Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 15:44:01
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zvučenie huslí  (Prečítané 1650 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mr.zakk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 241

« kedy: 05. August , 2010, 21:30:25 »

Zdravím, chcel by som sa spýtat ludí co sa do toho vyznaju, ako je najlepsie zvucit husle na koncerte. Kedze s tým nemám skusenosti a potrebujem na jednu akciu husle, zaujimalo by ma ako ich zosnimat, ci pouzit dynamicky ci kondenzatorovy mic. alebo nejaky snimac(ak ano aky a kde sa da zohnat). Dakujem

btw. ak som to dal do zlej rubriky kludne to presunte nevedel som kam to mam dat...
Zaznamenané

Groove...
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 06. August , 2010, 01:39:00 »

sú na to buď snímače, ktoré sa prilepia na telo ku kobylke, alebo malý klopový mikrofónik, asi kondíkový, alebo ich zvučia takou tenkou tužkou, tiež kondíkovou.. Prinajhoršom použiješ veľký kondíkový mikrofón.
Ak ich teda nezvučíš s rockovou kapelou.. :)
Zaznamenané

mr.zakk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 06. August , 2010, 08:01:00 »

Ved to, mame kondikove mikrofony ale iba klasicke nie tie "tuzky". Sice na tu akciu pride profi zvukar, no ked som sa pytal jeho, povedal ze to sa zvuci klasicky cez dynamicky nastrojový mic. Neviem preco ale nejak sa mi to nevidi pretoze vzdy ked som zvucil spanielku pouzivali sme kondiky. Preto som sa chcel na to spytat...
Zaznamenané

Groove...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 06. August , 2010, 08:26:48 »

na koncerte kde je bordel z ostatnych nastrojov a neni na tie husle specialny snimac alebo velmi smerova kondenzatorova tuzka, tak je bezpecnejsie zvucit to dynamikou, ako hocijakym kondikom (presluchy, spatna vazba... ... ... )
Zaznamenané
kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #4 kedy: 06. August , 2010, 09:10:11 »

na koncerte kde je bordel z ostatnych nastrojov a neni na tie husle specialny snimac alebo velmi smerova kondenzatorova tuzka, tak je bezpecnejsie zvucit to dynamikou, ako hocijakym kondikom (presluchy, spatna vazba... ... ... )

uplny suhlas - ked som parkrat zvucil kapelu s huslami, spokojne stacila sm57/58, co bolo po ruke (husle neboli ten hlavny nastroj - teda nie styl Vanessa Mae). Pripadne ked tam boli vokalisti snimani sirokopasmovymi kondikmi, tak stacilo dat husle vedla nich a bolo ich pocut az az (ale prichadzas o kontrolu - to len ako nudzove riesenie). Ak je to profi huslista a je na nom zalozeny cely koncert, urcite bude mat/bude si vediet pozicat profi snimac. Ak nie, dynamicky nastrojovy mic je v pohode.
Zaznamenané
mr.zakk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 08. August , 2010, 12:36:55 »

OK. Dakujem za rady.
Zaznamenané

Groove...
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 22 otázok.