Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 20:29:52
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: vystuha krku  (Prečítané 7518 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #15 kedy: 16. Február , 2013, 14:13:15 »

ak sa pytas, ci mozes skusit dotiahnut vyztuz, tak to asi skus dat najprv cele niekomu nastelovat ako sa ma a potom sa asi uvidi, ci tomu nieco je.

ona je nastelovana myslim, ak myslis oktavy,dohmat atd,vsetko ladi perfektne,tremolo drzi jak ďas.
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 16. Február , 2013, 14:26:59 »

no ak odtial nieco rezonuje a nie je to len prkotina a ako nedotiahnuta krytka a pod, tak ak to ozaj ide od vyztuze a ta je inak nastelovana jak treba, tak neviem, co poradit a ci je nejake riesenie... skusit nastelovat vyztuz aby nerezonovala a potom dostelovat zvysok gitary k vyztuzi tak, aby vseto aspon nejak kompromisne sedelo dokopy...
Zaznamenané
georgik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #17 kedy: 16. Február , 2013, 14:58:27 »

no ak odtial nieco rezonuje a nie je to len prkotina a ako nedotiahnuta krytka a pod, tak ak to ozaj ide od vyztuze a ta je inak nastelovana jak treba, tak neviem, co poradit a ci je nejake riesenie... skusit nastelovat vyztuz aby nerezonovala a potom dostelovat zvysok gitary k vyztuzi tak, aby vseto aspon nejak kompromisne sedelo dokopy...

a vystuz mozem pritahovat/povolovat aj ked su natiahnute struny? alebo nie? Dakujem
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
MASAKER
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #18 kedy: 16. Február , 2013, 15:22:51 »

nemas niektory zamok na nulaku povoleny? vsetky srobiky skontroluj, podotahuj poriadne, hlavicky mechanik, mechaniky samotne atd atd.. nevylucujem, ze to moze byt vyztuha ako tvrdi rastis, ale skor si myslim, ze to bude len volajaka prkotina. 
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #19 kedy: 16. Február , 2013, 15:42:45 »

a vystuz mozem pritahovat/povolovat aj ked su natiahnute struny? alebo nie? Dakujem

Povol struny a potom dolad, nech to nema privelky tah na krk.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 16. Február , 2013, 15:43:36 »

Povol struny a potom dolad, nech to nema privelky tah na krk.

miliony ludi toci s vyztuzou pri naladenej gitare a nikomu sa nic nestalo...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #21 kedy: 16. Február , 2013, 16:02:33 »

miliony ludi toci s vyztuzou pri naladenej gitare a nikomu sa nic nestalo...

Moze byt, ale napriklad aj Gibson radi najprv podladit. Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
georgik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #22 kedy: 16. Február , 2013, 19:11:21 »

Ach ja nestastny zemepan...
ziadna vystuha :D
je povolena mechanika na E a Acku ,ako ked je z jednej strany krizovy srob,tak zdruhej strany je podlozka-hrká, a nad tym imbusovy plochy srob,mozem to normalne pritiahnut ci ako treba?  Bavím sa skvele Dakujem

EDIT: vyriesene,vsetko ide v poriadku, len sa mi nahodou zlomila tablička na Ecku ,pri hraní :/
« Posledná zmena: 16. Február , 2013, 19:35:50 od georgik » Zaznamenané

MASAKER
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #23 kedy: 16. Február , 2013, 20:13:45 »

obávam sa, že tie malé tabličky musíš len objednať, našťastie nestoja nejak veľa.
Zaznamenané

kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #24 kedy: 17. Február , 2013, 10:57:11 »

Dobry den. Potreboval by som sa informovat na jednu vec. Ked je zavit na vystuhe v krku zodraty, gitarar by ho mal vediet vymenit? po pripade kolko by ma to zhruba vyslo. Za odpoved vopred dakujem
Robil som to 80 ojr.
Zaznamenané
bastiensburg
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #25 kedy: 11. Marec , 2013, 17:57:05 »

Zdravim...

Asi pred tyzdnom som menil struny na novej gitare z 10-46 na hybridy 9-46 a tak som nastavoval krk a celkovo daval gitaru dokopy... ale ked som nastavoval vystuhu krku, tak aj napriek otoceniu krk toho vela nerobila, tak som stale po hodinke pootocil vystuhu o 1/4 aby som dostal viac konvexny krk, lebo bol skor naopak... nakoniec sa mi podarilo nastavit krk ako som chcel. Vsetko bolo ok par dni az dnes som pocul cudny zvuk ked som hybal gitarou... ako by bolo nieco uvolnene. Prv som si povedal ze hrkoce mozno mechanika alebo potak abo cosi ine, ale nakoniec po skumani som zistil, ze zvuk pochadza z krku.

Preto moja otazka znie ci som nahodou nepolamal vystuhu krku ?
Nie som gitarovy technik, ale cosi malo o nastaveni viem... skusal som najst par veci na inych forach, ale nic som nezistil... vystuha sa otaca s odporom, nie uvolnene, ale hrkoce nieco v krku okolo 1-2 prazca ked gitaru nahynam z jednej strany na druhu akoby sa to proste posuvalo hore dole

jedna sa o LP Hagstrom Swede, takze za akukolvek pomoc dakujem

Stefan
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #26 kedy: 11. Marec , 2013, 18:36:53 »

ked si to dotahoval tak si to dal uplne nadoraz? myslim ze len vtedy by bola sanca strhnut to..
Zaznamenané

bastiensburg
nováčik
*

« Odpoveď #27 kedy: 11. Marec , 2013, 19:05:21 »

praveze ani nie, nerobil som nic nasilu, preto mi je to cudne ze co to moze byt
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 11. Marec , 2013, 19:19:31 »

... ale cosi malo o nastaveni viem...

... asi by si sa nepytal na toto:

...Preto moja otazka znie ci som nahodou nepolamal vystuhu krku ?...

pretoze "polamat vystuhu krku" si neviem v praxi ani len predstavit. nehovorim, ze sa nemoze vyztuz strhat alebo utrhnut, ale je to velmi velmi nepravdepodobne, hlavne pri uplne beznom stelovani s devinami strunami.

Tvoju gitaru treba pravdepodobne len spravne nastelovat a to sa po nete moc neda. hrajkaj sa s tym alebo to niekomu odnes...
Zaznamenané
bastiensburg
nováčik
*

« Odpoveď #29 kedy: 11. Marec , 2013, 19:25:38 »

ohladom toho ci viem alebo neviem... vravim, niesom odbornik, ale na zahranicnych forach som sa docital ze ludom sa sem tam vystuha polamala, niekedy otocil vystuhu len o 1/4 a odrazu pukla, a to sa stavalo aj na drahych gibsonoch... jasne ze sa moze stat ze je trebars vynimocne vadny kus, ale evidentne to nie je nieco neuveritelne ako pises

no gitara je praveze nastelovana uplne ze ok ako chcem, akurat hrka nieco v krku a to som este nezazil... ale ak to nevyriesim tak to vezmem ku gitararovi teda
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 22 otázok.