Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 21:53:41
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: moze ohnutie krku sposobit, ze neladi v oktavach?  (Prečítané 4683 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Doldy
Hosť
« kedy: 26. Január , 2010, 08:27:36 »

nazdar, vcera som kupil gitaru Dowinu a doma som zistil ze podla ladicky neladi az trak presne v oktavach. normalne som si ju naladil na 440 a ked som to skontroloval na 5. polohe, vsetky tony boli o malinko vyssie (podla ladicky), ale podotykam, ze podla ucha hra velmi prijemne. vzhladom na to, ze sa sa mi dohmat zda dost vysoky som skontorloval krk, ktory je uz na pohlad mierne prehnuty smerom von (teda pnutie asi dost uvolnene). moze toto sposobovat, ze neladi az tak presne na polohach? sa mi nechce verit, ze by Dowina neladila...vdaka 
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #1 kedy: 26. Január , 2010, 08:30:27 »

môže
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 26. Január , 2010, 08:32:38 »

tato odpoved vyzera jednoznacne  :)
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 26. Január , 2010, 09:10:07 »

- normalne som si ju naladil na 440 a ked som to skontroloval na 5. polohe, vsetky tony boli o malinko vyssie (podla ladicky)

- podotykam, ze podla ucha hra velmi prijemne.

- moze toto sposobovat, ze neladi az tak presne na polohach? sa mi nechce verit, ze by Dowina neladila...vdaka 
No, neviem ci je zrovna prijemne ked gitara neladi na 5 polohe, ked to ukazuje ladicka tak je to fakt a je uz na svedomi hraca ci mu to vadi, alebo nie. Osobne obdivujem ludi ktori si z toho tazku hlavu nerobia, ja obcas reagujem z tohto jedineho dovodu na gitary dost neuroticky. Urcite by som tomu venoval cas a dal si krk, dohmat a oktavy do poriadku, uplne inak sa na takom niecom hra.

A k tomu poslednemu - ano su gitary, ktore ladia viac a su ktore menej, po spravnom nastaveni sa da dosiahnut uspokojivy vysledok u vela z nich, ale gitara je proste nedokonaly nastroj z hladiska ladenia http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?p=8430926
« Posledná zmena: 26. Január , 2010, 09:11:00 od Pablo Woozy » Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 26. Január , 2010, 09:24:52 »

co mozem cakat od gitary za 196 euro? vyrovnam ten krk a uvidim. neviem posudit co je a co nie je v norme pre gitary v tejto cenovej relacii. len ta 5. poloha vykazuje vyssie hodnoty tonu na vsetkych strunach, takze pevne dufam, ze je to sposobene nejakou konstantnou odchylkou od optimalneho nastavenia. len ma zaujima, ci to moze byt tym nadmernym prehnutim krku. ak ano, tak ho urcite vyrovnam. ak to nie je tym krkom, otazka je, ci je to dovod na reklamaciu...       
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #5 kedy: 26. Január , 2010, 09:53:17 »

.....je to úplne normálne, že čím vyšší dohmat tak tým väčšie výchylky v ladení.....a či je to dôvod na reklamáciu, to sa ťažko dá povedať.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 26. Január , 2010, 09:58:54 »

ja poviem takto - musis vediet co kupujes.. preto treeba gitary skusat a naladit v shope a ked neladia tak nebrat.. toto je problem ludi ze beru ' tu lacnu ciernu gitaru lebo sa mi paci'
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 26. Január , 2010, 10:01:42 »

No, neviem ci je zrovna prijemne ked gitara neladi na 5 polohe, ked to ukazuje ladicka tak je to fakt a je uz na svedomi hraca ci mu to vadi, alebo nie. Osobne obdivujem ludi ktori si z toho tazku hlavu nerobia...

inac - ak gitara subjektivne ladi +/- vyrovnane vsade (a nejaky kompromis okolo toho je vzdy), tak srat na to, co ukazuje ladicka. mna naopak udivuje, ako niekto dokaze na beznej consumer ladicke vidiet, ze nieco neladi o 5centov. jednak nemam iluzie o presnosti takychto ladiciek a jednak 5 centov (a aj ovela viac) sa da neladit uz len sposobom, akym ten krk v tej polohe chytim...

Doldy - ano, prehnutie krku na ladenie ma vplyv, na akustikach kde sa oktavy nedaju doladit to moze pri konkretnych kusoch byt aj dost poznatelne. a je jedno, ci Dowina za 200€ alebo ja neviem, Yamaha za 600€... ...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 26. Január , 2010, 10:12:15 »

.....je to úplne normálne, že čím vyšší dohmat tak tým väčšie výchylky v ladení.....a či je to dôvod na reklamáciu, to sa ťažko dá povedať.....

...to ma trosku ukludnilo. a to, ze som oktavy detailne nepreskusal ladickou uz v predajni bola asi chyba. keby som kupoval nieco lacne asi to spravim, ale som sa spoliehal, ze Dowina proste musi...vsak je to predsa len trosku ina kategoria. mne stacilo, ze mi znela dobre, krasne spracovna a hotovo
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 26. Január , 2010, 10:15:02 »

...a to, ze som oktavy detailne nepreskusal ladickou ...

rozoznas 2 tony po sebe, ci su rovnake ? kasli na ladicku, ked je flazolet nad dvanstym rovnaky ako ton na 12 prazci, je to OK. aj tak to nikdy nebude uplne rovnake a ladickou tam nameras cosi, na spanielach tam ochylky budu aj na ucho vzdy nejake...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 26. Január , 2010, 10:36:23 »

to nie je spaniela. sluchom mi ladi dobre, presne tak jak pises. a napr. barovy F akord znie perfektne na vsetkych polohach, takze to bude asi v poriadku. ja silne pochybujem, ze by v dnesnej dobe bol na takejto gitare zly hmatnik, vsak je to vsetko dane matematicky...moja stara zakladna Yamaha ma s ladickou takmer presne tony na vsetkych polohach. dnes vecer vyrovnam krk a dam vediet, priebezne dakujem vsetkym za prispevky
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 26. Január , 2010, 10:43:57 »

to nie je spaniela. sluchom mi ladi dobre, presne tak jak pises. a napr. barovy F akord znie perfektne na vsetkych polohach, takze to bude asi v poriadku. ja silne pochybujem, ze by v dnesnej dobe bol na takejto gitare zly hmatnik, vsak je to vsetko dane matematicky...moja stara zakladna Yamaha ma s ladickou takmer presne tony na vsetkych polohach. dnes vecer vyrovnam krk a dam vediet, priebezne dakujem vsetkym za prispevky

a co to je, ked ne spaniela  ? Ja som čert.. dnesna / vcerajsia / zajtrajsia doba je jedna vec a ze spaniely mavaju s ladenim problem do pomerne vysokych cenovych kategirii je zase ina vec... ale ked Ti ten barre hmat fakt ladi vo vsetkych polohach ako pises, tak je to vsetko v poriadku, nech si ladicka blika co chce :)
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 26. Január , 2010, 11:00:04 »

a co to je, ked ne spaniela  ? Ja som čert.. dnesna / vcerajsia / zajtrajsia doba je jedna vec a ze spaniely mavaju s ladenim problem do pomerne vysokych cenovych kategirii je zase ina vec... ale ked Ti ten barre hmat fakt ladi vo vsetkych polohach ako pises, tak je to vsetko v poriadku, nech si ladicka blika co chce :)

grand auditorium to je, ale prave kukam nejake prispevky na zahranicnych forach...kazdy konci v podstate zaverom, ze ziadna gitara presne neladi...  No hanbím sa..
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #13 kedy: 26. Január , 2010, 11:02:10 »

.....ach....pozeráš sa na tú Dowinu ako na nejaký zázrak......"rastis" myslel akustiku všeobecne......španiela......westernka.....akustika
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Doldy
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 26. Január , 2010, 11:14:05 »

.....ach....pozeráš sa na tú Dowinu ako na nejaký zázrak......"rastis" myslel akustiku všeobecne......španiela......westernka.....akustika

nechapem...
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.127 sekund, 23 otázok.