Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 13:52:50
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: vystuha krku  (Prečítané 7560 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #30 kedy: 11. Marec , 2013, 20:14:44 »

Polámanu výstuhu som už videl, nepríjemná vec to jest.
bastiensburg, aká veľkosť kľúča sa používa na nastavenie tej gitary. Pýtam sa preto, lebo dvojzvratná výstuha a obyčajná výstuha má inú maticu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 11. Marec , 2013, 20:16:54 »

by ma zaujimala statistika utrhnutych vyztuzi na drahych gibsonoch, ci sa jedna o jednu gitaru zo sto alebo o jednu gitaru z tisic vyrobenych, len tak zo zvedavosti... a pri 1/4 otacke ci sa jednalo o jednu z tisic alebo o jednu z milion :) ... na forach sa toho clovek docita  Neviem

no nic - o bzucani od vyztuze sme tu uz pisali, casto je mozne, ze sa len zda, ze bzuci od vyztuze a v skutocnosti to je odinakadial...

cele to zasadne rozsteluj, riadne nadlad, pohyb vyskou kobyly, pohraj na tom hodinu dve a potom to zacni stelovat odznova pekne po poriadku a pozoruj, v akom momente sa zacne objavovat hrkotanie. niekedy staci len trochu iny kompromis medzi vyskou kobyle a prehnutim krku a zrazu je po problemoch...
Zaznamenané
bastiensburg
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #32 kedy: 11. Marec , 2013, 20:28:15 »

KubBasak... tocil som to s imbusakom 3, alebo 4 teraz nepamatam a myslim ze je to obycajna vystuha aj ked... ta gitara ma hagstromacky expander a vystuha mozno kus inac reaguje ako normalna... tu je link:
http://www.hagstrom.org.uk/expander_stretcher.htm

Rastis... urcite mas pravdu v tom ze to boli dajaky experti co to krutili jak saleni mozno, len to tak akoze decentne podali ze 1/4, takze jak som pisal ze je to skoro normalne som teda prehnal... tak teda rozstelujem a znova dam dokopy, lebo je dost mozne ze problem nie je nakoniec v gitare ale ako to byva v majitelovi :D
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #33 kedy: 11. Marec , 2013, 20:37:48 »

už mi to je všetko jasné.
Výstuhu si iba uvolnil, vždy po uvoľnení výstuhy ju treba "zafixovať" drobným pritiahnutím.
Zaznamenané
bastiensburg
nováčik
*

« Odpoveď #34 kedy: 11. Marec , 2013, 20:43:57 »

no tak dufam ze mas pravdu, dnes sa mi uz nechce, ale zajtra sa na to pozriem a potom dam vedie ci sa podarilo... dakujem za radu :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #35 kedy: 11. Marec , 2013, 20:53:36 »

"nebzuci" ti iba niektora z hrubych strun v drazke nulteho prazca?
Zaznamenané
bastiensburg
nováčik
*

« Odpoveď #36 kedy: 11. Marec , 2013, 21:03:03 »

urcite nie, lebo ten zvuk sa ozyva vo vnutri krku ked ju nahynam, ako ked daco naraza do dacoho z jednej strany na druhu
Zaznamenané
bastiensburg
nováčik
*

« Odpoveď #37 kedy: 12. Marec , 2013, 13:01:07 »

Tak dnes som gitaru rozsteloval a znova nastavil... zatial uz nic nehrka, uvidime ci to vydrzi, ale dufam ze je problem vyrieseny :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #38 kedy: 12. Marec , 2013, 13:27:15 »

asi bola len vyztuha uvolnena.. mne ked dosla gitara postou a mala povolenu tak tiez hrkala.. treba to nastavit a je to
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #39 kedy: 12. Marec , 2013, 15:19:20 »

by ma zaujimala statistika utrhnutych vyztuzi na drahych gibsonoch, ci sa jedna o jednu gitaru zo sto alebo o jednu gitaru z tisic vyrobenych, len tak zo zvedavosti...
myslím, že ten kto má drahý Gibson a nevie si gitaru nastaviť, tak ju radšej zverí do rúk odborníka. Lámanie výstuh nebýva chyba výstuhy, ale toho kto ju nastavuje  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.