocenne... volil by som riesenie s 5 polohovym prepinacom...
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 31. August , 2010, 16:21:28 »

... to je prave ten zamer ponechat 3 polohovy kvoli nahodnemu prepnutiu do 2 a 4. Ta tvoja druha varianta s tym samostatnym stredovym sa mi paci. Skusim to tak a ak nebudem spokojny urobim to klasicky ako na stratke. Este jedna vec. Ak nepouzivam tone control, potrebujem vlastne kondenzator ? ...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.111 sekund, 23 otázok.