peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439
Znalci vědí, co je svědí!
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 20. Máj , 2010, 14:00:04 » |
|
tích šíriacich a vzdelaních farárov bolo veľa, konkrétny príklad čo ma napadá je napríkla Murgaš, Kollár...a mnohí podchytievali a podporovali talenty keď rodina nemala peniaze na vzdelanie, bol to práve farár, ktorí mu pomohol
no ved aj za komunistov sa bezpochyby naslo kopec "osvetu siriacich a vzdelanych" komunistov, podporujucich talenty. to ale neznamena ze rezim ako taky bol ok. a to, ze vsetky prve zachovane slovanske pisomnosti su cirkevne, nie je chvala, ale skor obzaloba cirkvi, ktora nicila vsetko pohanske http://veda.sme.sk/c/3462217/prislo-krestanstvo-a-pismo-z-talianska.html
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 20. Máj , 2010, 14:26:52 » |
|
tích šíriacich a vzdelaních farárov bolo veľa, konkrétny príklad čo ma napadá je napríkla Murgaš, Kollár...a mnohí podchytievali a podporovali talenty keď rodina nemala peniaze na vzdelanie, bol to práve farár, ktorí mu pomohol
este si zabudol ze aj p. doktor tiso rad podporoval talenty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 20. Máj , 2010, 15:58:43 » |
|
Uz som videl aj farara pocas omse hrat na gitaru, a bolo to celkom mile. Aj ja som hral jednemu rockerovi svadobny pochod spolu s organom V tej gitare sa vidi mladez, a je to sposob ako ukazat mladym ze aj oni su ziadani a dolezity a ako zase ukazat starsim ze ta mladez mozno nie je az taka zla, len trochu ina. Tiez mi v kostole viac pasuju choralne spevy, ved taomu bola prisposobena aj architektura - aby to dobre znelo. Na gitary su stavane skorej tie ultramoderne kostoly, ako spominal Pitu. Co ale rozculuje mna, ked su hudobne zoskupenia zadkom k oltaru a celom k ludom - zjavne si mylia kostol s kulturnym domom. V kostole je pre hudbu miesto, a to je na choruse.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 20. Máj , 2010, 16:00:02 » |
|
Co tak hiphop v kostole? Gitary su uz staromodne, tym uz dnes budu mladi tazko burat konvencie aj v kostole.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 20. Máj , 2010, 16:06:44 » |
|
Co tak hiphop v kostole? Gitary su uz staromodne, tym uz dnes budu mladi tazko burat konvencie aj v kostole. ked sa to, co sa dnes oznacuje za hip hop dostalo do mtv, tak sa to dostane aj do kostola
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 20. Máj , 2010, 16:07:54 » |
|
Co tak hiphop v kostole? Gitary su uz staromodne, tym uz dnes budu mladi tazko burat konvencie aj v kostole. Vsetky tie spevacky R&B, co im tam raperi rapuju o dusu zacinali v kostoloch. A mam taky pocit, ze aj ti cool raperi su na tom rovnako.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 20. Máj , 2010, 16:13:25 » |
|
ticha noc vznikla na gitare
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 20. Máj , 2010, 20:07:16 » |
|
ticha noc vznikla na gitare
to nevieme. ale vieme, ze bola zlozena pre gitaru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 20. Máj , 2010, 20:18:27 » |
|
to nevieme. ale vieme, ze bola zlozena pre gitaru Gruber bol organista,tak prečo by písal skladbu pre gitaru?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 20. Máj , 2010, 20:22:41 » |
|
to nevieme. ale vieme, ze bola zlozena pre gitaru moze byt ale v podstate to umysel nemeni
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 20. Máj , 2010, 21:19:54 » |
|
Gruber bol organista,tak prečo by písal skladbu pre gitaru?
to sa presne nevie, ale vie sa, ze v tom roku ked ju zlozil, bol organ pokazeny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 20. Máj , 2010, 21:51:59 » |
|
Tichu noc nezlozil Chuck Norris v ten den, ked napisal aj Let It Be, Carminu Buranu a Aidu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 20. Máj , 2010, 21:54:48 » |
|
Tichu noc nezlozil Chuck Norris v ten den, ked napisal aj Let It Be, Carminu Buranu a Aidu?
Ako ze v den, on to mal v jednom okamihu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|