Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 20:15:22
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Výstuha krku  (Prečítané 2402 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Bruthal guitar man
nováčik
*
Príspevkov: 42

« kedy: 22. Január , 2010, 11:48:34 »

Zdravíčko
Mám taký "malý" problém. Potreboval by som viac prehnut krk na gitare /viac do luku/ lebo mam dost problem s drnčaním strún aj napriek pomerne vysokemu dohmatu. So skrutkou v krku to už nevyriešim. Už to nereaguje. Pravdepodobne výsledok nešetrneho zaobchádzania s gitarou z čias ked som sa v nej babral a este sa tomu nerozumel..co uz....  Struny mi drnčia a ide ma z toho porazit. Akože nie je to až také strašné pokial hrám s citom ale ked chcem trochu viac udriet do strun tak to drnci.  O flažoletoch v nižších polohách nemožem ani premýšlať. Vyriešilo by to keby sa mi podarí viac prehnut krk. ale skrutkou to uz nejde. Napada ma že by to teoreticky malo íst zvýšením hrúbky strún. Momentálne šlapem na 9tkach. Keby dám 10 mohlo by to pomoct? Alebo sa tah vyrovna v mechanike FR? Dáte nejaké radi ?  Už neviem čo s tým...dal som si aj zabrusit prazce ale nepomohlo. Gitaru predavat nechcem lebo mam k nej silný vztah ale potrebujem  kvalitný nastroj. Ake je riešenie? kupit nový krk???alebo? ....
« Posledná zmena: 22. Január , 2010, 11:50:07 od Bruthal guitar man » Zaznamenané

Aj napriek uletenému avataru som citlivý gitarista :)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 22. Január , 2010, 11:55:20 »

cele je to nejake zmatene a domotane. mas krk prilis prehnuty dozadu, povolenu vyztuz a potreboval by si, aby sa krk trochu narovnal ? toto sa casto stava na starsich lacnych krkoch. co to je za gitaru ?

moze pomoct nahodot hrubsie struny mozno, skus.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 22. Január , 2010, 11:56:38 »

Dáte nejaké radi ? 

dam nejaku rad, len musi mat viac nez 15 a tatka co ma nezabije  Bavím sa skvele inak odpoved na tvoju otazku je - ano hrubsie struny pomozu, ale neverim ze skrutka vo vystuzi je uz tak povolena ze viac to nejde..
o aku gitaru sa jedna?
Zaznamenané

Bruthal guitar man
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 22. Január , 2010, 12:04:32 »

No je to ibanez siganturka....je to kvlaitna gitara len ako vravim este pred tým než som si ju zaobstaral tak presla roznymi rukami a ja som ju tiez moc nesetril. teda setril len som sa rýpal s tou skrutkou ked som este ani nevedel na co to je. vysledok je ze pri snimacoch je na hmatniku mierna vrtulka. ale to by nemal byt ten problem. je len mala a aj majster ktory mi brusil prazce povedal ze to nie je nic strasne. krk mam trosku do luku /teda luk chapem akoze krk je prehnutý dopredu-t .j. ked mam gitaru na sebe tak smerom von  ha ha ha dpc neviem ako to mam napisat ale  hadam chapete  Som frajer...ale chcelo by to este viac. len kusok ale skrutkou to uz nejde....uz je uvolnena...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 22. Január , 2010, 12:07:11 »

co to je signaturka ?

ked uz mas v luku, tak naco ho potrebujes este prehybat ? to je nejake divne, aby ideale nastavenie gitary bolo v nejakom velkom luku...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #5 kedy: 22. Január , 2010, 12:32:34 »

ano ano, nepomoze asi nic. rozdrncane drahe gitary mam najradsej  Zdravíčko v mojom pripade pomohlo ju predat niekomu, komu to nevadi. pomozu hrube struny, nadladenie, zvysit dohmat. to ale spravi z gitary telocvicnu a bude zle ladit pri akordoch. este vacsi luk a bude to este viac drncat po koncoch hmatnika... to je proste cele zle, dost pochybujem ze toto vyriesis bez tvrdych kompromisov
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #6 kedy: 22. Január , 2010, 13:14:04 »

.....najlepšie by bolo keby si bol tu z okolia Levíc a mohol to dotrepať.....keď máš krk prehnutý dozadu tak to tiahlo máš moc dotiahnuté.....a občas sa to zasekne takže aj keď ho povolíš, tak samotný krk sa nepohne.....vtedy treba pomôcť rukami....tak že si gitaru postavíš na zem zovrieš medzi kolená, jednou rukou chytíš krk v strede a druhú ruku položíš na koleno a dlaňou pri hlave zatlačíš do žiadaného smeru.....dá sa to robiť hociako ale toto je postup keď nevyvinieš veľkú silu a nepoškodíš si gitaru.....

.....už som na troch Ibanez GSR 200 a jednej 205 riešil rovnakú vec.....na jednej radikálnejšie.....lebo krk sa zakaždým vrátil tak som natiahol ocelové lanká dotiahol a nechal odstáť 5 dní.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 22. Január , 2010, 13:29:52 »

v prvom rade s tou gitarou nic nerob, nepokusaj sa nic nastelovat a daj to zostelovat niekomu, kto vie co, na co sluzi a ako spravne zostelovat gitaru.. potom sa uvidi ci tej gitare je nejakej pomoci alebo nie..

co za gitaru to je? (znacka, model...)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 22. Január , 2010, 13:32:37 »

...
co za gitaru to je? (znacka, model...)

No je to ibanez siganturka....

Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #9 kedy: 22. Január , 2010, 13:34:17 »

Žmurk
aha hned som mudrejsi  :)
Zaznamenané
Bruthal guitar man
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 24. Január , 2010, 20:43:58 »

no nič to...vyzera to na planý poplach.
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 22 otázok.