Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 17:33:36
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Herda - nová značka gitár na Slovensku  (Prečítané 36485 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Doldy
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 09. Jún , 2010, 18:10:07 »

ajajáááááj...
Zaznamenané
dury
nováčik
*
Príspevkov: 39

« Odpoveď #46 kedy: 11. Jún , 2010, 14:13:12 »

nadherne gitary,
nemate nejake zvukove ukazky na nete,rad by som vypocul.
Zaznamenané

Stonebridge GS 40 CM
Furch DX 61-12
Rockand Roll
nováčik
*
Príspevkov: 31

« Odpoveď #47 kedy: 11. Jún , 2010, 19:24:45 »

nadherne gitary,
nemate nejake zvukove ukazky na nete,rad by som vypocul.

Zvukove nahravky pripravujeme, dam vediet az budu.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #48 kedy: 11. Jún , 2010, 19:50:05 »

Mate skusenosti aj s trojuholnikovymi hmatnikmi, ake su na Martin gitarach? Nikde v Ceskoslovensku ani blizkom okoli som nevidel gitaru, co by mala trojuholnikovy hmatnik. Hral som na dvoch gitarach (kamarat z tejto kapely www.flook.co.uk ) jedna bola Kinkade, druha Martin a na oboch mal ten zaujimavy typ hmatnika.
Zaznamenané
Rockand Roll
nováčik
*

« Odpoveď #49 kedy: 11. Jún , 2010, 20:10:06 »

Mate skusenosti aj s trojuholnikovymi hmatnikmi, ake su na Martin gitarach? Nikde v Ceskoslovensku ani blizkom okoli som nevidel gitaru, co by mala trojuholnikovy hmatnik. Hral som na dvoch gitarach (kamarat z tejto kapely www.flook.co.uk ) jedna bola Kinkade, druha Martin a na oboch mal ten zaujimavy typ hmatnika.

Priznam sa ze trojuholnikovy typ hmatnika este nepoznam. Mozno myslite trouholnikovy profil krku(hmatu), alebo sa mylim? Mohli by ste prosim prilozit nejaku fotografiu, aby som vedela co myslite?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #50 kedy: 11. Jún , 2010, 20:33:09 »

urcite myslel krk nie hmatnik..
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #51 kedy: 11. Jún , 2010, 20:53:26 »

urcite myslel krk nie hmatnik..
Ano, myslel som krk. Mne sa pod slovom hmatnik vsetko pekne zlieva do tej "veci", na ktoru hra lava ruka. :)
Jedna sa o profil krku, nie je obly do pismena U ale skor do pismena V. Dlho som zhanal fotografie, nikdy som nic nevedel zohnat. Jedina moja skusenost je, ze som hral na dvoch takych gitarach, jedna od tohto vyrobcu http://www.kinkadeguitars.co.uk/ , ale ta gitara moze mat aj 30 rokov. A druha bola Martin OM. Snazil som sa najst nejake fotky aj na stranke Martin guitars, ale nikdy neboli natocene tak, aby bolo ten profil jasne vidiet.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #52 kedy: 11. Jún , 2010, 21:01:10 »

Hmmm... asi to bolo tak davno, ze som este nevedel pouzivat Internet.
Tu su modely krkov http://www.martinguitar.com/guitars/features/neck.html
Ale na tejto fotografii nie je myslim dostatocne vidno to V. Ked som mal tu gitaru v ruke, bolo to na prvy dotyk nieco ine a velmi inspirujuce.

Toto je tiez vynikajuce http://theunofficialmartinguitarforum.yuku.com/topic/73262/t/Neck-Profiles-Cross-Sections.html

Vidim, ze net sa za posledne roky zaplnil vybornymi novymi informaciami v tejto oblasti.
« Posledná zmena: 11. Jún , 2010, 21:06:48 od myso » Zaznamenané
Rockand Roll
nováčik
*

« Odpoveď #53 kedy: 11. Jún , 2010, 21:10:07 »

No, tak to mi je hned jasnejsie  ked sa jedna o hmat :)

Poznam to ale este sme to nevyrabali, ani v anglicku ked sme boli to nikto nepozadoval na akustickej gitare.  Ani ja som to este neskusala, moze to byt zaujimave... ked si to tak predstavujem, ako by sa to drzalo, tak by som to asi nechcela, ale na tom aj tak nezalezi Beeee
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #54 kedy: 11. Jún , 2010, 22:41:28 »

Aj Claptonova signovana Martina ho ma:
"When Eric Clapton had the chance to work with Martin to design the Martin 000-28EC, Clapton picked a modified V-shaped neck . "
Je to naozaj zaujimave vyskusat, len tu mame strasne maly trh na taketo zaujimavosti.  Na zdravie!
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #55 kedy: 12. Jún , 2010, 07:48:01 »

myso: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,78507.0.html

Inak, krásne gitary. Nato by som sa aj bál hrať, šak to nábytok.
Nejaké originálne modely sa nechystáte robiť ktoré by vás poriadne odlýšili od konkurencie? zfleku ma napadá nejaká sedmička s dlhšou manzúrou  Som frajer
Zaznamenané
Rockand Roll
nováčik
*

« Odpoveď #56 kedy: 12. Jún , 2010, 08:22:42 »

myso: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,78507.0.html

Inak, krásne gitary. Nato by som sa aj bál hrať, šak to nábytok.
Nejaké originálne modely sa nechystáte robiť ktoré by vás poriadne odlýšili od konkurencie? zfleku ma napadá nejaká sedmička s dlhšou manzúrou  Som frajer

Robime specialne OM s vylepsenou konstrukciou pre lepsie akusticke vlastnosti, bude tak za mesiac dokoncene. Potom robime armresty a bocne ozvucne otvory, to tu nema nikto. A za 2 tyzdne bude dreadnought, ktory si nezamenite so ziadnym inym Na zdravie! Inak je uz dolakovane, takze ty co pridu 19. juna na exkurziu ho uvidia ako prvy.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #57 kedy: 12. Jún , 2010, 09:45:10 »

písal som im ohľadne tej gitary, čo by som chcel a ceny ma príjemne prekvapili aj reakcia bola o niečo príjemnejšia a odbornejšia ako napríklad od kellera, ale to je slovenská nátura možno, že na pivku dohodneme  Zdravíčko, komu čo vyhovuje. Akurát mi troška vadí, pokiaľ chcete vlastnú hlavu tak si musíte priplatiť 50E inak vám dajú tú svoju s ich logom  ha ha ha, ale to je asi bežná prax :)
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Rockand Roll
nováčik
*

« Odpoveď #58 kedy: 12. Jún , 2010, 10:23:28 »

Akurát mi troška vadí, pokiaľ chcete vlastnú hlavu tak si musíte priplatiť 50E inak vám dajú tú svoju s ich logom  ha ha ha, ale to je asi bežná prax :)

Tvar hlavy reprezentuje celu firmu, je to ako nase logo, podla hlavy spoznas dielnu sa hovori. To je presne ako gibson, fender, taylor a vsetci ostatny, tazko by ste na ich gitarach hladali iny tvar hlavy. A nie je to bezna prax, ze Vam umoznia pouzit aj iny tvar hlavy! Nasim hlavnym cielom nie je robenie kopii. Dalsia vec je, ze iny tvar hlavy sa musi navrhnut a naprogramovat, aj za to je ten poplatok. Chapem ze Vam to vadi, ale ked sa na to pozriete z nasho pohladu, urcite s tym budete suhlasit. Zdravíčko
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #59 kedy: 12. Jún , 2010, 11:35:49 »

mna by zaujimalo, ci ste uz robili sedemstrunovu akustiku.. a ci by nebol problem s lavackou verziou.

a tak isto by ma zaujimala priblizna cena.. SJ cutaway s elektronikou..
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.111 sekund, 23 otázok.