spyros
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 19. Máj , 2010, 18:06:28 » |
|
viera a nabozenstvo su dve veci.a ked sa zacne miesat politika s hudbou,tak to stoji zahovno... U2, Dead Kennedies, John Lennon, Live Aid, Clash, Public Enemy...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 19. Máj , 2010, 18:18:05 » |
|
podla mna do kostola patri akakolvek chramova hudba... cize organ, spev, a aj gitarove koncerty... co ma vie vsak dostatocne znechutit su mladeznicke chramove zbory, to i vie pokazit cely zazitok z omse... u nas v BB hra v katedrale vystudovany organista a ten zvykne na koniec slahnut casto volakeho Bacha a to sa mi paci akoze podla mna aj rockovou hudbou sa da chvalit Pana, ale do kostola mi dvakrat nestimuje, proste sa nehodi do tej akustiky, lebo z rockovej bandy je v kostolnej akustike len bordel a gulasz Inac k tej osvete este, napriklad benediktini naucili nasich predkov farmarcit a kopu ineho, je mi velmi luto ze dnes ludia na krestanstvo kaslu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 19. Máj , 2010, 18:30:14 » |
|
Vsetky slove(a)nske ranne pisomnosti su cirkevneho charakteru...
myslis tie o bosorkach?
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 19. Máj , 2010, 18:41:46 » |
|
..., je mi velmi luto ze dnes ludia na krestanstvo kaslu... aj mne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
erny
náhodný pocestný
Príspevkov: 136
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 19. Máj , 2010, 18:43:50 » |
|
U2, Dead Kennedies, John Lennon, Live Aid, Clash, Public Enemy...
...ja mal na mysli opacny vztah hudby a politiky...vid napr. slovenske predvolebne turne..
|
|
|
Zaznamenané
|
..bude ako nebolo...
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 19. Máj , 2010, 19:56:49 » |
|
myslis tie o bosorkach? Nie, nieco na temu Proglas, Naum etc...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 19. Máj , 2010, 19:58:27 » |
|
Tu uz sa keca o vsetkom moznom len nie normalnom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 19. Máj , 2010, 20:32:03 » |
|
Tu uz sa keca o vsetkom moznom len nie normalnom To je jedno o com sa keca, dolezite je jedine a to, ze vsetci su v tom, ze tomu rozumeju
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 19. Máj , 2010, 20:39:25 » |
|
no a chceš povedať, že to nieje pravda? komunizmus napáchal toľko zla a ešte pácha, len sú v iných kabátoch a veľmi ma prekvapuje ako zhrňate všetkú tú kresťanskú minulosť pod koberec a do prachu, nechcem sa hrať na dákeho svätuškára, ale pred komunizmom bol farár zväčša jediný vzdelaný človek v celej dedine, ktorý robil akú takú osvetu, farár a učiteľ, to boli tí ktorí šírili vôbec vzdelanosť a pohľad na svet nie len cez matériu, ale i zamyslenie sa...ale to je na dlho
z tohoto mi skor vychadza, ze tie svine komunisticke boli prave ti dobri
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 19. Máj , 2010, 23:30:53 » |
|
Videl som aj pocul uz vselico, aj gitarovu hudbu v liturgii a pravdupovediac viac mi smakoval organ a choraly Existuju u nas aj relativne celkom slusne gospelove kapely, ale tie dobre zratam asi na prste jednej ruky. espe napr :D. Cize predstava priteplenej hudby v opare cajovych dejchankov nie je celkom spravna. Teraz nedavno pocas godzone pobehovali aj nejaky christian hoppery, cize ano spaja sa uz vsetko so vsetkym aby sa oslovila mladez. Zanrovostou sa zachadza aj do hard-rocku, alternative-metalu tu si poziciam priklad z usa skillet - comatose napr.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 19. Máj , 2010, 23:46:19 » |
|
Falling Inside The Black moja oblubena skladba
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 19. Máj , 2010, 23:50:44 » |
|
liturgia? a to je akoze co? aha uz to mam, google nasiel toto: bezodplatné plnenie bohatých podnikateľov v prospech obce/mesta, spočiatku dobrovoľné (ale pociťované ako morálna povinnosť), neskôr forma dane (napr. vyzbrojenie vojenskej lode, vystrojenie štátnych osláv a podobne)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 19. Máj , 2010, 23:55:29 » |
|
inak, minule som mal radio lumen z prdele v aute naladene a pozeram, ze hviezdna rota sa moze schovat. kua! krestanstvo sirit treba! a hned aj hratelnost ide! edit: isiel nejaky gospelovy rebricek. vsetko dost hroza. mozno este csanaky(spelling?) sa povedzme za nehrozu povazovat dal.
|
|
« Posledná zmena: 19. Máj , 2010, 23:56:36 od johnzo »
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439
Znalci vědí, co je svědí!
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 20. Máj , 2010, 08:38:09 » |
|
to boli tie svetlé prípady, konkrétni ľudia, tí sú fajn.. Vo všeobecnosti to bolo skôr naopak, keď cirkev dlhodobo vzdelanosť a otvorenosť mysle potláčala a sama mala pohľad na svet cez matériu..
krasne si to zhrnul
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 20. Máj , 2010, 11:47:31 » |
|
to boli tie svetlé prípady, konkrétni ľudia, tí sú fajn.. Vo všeobecnosti to bolo skôr naopak, keď cirkev dlhodobo vzdelanosť a otvorenosť mysle potláčala a sama mala pohľad na svet cez matériu..
tích šíriacich a vzdelaních farárov bolo veľa, konkrétny príklad čo ma napadá je napríkla Murgaš, Kollár...a mnohí podchytievali a podporovali talenty keď rodina nemala peniaze na vzdelanie, bol to práve farár, ktorí mu pomohol
|
|
« Posledná zmena: 20. Máj , 2010, 12:18:18 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
|