Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 17:33:37
Strán: 1 2 [Všetko] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MIDI nahrávanie  (Prečítané 6812 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
x.tommy
nováčik
*
Príspevkov: 20

« kedy: 01. Júl , 2010, 19:36:01 »

Mám program, ktorý dokáže prehrávať rôzne sample a zvuky a je ovládateľný cez midi.

Keďže mám notebook, chcel by som si kúpiť lepšiu zvukovku (USB) s MIDI vstupom (DIN).

Keďže som s midi nikdy nepracoval, chcel by som si ujasniť niektoré veci.

Mám povedzme klávesy s midi výstupom (DIN). Keď ten midi výstup prekáblujem so vstupom na zvukovke a v programe nastavím ovládanie z midi vstupu a začnem hrať na klávesoch, v počítači by mi mali hrať zvuky ktoré som nastavil v programe. Je to tak?

Teraz si zoberme, že mám MIDI výstup aj na gitarovom multiefekte. Bude to rovnako fungovať?
Je možné aj vyťahovať struny a iné legáta?
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #1 kedy: 01. Júl , 2010, 20:33:07 »

Mám povedzme klávesy s midi výstupom (DIN). Keď ten midi výstup prekáblujem so vstupom na zvukovke a v programe nastavím ovládanie z midi vstupu a začnem hrať na klávesoch, v počítači by mi mali hrať zvuky ktoré som nastavil v programe. Je to tak?

ano

Teraz si zoberme, že mám MIDI výstup aj na gitarovom multiefekte. Bude to rovnako fungovať?

pockaj, akoze gitara - multiefekt - midi? urcite nie, midi na multaku nieje preto aby gitarovy signal premienalo na midi, to tam je len na prenos dat. ani by to nemalo ziadny vyznam. gitaru len das do gitaroveho vstupu na zvukovke a v multitracku na tuto stopu nahodis pluginy ake potrebujes. na klavesy budes davat VSTi ktore spracuvaju midi signal a na gitaru budes davat VST ktore spracuvaju audio signal
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 01. Júl , 2010, 20:40:15 »

Mám program, ktorý dokáže prehrávať rôzne sample a zvuky a je ovládateľný cez midi.

Keďže mám notebook, chcel by som si kúpiť lepšiu zvukovku (USB) s MIDI vstupom (DIN).

Keďže som s midi nikdy nepracoval, chcel by som si ujasniť niektoré veci.

ze ty chces aby ked zahras ti to zapisalo do guitar pro>?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #3 kedy: 01. Júl , 2010, 20:40:53 »

ze ty chces aby ked zahras ti to zapisalo do guitar pro>?  Bavím sa skvele

ale rovno aj s textami
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 01. Júl , 2010, 20:43:30 »

ale rovno aj s textami

Bavím sa skvele nieee
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 01. Júl , 2010, 21:04:41 »

precitaj si manual, tam vyrobca udava na co sluzi MIDI v tom multaku a ako je implementovane
hral som na multakoch aj s midi aj bez, s oboma bolo mozne hrat legata aj vytahovanie strun
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #6 kedy: 02. Júl , 2010, 11:35:11 »

mna by zaujimalo, ked mam MIDI bicie, ci sa daju nejako priradit zvuky, resp. jednotlive pady MIDI bicich k zvukom...aby som mal napr. v EZ drummerovi kopak na kopaku, rytmicak na rytmicaku...na MIDI klavesoch si to najdem lahko, ale stane sa mi ze zapojim bicie a kopnem na kopak a da mi to cinel...

jedine ako to viem riesit je ze si dam battery a priradim si k jednotlivym bankam zvuky...napr. kopak mam na C5 tak tam dam sampel kopaku...ale rad by som to rozbehal s EZ drummerom, addictive alebo tak

Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #7 kedy: 05. Júl , 2010, 13:08:40 »

nikto nic? :)
Zaznamenané
1pablo
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 14. Júl , 2010, 10:06:28 »

Seruste, potreboval by som vedet ako v Cubase spravím to že mi jeden midi track hra 60 tempom a ostatne 120 rsp ci neni na to neaky prikaz (midi data) co by som dal na zaciatok midi  stopy

diky
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 14. Júl , 2010, 10:08:05 »

neni to p*čovina ? ze jeden track sa ma prehravat v inom tempe ako druhy ? to si ako predstavujes ?
Zaznamenané
1pablo
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 14. Júl , 2010, 10:09:26 »

neni to p*čovina ? ze jeden track sa ma prehravat v inom tempe ako druhy ? to si ako predstavujes ?

no problem je v tom ze tam pustam samohrajku ktora mi sedi tam kde potrebujem, ale ide raz tak rychlo ako by sa mi to hodilo preto ju potrebujem pustat k ostatnemu na 60tke tempe
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #11 kedy: 14. Júl , 2010, 10:09:50 »

no ja mam nato jeden sposob... hod si jeden track s urcitym tempom vyexportuj ako wav alebo ked chces pouzit nato vst tak pridaj a vyexportuj a potom si otvor novy projekt a nahod nove tempo
Zaznamenané

Im a little princess
1pablo
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 14. Júl , 2010, 10:11:23 »

No to je jedine co ma napada len je to dost pracne a nemozem pak upravovat naraz vsetko
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #13 kedy: 14. Júl , 2010, 10:13:16 »

ako upravovat tempo na jednotlyvych trackoch je zriedkave v programoch :D jedine kde som nieco podobne videl bolo v samplitude... jedine kebyze si stiahnes nejaky "MIDI TEMPO EDITOR" alebo nieco podobne... skus poguglit
Zaznamenané

Im a little princess
1pablo
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 14. Júl , 2010, 10:14:02 »

a nedasa neakym spôsobom naraz stlačiť tie noty co maju hrat v 120 do 60 tak ze sa skrati aj pôvodna dlžka not o polovicu?
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #15 kedy: 14. Júl , 2010, 10:15:13 »

ak mas guitar pro tak skus nasadit tempo na 60 a vyexportovat tak midi jednotlivo ci?...
Zaznamenané

Im a little princess
1pablo
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 14. Júl , 2010, 10:16:05 »

idem to skusit
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 14. Júl , 2010, 10:18:38 »

normalne v cubase si vyexportuj kazdy z miditrackov v tempe v akom ho chces mat a potom ich nacitaj v novom projekte kde zrus tempo, tak ti budu hrat v tempach v akych boli vyexportovane
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 14. Júl , 2010, 10:21:17 »

neviem, ci len zle tomu celemu rozumiem, ale ked sa daju rozne midi eventy do roznych trackov, tak sa budu stale prehravat v rovnakom tempe vsetky. ci nie ?
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 14. Júl , 2010, 10:31:24 »

neviem, ci len zle tomu celemu rozumiem, ale ked sa daju rozne midi eventy do roznych trackov, tak sa budu stale prehravat v rovnakom tempe vsetky. ci nie ?

to ale plati len ked mas aktivovane tempo, nie? Ale mozno som len davno nevidel cubase a tliacham...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 14. Júl , 2010, 10:37:30 »

prehrava sa celok dokopy jenym tempom, ktore moze kolisat alebo sa menit podla nastavenia. ale neexistuje, aby si prehraval separatne tracky roznymi tempami, taky soft neni... to sa ti ako ta ciara, co indikuje prehravanie rozdeli na vela ciar a kazda pojde inac rychlo ? a na kazdy track sa ti zacne zjavovat iny casovy udaj ? alebo ako si to predstavujes ?
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #21 kedy: 14. Júl , 2010, 11:50:14 »

jemu to hra alla breve presne dvojnasobok tempa to bude nejaka kuleha
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #22 kedy: 14. Júl , 2010, 12:24:26 »

asi to vyexportoval z GP ako 2/4 takt a nacital to do cubase ako 4/4 alebo tak nejak sa mu to stalo
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
1pablo
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 14. Júl , 2010, 15:52:39 »

asi to vyexportoval z GP ako 2/4 takt a nacital to do cubase ako 4/4 alebo tak nejak sa mu to stalo

nene nahraval som sintak ako midi data do 120 , no a ked som dotoho daval sample tak som zistil ze som to mal nahrat na 60 lebo sa nespraval tak ako som chcel
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #24 kedy: 15. Júl , 2010, 09:24:29 »

nene nahraval som sintak ako midi data do 120 , no a ked som dotoho daval sample tak som zistil ze som to mal nahrat na 60 lebo sa nespraval tak ako som chcel

pokial to je len MIDI, tak ked si to povodne nahral v tempe 120, a potom zmenis tempo na  60, tak ziadny problem. Problem moze nastat, ak tam budes mat aj audio stopu (napriklad v starsich verziach Cakewalku). Takzte fakt neviem, o co ti ide. MIDI ma predsa tu vyhodu, ze mozes tempo menit ako chces, na kvalite zvuku sa to neodrazi (ako pri audio)...Dalsia vec, je to predsa 2-nasobok tempa v tvojom pripade, takze aj z tohto mozes vychadzat, ze ta uprava nebude tazka (pokial by tam bolo aj audio)...Pisem takuto vseobecnu odpoved, pretoze fakt neviem, o co ti presne ide...Tempo sa da v sekvenceri vkladat podla potreby, alebo nakreslit krivku tempa, ale stale bude prehravat vsetky stopy podla toho isteho urceneho tempa.
« Posledná zmena: 15. Júl , 2010, 09:29:20 od opossum » Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #25 kedy: 15. Júl , 2010, 09:26:45 »

mna by zaujimalo, ked mam MIDI bicie, ci sa daju nejako priradit zvuky, resp. jednotlive pady MIDI bicich k zvukom...aby som mal napr. v EZ drummerovi kopak na kopaku, rytmicak na rytmicaku...na MIDI klavesoch si to najdem lahko, ale stane sa mi ze zapojim bicie a kopnem na kopak a da mi to cinel...

jedine ako to viem riesit je ze si dam battery a priradim si k jednotlivym bankam zvuky...napr. kopak mam na C5 tak tam dam sampel kopaku...ale rad by som to rozbehal s EZ drummerom, addictive alebo tak

General MIdi standart ma priradene bicie, tak ako hovoris, zlozitejsie a profesionalnejsie programy ich bud maju tak isto, alebo nemaju. Podla mna nie je v tom ziadny problem, zvyknut si na ine priradenie klaves k bicim, pretoze kazdy program to ma inak a zbytocne sa budes s tym trapit a nieco prerabat....
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #26 kedy: 16. Február , 2011, 23:16:05 »

ma s tymto niekto skusenost?

http://www.sonuus.com/products_g2m.html
Zaznamenané
Strán: 1 2 [Všetko] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 21 otázok.