Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 19:23:21
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: moze ohnutie krku sposobit, ze neladi v oktavach?  (Prečítané 4656 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 26. Január , 2010, 11:18:51 »

nechapem...

ze ked sa povie spaniela, tak sa mysli vsetko s dierou a je jedno, ci je to grand alebo co presne. a ze to, ze je to Dowina je pekne, ale neladit to moze kludne aj keby stala raz toko, co stala... vsak co je to Dowina ? to je najaka exkluzivna znacka ?
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 26. Január , 2010, 11:25:37 »

ze ked sa povie spaniela, tak sa mysli vsetko s dierou a je jedno, ci je to grand alebo co presne. a ze to, ze je to Dowina je pekne, ale neladit to moze kludne aj keby stala raz toko, co stala... vsak co je to Dowina ? to je najaka exkluzivna znacka ?

pojem "spaniela" sa pouziva pre vsetko drevene s dierou? tak sorry, to som nevedel...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 26. Január , 2010, 11:28:09 »

tak ked sa s niekym budem rozpravat, ze niekde bola nejaka akusticka gitara, tak poviem, ze tam hrala spaniela pripadne akustika, urcite nepoviem, ze tam hralo grand auditorium, nie ?  Na zdravie!
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 26. Január , 2010, 11:34:11 »

a na margo tej dowiny...nesnazim sa tu navodit dojem, ze je to nejaka exkluzivna znacka, bavime sa o gitare seriovej vyroby v cene cca 200euro. pokial viem, vseobecne sa hovori o nich pozitivne, co sa mi potvrdilo, lebo mal som v rukach gitary aj za 300 eciek, ale ked som chytil v porovnani s nimi do ruk dowinu tak pomer zvuk/spracovanie mne subjektivne sedel najviac...nechcel som nikoho iritovat, ospravedlnujem sa
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 26. Január , 2010, 11:39:35 »

tak ked sa s niekym budem rozpravat, ze niekde bola nejaka akusticka gitara, tak poviem, ze tam hrala spaniela pripadne akustika, urcite nepoviem, ze tam hralo grand auditorium, nie ?  Na zdravie!

aha...tak teda ta moja Dowina je A K U S T I K A, uz je to v poriadku?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 26. Január , 2010, 12:41:03 »

vsak je vsetko predsa v poriadku, gitara Ti vlastne ladi a to je hlavne  Na zdravie!
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #21 kedy: 26. Január , 2010, 13:15:02 »

...nechcel som nikoho iritovat, ospravedlnujem sa

.....o toto vôbec nejde.....je to tak ako si napísal, jej zvuk sa Ti páči.....a vyhovuje Ti nejaké jej špecifikum......tak Ti vyhovuje.....ale zase na druhej strane si treba uvedomiť, že je to úplne normálna akustika.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Doldy
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 26. Január , 2010, 13:28:42 »

nooo az tak uplne normalna akustika to nie je co sa tyka parametrov, preto som radsej uviedol o aky typ gitary ide, ale uz to nehajme...ked tak riesme radsej to ladenie. zaver, ze presne ladenie u gitar vlastne neexistuje mi staci. by som sa aj divil keby pri tak nehomogennom materiali akym je drevo aj existovalo...vyrovnam ten krk a ked mi proste bude zniet dobre po celom hmatniku tak sa asi nejakym presnym ladenim vzhladom na tieto skutocnosti ani nebudem zaoberat. vdaka
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 26. Január , 2010, 13:34:03 »

.....a na ostatných pražcoch vyššie od 5-teho je to potom ako Huh! zase ladí.....ak hej tak by to mohlo väziť v tom jedno pražci.....
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 26. Január , 2010, 13:49:29 »

.....a na ostatných pražcoch vyššie od 5-teho je to potom ako Huh! zase ladí.....ak hej tak by to mohlo väziť v tom jedno pražci.....

bavime sa o 5 centovej vychylke ktoru ukazala nejaka ladicka, co je podla mna uplne nepodstatny vysledok "merania"
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 26. Január , 2010, 13:54:05 »

este som nemal dost casu to v klude pozriet, dnes to prebehnem vecer, ked pridem z tejto podrbanej roboty... ale az ma mat prehnutie vplyv na ladenie, tak je mozne ze niekde od 5. prazcca vyssie to moze ladit vyssie, lebo logicky tam je ten hmatnik vlastne ponoreny najhlbsie a niekde od 10. -12. to uz moze byt v pohode lebo tam to je uz prakticky v rovine so zaciatkom hmatnika    
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 26. Január , 2010, 14:01:40 »

bavime sa o 5 centovej vychylke ktoru ukazala nejaka ladicka, co je podla mna uplne nepodstatny vysledok "merania"

.....viem.....ale možno by stačilo ten pražec doklepnúť do tej správnej polohy......
Zaznamenané

Doldy
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 26. Január , 2010, 14:07:16 »

uf tak to si netrufam, ale zdaju sa mi celkom poctivo zabrusene, takze by mali byt nastavene dobre, ale na druhej strane zas to robila len nepresna ruka cloveka...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #28 kedy: 27. Január , 2010, 08:09:00 »

no mohol som sa ja divit, ze mi ta gitara neladi, ked pnutie bolo totalne uvolnene, srob uplne volny...vcera som to vyrovnal a ladicka hned ukazuje nieco ine
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.082 sekund, 23 otázok.