traffic_juzz
|
|
« kedy: 08. Júl , 2010, 19:09:27 » |
|
ako nazov temy napoveda, rad by som sa miestnych gitarovych vsevedov opytal na sposob ktorym by odstranovali farbu napr. v mojom pripade z strat made in mexico? mate niekto skusenosti, resp. nejake tipy? vrela vdaka!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 08. Júl , 2010, 19:20:55 » |
|
Teplovzdusnou pistolou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 08. Júl , 2010, 19:24:52 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
maarek-182
nováčik
Príspevkov: 62
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 08. Júl , 2010, 19:42:14 » |
|
Kludne môžeš aj šmirglami. Pripevniš na hranol a tou plochou stranou brúsiš. Najprv na hrubo, potom keď bude ta vrstva laku aj farby preč, tak dáš jemnejší a brúsiš iba drevo kím to nebude hladké. Ale je stím roboty a osobne neodporúčam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traffic_juzz
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 08. Júl , 2010, 19:46:40 » |
|
no skusim mozna tu teplovzdusnu pistolu...robil to uz niekto? popr. bol by niekto ochotny s tym pomoct? bych sa nejak vyrovnal urcite..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 08. Júl , 2010, 19:48:51 » |
|
...robil to uz niekto? ...
Ano a toto je vysledok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Hephaisto
náhodný pocestný
Príspevkov: 104
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 08. Júl , 2010, 21:10:02 » |
|
Asi by bol dobrý nápad najprv odmontovať/zakriť niektoré časti pred tým, ako na to pusíš teplovzdušnú pištol
|
|
« Posledná zmena: 08. Júl , 2010, 21:10:27 od Hephaisto »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 08. Júl , 2010, 21:34:26 » |
|
ved niekto tu prednedavnom aj hadzal foto kde zosmirgloval lak z povodnej ciernej na vkusny natural.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. Júl , 2010, 09:47:18 » |
|
Branko - preco tu radis chalanom kokotiny, co si v zivote neskusal, a ani nemas o nich sajn ?
traffic_juzz - da sa kupit tzv. odstranovac starych naterov. je to taka smradlava rozpustadlova patlanina. to naneses stetkou, nechas posobit a potom to spachtlou zotries, ked to vymakkne. zvysok smirgel. neviem, na ake vsetky typy naterov a lakov to funguje, na nitro urcite... nechal by som si poradit v obchode kde to predavaju...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. Júl , 2010, 09:48:56 » |
|
a je to kokotina? lebo ja si pametam ze mne tusim roberto hovoril to iste uz davno
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 09. Júl , 2010, 09:52:19 » |
|
a je to kokotina? lebo ja si pametam ze mne tusim roberto hovoril to iste uz davno
vsak to je v pohode, ak to niekto pozna ako postup, nech napise, ze ano, tak sa to da spravit... ale ne, ze niekto kto v zivote to neriesil zacne radit a podpori to vtipnou fotkou zhorenej gitary ja som napisal, co mam vyskusane, s pistolou som nikdy nerobil, takze neviem...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mlha
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. Júl , 2010, 10:46:26 » |
|
Teplovzdušnej pištole sa neboj. Používali sme to na okenné rámy s hrubou vrstvou (vrstvami) bežného laku a nič nebolo opálené alebo čo. Ono to nevyčistíš úplne, zostanú tam ešte zvyšky laku ktorý budeš potom musieť obrúsiť. Všetok hardware samozrejme treba zhodiť, lebo lak je aj pod ním, že jo. Btw: Ja by som sa skôr bál toho "odstraňovača náterov" že či to nejak nevsiakne do dreva...
|
|
« Posledná zmena: 09. Júl , 2010, 10:55:20 od Mlha »
|
Zaznamenané
|
Rock it!
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 09. Júl , 2010, 12:13:18 » |
|
Dával som dole hrubý lak teplovzdušnou pištolou,išlo to úplne super.Trochu nahriať,potom som to špachtlou dal dolu.Treba dávať pozor aby sa drevo moc neopálilo a aby si so špachtlou neurobil do dreva ryhy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 10. Júl , 2010, 11:43:56 » |
|
nitrolak rozpustíš acetonom a citlicou môžeš opatrne zoškrabávať, teplovzdušná pištol neviem aká teplota sa dá nastaviť a odstraňovač náterov by som nedoporučoval, robil som to na jedných dverách a preniká to do materiálu
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 10. Júl , 2010, 11:48:20 » |
|
neviem, ci existuje / existovalo viacej typov odstranovacov. ja som pouzival taky ruzovy, pekny, jak v krotitelov duchov ta ruzova slizka vec to vyzeralo, aj to malo taku konzistenciu. mal som ho roky, casom stratil uplne farbu. smrdel jak zmes acetonu, toluenu a benzinu, cize uplne prijemne pouzil som ho na viacej gitar. neviem, co na nom malo prenikat do dreva, z laku zostala len husta kasa, ked sa to zospachtlovalo, tak drevo bolo suche. po vysmirglovani bez stopy nejakych predchadzajucich chemickych zasahov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traffic_juzz
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 11. Júl , 2010, 21:52:57 » |
|
nasiel som zaujimave videjko..inak..moc sa nevyznam ale pochybujem ze MIM strat z roku zhruba 2001 bude mat nitrolak..skor je to ta celulo neviem co..skusim to asi tou pistolou..na tom videu to vyzera celkom fajn.. dik za prispevky seckym..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 11. Júl , 2010, 22:08:28 » |
|
sak nitrolak = nitrocelulozovy lak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 12. Júl , 2010, 09:09:39 » |
|
neviem, ci existuje / existovalo viacej typov odstranovacov. ja som pouzival taky ruzovy, pekny, jak v krotitelov duchov ta ruzova slizka vec to vyzeralo, aj to malo taku konzistenciu. mal som ho roky, casom stratil uplne farbu. smrdel jak zmes acetonu, toluenu a benzinu, cize uplne prijemne pouzil som ho na viacej gitar. neviem, co na nom malo prenikat do dreva, z laku zostala len husta kasa, ked sa to zospachtlovalo, tak drevo bolo suche. po vysmirglovani bez stopy nejakych predchadzajucich chemickych zasahov... s rovnakym lektvarom mam skusenost aj ja. s kamaratom sme pomahali restaurovat stary oltar ktory niekto natrel farbami na kredenc - jedovata zelena, cudna kremova a osrata hneda. naniesli sme tu gebuzinu, dali sme na to este igelit nech to lepsie spuchne a po cca 15 minutach oskrabali spachtlou, lokalne docistievali acetonom tak aby sme nezosuchali povodny nater ktory bol pod kredencovkou. skusenost s gitarou ale ziadna, netusim na aky typ laku je dobra technika s tou gebuzinou.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
korn24
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 12. Júl , 2010, 09:21:41 » |
|
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,65561.90.htmltu je link na to ako som to robil ja. Ja som to komplet rucne brusil dole. smirgle od 80-100-150-250-400-800-1000. Zopar hodin prace. Len ja som mal to stastie ze som mal black satin finish a pod tym bol este lak.takze vrstvu farba som osmirgloval a ten lak som v podstate vylestil takze som nesiel az na drevo. hadam sa chapeme.
|
|
|
Zaznamenané
|
nechcelo sa mi ale uz som.
|
|
|
traffic_juzz
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 17. Júl , 2010, 15:59:11 » |
|
vyslo to super...mal som stastie na kus ktory mal ist pravdepodobne na sunburst upravu bo je tam dyha nalepena z predu aj zozadu..som spokojny s vysledkom oslobodzovania.. kamarat mi urobi povrchovku..naky selak a neviem co..vysledok ukazem ..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traffic_juzz
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 25. Júl , 2010, 16:02:05 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marian.Radosovsky
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 18. August , 2010, 11:33:36 » |
|
Rozmyslam nieco podobne spravit s mojou Ibanez, pretoze mi padla a mam ju poodieranu az do dreva prave na prednej casti... Ako si postupoval pri lakovani?
|
|
|
Zaznamenané
|
Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
|
|
|
Marian.Radosovsky
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 18. August , 2010, 14:13:36 » |
|
A co to len namoril, alebo nechal hole drevo nebodaj?
|
|
|
Zaznamenané
|
Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 18. August , 2010, 14:14:21 » |
|
A co to len namoril, alebo nechal hole drevo nebodaj? citaj co napisal