Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 23:10:55
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Akustika na pódiovom stojane - problémy s väzbou a spol.  (Prečítané 2262 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« kedy: 29. August , 2010, 11:46:31 »

Kúpil som si toto: http://bit.ly/asTGuq

Plánujem to použiť na pódiu, ale ešte s tým nemám skúsenosti. Ide o to, že keď prejdem z akustiky na elektriku a akustika nebude nijako vypnutá, určite bude náchylná na väzbu. Používate niekto takýto stojan?
Aké riešenia navrhujete? Noise gate, alebo nejaký spínač-pedál, ktorým by som ju proste zakaždým vypol a zapol? Alebo bude stačiť iba taká tá gumená vložka proti väzbe?

Diky za pomoc...
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 29. August , 2010, 12:00:40 »

Kúpil som si toto: http://bit.ly/asTGuq

Plánujem to použiť na pódiu, ale ešte s tým nemám skúsenosti. Ide o to, že keď prejdem z akustiky na elektriku a akustika nebude nijako vypnutá, určite bude náchylná na väzbu. Používate niekto takýto stojan?
Aké riešenia navrhujete? Noise gate, alebo nejaký spínač-pedál, ktorým by som ju proste zakaždým vypol a zapol? Alebo bude stačiť iba taká tá gumená vložka proti väzbe?

Diky za pomoc...
a nestačilo by po odohraní partu len stiahnut volume na akustike?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 29. August , 2010, 12:18:31 »

zdržuje to pri prechode na elektriku. Navyše pri spätnom prechode na akustiku by som sa zase musel vyťahovať. Aj to je riešenie, ale musí existovať niečo jednoduchšie. Profíci to normálne používajú a nikdy som si nevšimol, že by sa na akustike manuálne pridávali. Jasné, taký profík má pri najhoršom vlastného zvukára, ktorý mu tú gitaru stiahne, alebo vytiahne. Ale ja to musím mať vyriešené sám. Fakt tu na to ešte nikto nehral? Piťu, Jimi, Jaywalker...?
Zaznamenané

Schuldiner
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 106

« Odpoveď #3 kedy: 29. August , 2010, 13:03:09 »

zdržuje to pri prechode na elektriku. Navyše pri spätnom prechode na akustiku by som sa zase musel vyťahovať. Aj to je riešenie, ale musí existovať niečo jednoduchšie. Profíci to normálne používajú a nikdy som si nevšimol, že by sa na akustike manuálne pridávali. Jasné, taký profík má pri najhoršom vlastného zvukára, ktorý mu tú gitaru stiahne, alebo vytiahne. Ale ja to musím mať vyriešené sám. Fakt tu na to ešte nikto nehral? Piťu, Jimi, Jaywalker...?

myslim ze taka plastova sranda  s ktorou sa zapcha ten otvor  tak ta by mohla pomoct ,, alebo si sprav jednoduchy footswitch .... vstup, spinac a vystup ....
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 29. August , 2010, 15:57:23 »

Profíci to normálne používajú a nikdy som si nevšimol, že by sa na akustike manuálne pridávali.
no,Yngwie si pridáva
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #5 kedy: 29. August , 2010, 16:34:42 »

a čo tak obyčajný volume pedál?  Popiskujem si
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 29. August , 2010, 16:51:11 »

a čo tak obyčajný volume pedál?  Popiskujem si

presne tak.. volume pedal.. alebo nejaky AB prepinac.. kde v A bude akustika a v B nebude nic.. takze ju hned odstavi clovek ..samozrejme potom musi este slapat zas na krabicky ale tak to primerny gitarista myslim zvlada ked uz musi obhospodarovat aj elektriku aj akustiku naraz :)
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 29. August , 2010, 16:53:47 »

no,Yngwie si pridáva

Hej, akurát hentam hrá iba na akustiku, neprehadzuje si gitary v rámci skladby. Ale díky za rady, uvidíme. Skúsim ten gumený srandašág, že čo to urobí v skúšobni. Ak to bude stále robiť zlobu, budem musieť poriešiť nejaký pedál, alebo gate.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 29. August , 2010, 16:55:43 »

pockaj ty ides dvoma gitarami do jedneho ampu tym padom? lebo ak hej tak ten AB prepinac by ti to poriesil..
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 29. August , 2010, 17:09:55 »

pockaj ty ides dvoma gitarami do jedneho ampu tym padom? lebo ak hej tak ten AB prepinac by ti to poriesil..

Nie, akustika ide cez DI box do PA, elektrika ide klasicky do komba.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #10 kedy: 29. August , 2010, 17:27:46 »

ok.. urcite by som to neriesil noise gateom a hlavne kvoli tomu ze tu akustiku by ti sto pro rozrezonoval hluk na podiu a mal by si tam same huu..uz len struny ako take vy sa zrejme dost rozochvievali a v ozvucnici by to hned bolo pocut.. kebyze to musim nejako riesit tak sto pro cez nejaky kludne aj za 5 evri vyrobeny spinac.. proste akustika by sla do neho, akonahle by som na nu chcel hrat, pridem slapnem, hram, vypnem ked nepotrebujem a je to.. pripadne aj ten AB box by to splnil s tym ale ze by si vyuzil teda len jednu jeho vetvu.. alebo aj ten volume pedal.. nejaky lacny urcite zozenies a ucel ti splni.. urcite by sa mi nechcelo hrat s volume na akustike lebo si viem predstavit ze by tomu clovek bud v tom zhone az moc podkuril alebo na druhej strane by bola az moc potichu.. takze urcite radsej nazvucit na konrketnu hlasitost a zapinat pedalom
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.